Formula 1: Το πρόγραμμα και οι πίστες των Grand Prix το 2021!

Formula 1: Το πρόγραμμα και οι πίστες των Grand Prix το 2021!

Από την έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Formula 1 το 1950, 71 πίστες έχουν φιλοξενήσει έναν αγώνα Grand Prix. Πέρσι, η πανδημία έβαλε φρένο σε μια ολοκληρωμένη χρονιά, με την Ευρώπη να φιλοξενεί τα Grand Prix! Ωστόσο, φέτος η κατάσταση είναι διαφορετική. Μπορεί η πανδημία να παραμένει, όμως υπάρχουν οι τρόποι για να τη διεξαγωγή μιας ολοκληρωμένης χρονιάς με αγώνες σε όλο τον κόσμο. Η ανανεωμένη σεζόν της Formula 1 για το 2021 έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει με το Grand Prix του Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου και το καλεντάρι προβλέπει πως θα λήξει στο Αμπου Ντάμπι τον Δεκέμβριο. Ενα ανανεωμένο ημερολόγιο 22 αγώνων υπόσχεται πολλές συγκινήσεις και συναρπαστικούς αγώνες. Το νέο αφεντικό της F1 Στέφανο Ντομενικάλι είπε: «Η πανδημία δεν επέτρεψε ακόμα να επιστρέψουμε στο φυσιολογικό, αλλά δείξαμε στη F1 το 2020 ότι μπορούμε να αγωνιστούμε με ασφάλεια. Προφανώς, η κατάσταση του κορονοϊού παραμένει ρευστή, αλλά έχουμε την εμπειρία από την περασμένη σεζόν με όλους τους συνεργάτες και τους φιλάθλους μας να προσαρμοστούν ανάλογα και με ασφάλεια το 2021».

Όλες οι αποδόσεις Formula 1 εδώ!

Ποιο είναι το πρόγραμμα της F1 για το 2021;

  • 28 Μαρτίου – Μπαχρέιν (Σακίρ)
  • 18 Απριλίου – Ιταλία (Ίμολα)
  • 9 Μαΐου – Ισπανία (Βαρκελώνη)
  • 23 Μαΐου – Μονακό (Μόντε Κάρλο)
  • 6 Ιουνίου – Αζερμπαϊτζάν (Μπακού)
  • 13 Ιουνίου – Καναδάς (Μόντρεαλ)
  • 27 Ιουνίου – Γαλλία (Λε Καστελέ)
  • 4 Ιουλίου – Αυστρία (Σπίλμπεργκ)
  • 18 Ιουλίου – Μεγ. Βρετανία (Σίλβερστον)
  • 1 Αυγούστου – Ουγγαρία (Βουδαπέστη)
  • 29 Αυγούστου – Βέλγιο (Σπα)
  • 5 Σεπτεμβρίου – Ολλανδία (Ζάντφουρτ)
  • 12 Σεπτεμβρίου – Ιταλία (Μόντσα)
  • 26 Σεπτεμβρίου – Ρωσία (Σότσι)
  • 3 Οκτωβρίου – Σιγκαπούρη (Σιγκαπούρη)
  • 10 Οκτωβρίου – Ιαπωνία (Σουζούκα)
  • 24 Οκτωβρίου – ΗΠΑ (Οστιν)
  • 31 Οκτωβρίου – Μεξικό (Μέξικο Σίτι)
  • 7 Νοεμβρίου – Βραζιλία (Σάο Πάολο)
  • 21 Νοεμβρίου – Αυστραλία (Μελβούρνη)
  • 5 Δεκεμβρίου – Σαουδική Αραβία (Τζέντα)
  • 12 Δεκεμβρίου – Αμπου Ντάμπι (Γιας Μαρίνα)

Ποιες είναι οι πίστες στο καλεντάρι της F1 για το 2021;

Bahrain International Circuit, 28 Μαρτίου

Λόγω της θέσης του στη μέση της ερήμου, πρέπει να ψεκάζεται μια κόλλα πάνω στην άμμο, ώστε να μην εκτοξευθεί στην πίστα κατά τη διάρκεια της κούρσας. Οι νικητές του Grand Prix του Μπαχρέιν δεν πανηγυρίζουν με σαμπάνια. Αντ ‘αυτού, οι διοργανωτές παρέχουν στους νικητές το Waard, ένα τοπικό αναψυκτικό από ρόδια. Επίσης, σε έξι από εννέα περιπτώσεις το Μπαχρέιν καθόρισε τελικό νικητή.

Bahrain Grand Prix predictions, Formula One

Imola, 18 Απριλίου (Ιταλία)

H πίστα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια, έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες τα παλαιότερα χρόνια, αφού ήταν ο τόπος διεξαγωγή του GP Σαν Μαρίνο 25 φορές και του Ιταλικού μόλις μία φορά, το 1980. Το 1989, η πίστα μετονομάστηκε από Autodromo Dino Ferrari σε Autodromo Enzo e Dino Ferrari, προς τιμήν του εκλιπόντος ιδρυτή της Scuderia και του γιου, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 24 ετών το 1966. Κανείς δεν ξεχνά το χειρότερο διήμερο της F1, το 1994, όταν το Σάββατο 30 Απριλίου έχασε τη ζωή του ο Ρόλαντ Ράζτζεμπεργκερ, ενώ την Πρωτομαγιά σκοτώθηκε κι ένας εκ των κορυφαίων οδηγών στην ιστορία της f1, o Άιρτον Σένα. Ετσι, πάρθηκε η απόφαση να γίνουν αλλαγές στις στροφές Tamburello κι Villeneuve.

Circuit de Catalunya, 9 Μαΐου (Ισπανία)

Η πίστα βρίσκεται 32χλμ. από τη Βαρκελώνη. Η διαδρομή είναι μήκους 4,65 χιλιομέτρων, με 16 γωνίες: εννέα δεξιά στροφές και επτά αριστερές στροφές. Η ταχύτητα κορυφής είναι καθοριστική για αυτή τη γρήγορη πίστα με τις μεγάλες ευθείες του. Η διαδρομή χρησιμοποιείται συχνά για δοκιμαστική οδήγηση κατά τους χειμερινούς μήνες, έτσι ώστε οι ομάδες να γνωρίζουν την πορεία προς τα έξω.

Η αεροδυναμική είναι ένας από τους κύριους παράγοντες επιτυχίας στην ισπανική πίστα GP. Κοντά στη θάλασσα, υπόκειται σε απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες, ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους που αποσταθεροποιούν την αεροδυναμική ισορροπία του αυτοκινήτου.

Formula 1 circuits, F1 grand prix calendar

Circuit de Monaco, 23 Μαΐου (Μονακό)

Η πίστα βρίσκεται κατά μήκος του λιμανιού του Monte Carlo, και στα 3.340 χλμ. Το συντομότερο κομμάτι στο καλεντάρι της F1. Θεωρείται η απόλυτη δοκιμασία για πιλοτικές δεξιότητες. Το Circuit de Monaco διαθέτει την πιο αργή γωνία της F1, που αναγκάζει τους πιλότους να επιβραδύνουν στα 50km.

Η νίκη στο Μονακό είναι η πιο λαμπερή νίκη. Δεδομένου ότι υπάρχουν λίγα σημεία όπου η προσπέραση είναι δυνατή, η θέση εκκίνησης είναι ακόμη πιο σημαντική από ό, τι σε άλλα Circuit. Το Μονακό είναι μία δύσκολη πίστα για να ποντάρει κανείς για συγκεκριμένο νικητή, καθώς περίπου στο 80% των περιπτώσεων των οδηγών που προηγούνται και είναι στην πρώτη τριάδα πολλές φορές βγαίνουν στο βάθρο των νικητών.

Baku City Circuit, 6 Ιουνίου (Αζερμπαϊτζάν)

Το Circuit της πόλης είναι ένα οδικό δίκτυο στο Μπακού, πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν στην Κασπία Θάλασσα. Το κομμάτι έχει μήκος 6 χιλιόμετρα και διαθέτει 20 στροφές: οκτώ δεξιά και 12 αριστερά. Παρά το πολύ στενό τμήμα του μέσω του μεσαιωνικού κέντρου του Μπακού, είναι ένα από τα ταχύτερα κομμάτια στο καλεντάρι της F1, με ευθεία έκταση 2,2 χλμ.

Circuit Gilles Villeneuve, 13 Ιουνίου (Καναδάς)

Πήρε την ονομασία μετά τον θάνατο του Καναδού οδηγού της Ferrari, Ζακ Βιλνέβ έπειτα από δυστύχημα στα δοκιμαστικά στο Grand Prix στο Ζόλντερ. Το κομμάτι της πίστας έχει μήκος 4,36 χιλιόμετρα και έχει 13 γωνίες, με οκτώ δεξιά στροφές και πέντε αριστερές στροφές.

Το καναδικό circuit  έχει μεγάλες ευθείες εκτάσεις, γεγονός που ευνοεί τις ομάδες με τις καλύτερες και πιο ανθεκτικές επιδόσεις. Τα εμπόδια στο Circuit Gilles Villeneuve είναι γνωστά κοντά στην πίστα. Πολλοί διάσημοι οδηγοί, όπως ο Βιλνέβ και ο Σουμάχερ έχουν δει τον αγώνα τους να σταματά σε αυτά τα εμπόδια.

Circuit Paul Ricard, 27 Ιουνίου (Γαλλία)

Το Circuit αρχικά χρηματοδοτήθηκε από τον μεγιστάνα Paul Ricard, αλλά μετά το θάνατό του πωλήθηκε στην Excelis, μια εταιρεία που ανήκει στον υποστηρικτή της Formula 1, Bernie Ecclestone. Έχοντας χρησιμοποιηθεί εδώ και πολλά χρόνια ως δοκιμαστικός χώρος, το κομμάτι των 5,86 χλμ. προσφέρει μια αυστηρή πρόκληση για τους οδηγούς. Το Castellet, βρίσκεται ανάμεσα στις Άλπεις, χρησιμοποιήθηκε μεταξύ 1971 και 1990 και αποτέλεσε τη βάση για 14 μεγάλες κούρσες με τα τρία τελευταία να τα κερδίζει ο Alain Prost. Πολλές προκλήσεις και ταχύτητες μέχρι 330 χλμ/ώρα. «Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πίσω με τεράστιες προκλήσεις για κάθε οδηγό» έχει τονίσει ο Γάλλος οδηγός, Ρομέν Γκροσεάν.

Red Bull Ring, 5 Ιουλίου (Αυστρία)

Αυτό το Circuit, γνωστό ως A1-Ring, έχει μήκος 4.326 χιλιόμετρα, με συνολικά μόνο οκτώ στροφές: έξι δεξιές και δύο αριστερές. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Spielberg σε ένα πανέμορφο λοφώδες τοπίο και φιλοξενεί αγώνες από το 1969.

Είναι ένα πολύ γρήγορο Circuit, με λίγες και σχετικά γρήγορες γωνίες και μεγάλες ευθείες εκτάσεις. Οι οδηγοί ξεπερνούν το 70% του γύρου και τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα ευνοούνται σαφώς. Λόγω των καμπύλων τμημάτων, το Red Bull Ring μπορεί να είναι δύσκολο σε υγρές συνθήκες.

Formula 1 circuits, F1 grand prix calendar

Silverstone Circuit, 18 Ιουλίου (Μεγάλη Βρετανία)

Ένα πρώην αεροδρόμιο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας φιλοξενεί τον αγώνα. Το Circuit του Silverstone έχει μήκος 5.89 χιλιομέτρων και διαθέτει 18 γωνίες: 10 δεξιές και οκτώ αριστερές. Οι γρήγορες καμπύλες είναι πολύ απαιτητικές για τους οδηγούς, λόγω των εξαιρετικά υψηλών δυνάμεων συμπίεσης.

Εκτός από το ότι είναι ένα όμορφο και γρήγορο κομμάτι, το Silverstone είναι ένα οχυρό παράδοσης, όπου γεννήθηκαν πολλοί θρύλοι. Ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής GP αναδείχθηκε εκεί το 1950. Μεταξύ των 21 οδηγών που πήραν το ξεκίνημα ήταν ο πρίγκιπας Birabongse Bhanudej Bhanubandh της βασιλικής οικογένειας της Ταϊλάνδης.

Formula 1 circuits, F1 grand prix calendar

Hungaroring, 1 Αυγούστου (Ουγγαρία)

Το Ουγγρικό Grand Prix του 1986, που κέρδισε ο Νέλσον Πικέ, ήταν το πρώτο Grand Prix της Formula One που πραγματοποιήθηκε μετά το Σιδηρούν παραπέτασμα. Έκτοτε το Ουγγρικό GP είναι προγραμματισμένο κάθε χρόνο. Το Hungaroring έχει μήκος 4,381χλμ και το μήκος του αγώνα 306,663χλμ που ολοκληρώνεται σε 70 γύρους.

Οι πολλές γωνίες, λίγα ίσα τμήματα, η θερμότητα και η σκόνη συνωμοτούν, ώστε να κάνουν τους αγώνες σε αυτή την πίστα μια δύσκολη πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα αυτοκίνητα. Η προσπέραση είναι εξαιρετικά δύσκολη για το Hungaroring και μια καλή θέση εκκίνησης είναι συχνά καθοριστική για την επιτυχία.

Circuit de Spa-Francorchamps, 30 Αυγούστου (Βέλγιο)

Αυτό το Circuit στις Αρδένες έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με 19 γρήγορες και μεσαίες γωνίες: εννέα δεξιές στροφές και 10 αριστερές στροφές. Είναι το μακρύτερο κομμάτι στο καλεντάρι της F1 και γενικά θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά, συνδυάζοντας τη μακρύτερη ευθεία της F1 με δύσκολες καμπύλες.

Δεν αποτελεί έκπληξη για όποιον γνωρίζει τις βελγικές Αρδένες, πως ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι πάντα απρόβλεπτος. Κάποτε στη μακρά παράδοση της συγκεκριμένης πίστας, έβρεχε για 20 διαδοχικά χρόνια. Οι αλλαγές των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ συχνές και είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία.

Formula 1 circuits, F1 grand prix calendar

Circuit Park Zandvoort, 5 Σεπτεμβρίου (Ολλανδία)

Το Ζάντφουρτ είναι στην παραθαλάσσια περιοχή της Ολλανδίας και σε απόσταση αναπνοής με τρένο ή αυτοκίνητο από το Άμστερνταμ, το Λέιντεν, τη Χάγη και το Ρότερνταμ. Ο αγώνας ξεκινά και τελειώνει με μια μεγάλη ευθεία, προσαρμοσμένη για προσπέραση, ενώ το υπόλοιπο Circuit αποτελείται κυρίως από στροφές. Ο αγώνας διοργανώθηκε 34 φορές μεταξύ 1948 και 1985. Η Ferrari πήρε τη νίκη σε εννέα περιπτώσεις, ενώ ο κορυφαίος οδηγός ήταν ο Βρετανός Τζιμ Κλαρκ, με τέσσερις νίκες, μπροστά από τους Τζάκι Στιούαρτ και Νικι Λάουντα με τρεις νίκες.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της F1, σχολίασε: «Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια ανάκαμψη ενδιαφέροντος για τη F1 στην Ολλανδία, λόγω της υποστήριξης στον Μαξ Φερστάπεν». Η πίστα είναι ιδιαίτερα τεχνική, η ταχύτητα σε αρκετές στροφές είναι υψηλή και αυτό το  Circuit ευνοεί τον ρυθμό.

Autodromo di Monza, 12 Σεπτεμβρίου (Ιταλία)

Αυτή η πίστα μήκους 5,79 χιλιομέτρων κοντά στο Μιλάνο κατασκευάστηκε το 1922, μία από τις πρώτες ειδικές πίστες αγώνων στον κόσμο. Η ιστορία του Cirquit είναι στενά συνδεδεμένη με τη Ferrari. Η Μόντσα είναι ένα από τα ταχύτερα Cirquit στο Καλεντάρι της F1 και στο 75% των γύρων οι οδηγοί έχουν τέρμα πατημένο το γκάζι! Εκτός από την ατμόσφαιρα, με δεκάδες χιλιάδες ενθουσιώδεις ‘tifosi’, η Μόντσα αποτελεί εγγύηση για θεαματικούς αγώνες. Ο συνδυασμός των μακριών ευθειών και των στενών στροφών αποτελεί πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα αυτοκίνητα. Στο τέλος του αγώνα, τα φρένα και τα σώματα είναι εντελώς φθαρμένα…

Formula 1 circuits, F1 grand prix calendar

Sochi Autodrom, 26 Σεπτεμβρίου (Ρωσία)

Ο αυτοκινητόδρομος βρίσκεται στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας του Σότσι. Η διαδρομή είναι μέρος ενός συγκροτήματος που χρησιμοποιείται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και αποτελείται από δύο πίστες. Η μεγάλη πίστα, συμπεριλαμβανομένων 1,7 χιλιομέτρων δημόσιων δρόμων, χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες F1. Έχει μήκος 5.85 χιλιόμετρα και διαθέτει 19 γωνίες: 12 στροφές δεξιά και επτά αριστερές στροφές.

Ο συνδυασμός μεγάλων ευθειών και γωνιών υψηλής ταχύτητας του Cirquit το καθιστά ένα από τα γρηγορότερα κομμάτια της Formula 1. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα, μετά από το Spa-Francorchamps και το Silverstone.

Marina Bay Street Circuit, 3 Οκτωβρίου (Σιγκαπούρη)

Το Grand Prix της Σιγκαπούρης είναι ο μόνος αγώνας που διεξάγεται το βράδυ. Το Cirquit «Marina Bay Street» είναι μήκους 5,07 χιλιομέτρων και η κατεύθυνση οδήγησης είναι αντίθετη. Όπως και τα περισσότερα Cirquit, έχει λίγες περιοχές… εκτόξευσης και προσφέρει λίγες ευκαιρίες για προσπέραση.

Είναι ένα από τα πιο αργά Cirquit, με τοίχους και κράσπεδα κοντά στην πίστα. Οι γωνίες των 90 μοιρών και η ανώμαλη επιφάνεια δεν δίνουν στους οδηγούς καμία ευκαιρία να χαλαρώσουν. Παράλληλα, η πίστα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τα ελαστικά. Ξεκινώντας από την pole position είναι η καλύτερη ευκαιρία να καταλήξεις στην κορυφή.

Suzuka International Racing Course, 10 Οκτωβρίου (Ιαπωνία)

Η Suzuka είναι ένα πολύ γρήγορο Cirquit, μήκους 5.81 χιλιομέτρων, με 18 γωνίες: 10 δεξιές στροφές και οκτώ αριστερές στροφές. Ο μεγάλος αριθμός γρήγορων γωνιών και ο απρόβλεπτος καιρός είναι δύσκολος για τα ελαστικά.

Η κατεύθυνση οδήγησης είναι δεξιόστροφη και αριστερόστροφη. Η Suzuka είναι η αγαπημένη πίστα των οδηγών, καθώς η εναλλαγή μεταξύ γρήγορων και αργών γωνιών τους προσφέρει την ευκαιρία να ξεδιπλώσουν όλα τα ταλέντα τους.

Circuit of the Americas, 25 Οκτωβρίου (ΗΠΑ)

Αυτό το Circuit κοντά στο Όστιν του Τέξας είναι μήκους 5,5 χιλιομέτρων και έχει 20 γωνίες: εννέα δεξιές στροφές και 11 αριστερές στροφές. Η κατεύθυνση οδήγησης είναι αριστερόστροφη. Η διάταξη βασίζεται εν μέρει στα Circuit Silverstone και Hockenheim. Είναι ένα σχετικά πρόσφατο Circuit, το οποίο άρχισε επίσημα στις 21 Οκτωβρίου 2012. Το Circuit της Αμερικής φιλοξενεί επίσης το Moto GP.

Ένα ωραίο χαρακτηριστικό του Circuit είναι οι ευρείες γωνίες. Ενθαρρύνουν τους οδηγούς να ακολουθούν πολλαπλές γραμμές αγώνων, γεγονός που κάνει συναρπαστικές μάχες προσπέρασης.

Autodromo Hermanos Rodriguez, 31Οκτωβρίου (Μεξικό)

Η πίστα Hermanos Rodriguez στην Πόλη του Μεξικού έχει μήκος 4.304 χιλιόμετρα και μετρά 17 στροφές. Ονομάστηκε έτσι από δύο αδελφιά στο Μεξικό, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους σε αγωνιστικά δυστυχήματα. Λόγω των πολλών γωνιών υψηλής ταχύτητας, είναι ένα από τα ταχύτερα Cirquit στο καλεντάρι της F1. Το Cirquit δεν χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες αυτοκινήτων: ο μαραθώνιος του Μεξικού τελειώνει επίσης με έναν γύρο στην πίστα.

Για ένα, το κομμάτι είναι πασίγνωστο. Μια άλλη πρόκληση είναι η ανύψωση: στα 2.285 μέτρα ο αέρας είναι λεπτός, γεγονός που δημιουργεί προβλήματα τόσο στους οδηγούς όσο και στους μηχανικούς.

Interlagos Circuit, 7 Νοεμβρίου (Βραζιλία)

Αυτό το Cirquit μήκους 4.309 χιλιομέτρων στο Σάο Πάολο λειτουργεί αριστερόστροφα και διαθέτει 15 στροφές. Το επίσημο όνομα είναι «Autodromo Jose Carlos Pace». Το cirquit φιλοξενεί το βραζιλιάνικο Grand Prix από το 1972. Εκτός από το αγωνιστικό αυτοκίνητο, η διαδρομή χρησιμοποιείται επίσης για αγώνες ποδηλασίας.

Ο συνδυασμός ενός τμήματος με σφιχτές και αργές γωνίες και ένα μακρύ ίσο τέντωμα το καθιστούν ένα από τα πιο ποικίλα Cirquit, με πολλές συναρπαστικές ευκαιρίες προσπέρασης. Το λοφώδες έδαφος, η θερμότητα και οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες προσθέτουν στις προκλήσεις που προσφέρει το βραζιλιάνικο Grand Prix τόσο στους οδηγούς όσο και στα αυτοκίνητα.

Albert Park Circuit, 21 Νοεμβρίου (Αυστραλία)

Αρχή με το αυστραλιανό Grand Prix. Εκεί όπου η κατηγοριοποίηση γίνεται ανάλογα με το ποσοστό των οδηγών που αποτυγχάνουν να τερματίσουν. Η Μελβούρνη έρχεται ψηλά διότι παραπάνω από το 1/3 των οδηγών εγκαταλείπουν. Με δεδομένο πως είθισται να είναι η πρώτη κούρσα του πρωταθλήματος θα παίξει τον ρόλο του και ως προς τις ομάδες και τα λάθη τους, αλλά και στις στρατηγικές.

Jeddah Street Circuit, 5 Δεκεμβρίου (Σαουδική Αραβία)

Μια πρώτη κούρσα με το βλέμα στην Ερυθρά Θάλασσα στο λιμάνι της Τζέντα. Ενα νέο circuit σχεδιασμένο από τον Γερμανό μηχανικό, Χέρμαν Τίλκε, ο οποίος έχει εργαστεί σε έργα στις πίστες στο Μπαχρέιν, τη Σανγκάη, το Αμπου Ντάμπι, το Σότσι, τη Σιγκαπούρη. Ο Γερμανός δέχθηκε κριτική για την κατασκευή μη συναρπαστικών κομματιών, όμως ο πρίγκιπας, Καλίντ Μπιν Σουλτάν Αλ Φαϊζάλ, πρόεδρος της ομοσπονδίας μηχανοκίνητου αθλητισμού της Σαουδικής Αραβίας, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να το μετατρέψουμε σε έναν συναρπαστικό αγώνα. Δεν θέλουμε να είναι ένας από τους βαρετούς αγώνες όπου δεν υπάρχει ευκαιρία για προσπέρασμα». Αυτή θα είναι η δεύτερη πίστα που θα διοργανώσει έναν πλήρη βραδινό αγώνα. Θα βασίζεται στον όμορφο κόλπο στην παραλία της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σαουδικής Αραβίας, οπότε ορισμένα υπέροχα αξιοθέατα είναι εγγυημένα.

Yas Marina Circuit, 12 Δεκεμβρίου (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Η Yas Marina έχει μήκος 5.55 χλμ και 21 γωνίες, οι 9 δεξιές στροφές και 12 αριστερές στροφές. Η κατεύθυνση οδήγησης είναι αριστερόστροφη. Η διαδρομή είναι χτισμένη σε ένα νησί που διαθέτει επίσης το μεγαλύτερο θεματικό πάρκο εσωτερικού χώρου, το Ferrari World Abu Dhabi. Ο συνδυασμός μερικών μακριών ευθειών και πολλών φουρκέτες καθιστούν μια ποικίλη και συναρπαστική πίστα, όπου η προσπέραση είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Εκτός από τη μοναδική του θέση σε ένα νησί, είναι το μόνο Cirquit όπου καλύπτονται όλες οι κερκίδες για να προστατεύσουν τους θεατές από τον ήλιο της ερήμου. Ένα άλλο μοναδικό χαρακτηριστικό του Grand Prix του Abu Dhabi είναι ότι ξεκινάει από το φως της ημέρας και τελειώνει στο σκοτάδι.

Abu Dhabi Grand Prix predictions, Formula 1

X