Ιταλικό Γκραν Πριν: Ποιος θα σταματήσει τον Χάμιλτον;

Ιταλικό Γκραν Πριν: Ποιος θα σταματήσει τον Χάμιλτον;

Ημερομηνία: 06/09/2020

Πίστα: Monza, Iταλία

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στο Γκραν Πρι του Βελγίου δίχως να αφήσει περιθώριο αμφισβήτησης ακόμα μια φορά… Ο Βάλτερι Μπότας προσπάθησε να απειλήσει τον πρωταθλητή αλλά σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να κάνει την υπέρβαση και γι ακόμα μια φορά τερμάτισε στη 2η θέση. Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε έναν… ήρεμο αγώνα, δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Μπότας, αλλά δεν απειλήθηκε και η 3η θέση. «Αισθάνομαι καλύτερα από κάθε άλλη φορά αν και είμαι 35 χρόνων και όλο αυτό δεν είναι τυχαίο καθώς το χρωστάμε στην ομάδα. Τελειώνει ο αγώνας και πάλι δεν πανηγυρίζουμε και πάμε και δουλεύουμε για τον επόμενο αγώνα. Για την εκκίνηση πρέπει να σας πω πως δεν είναι πολλά τα μέτρα και μετά ένιωσα πως είχα κολλημένο τον Βάλτερι αλλά όχι τόσο ώστε να έχουμε μονομαχία» τόνισε ο Βρετανός οδηγός.

H κατάταξη στο Βελγικό Γκραν Πρι
1. Χάμιλτον (Mercedes), 2. Μπότας (Mercedes), 3. Φερστάπεν (Red Bull), 4. Ρικιάρντο (Renault), 5. Οκον (Renault), 6. Αλμπον (Red Bull), 7. Νόρις (McLaren), 8.Γκάσλι (Alphatauri), 9. Στρόλ (Racing Point), 10. Πέρες (Racing Point), 11. Κβίατ (Alphatauri), 12. Ράικονεν (Alfa Romeo), 13. Φέτελ (Ferrari), 14. Λεκλέρ (Ferrari), 15. Γκροσεάν (Haas), 16. Λατίφι (Williams), 17. Μάγκνουσεν (Haas), DNF Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), Ράσελ (Williams), Σάινθ (McLaren)

Χάμιλτον για το ρεκόρ!

Εσι, ο Χάμιλτον μετρά ήδη 157 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών και υστερεί μόνον ένα πόντο απέναντι στο σύνολο των βαθμών που έχει μαζέψει μέχρι στιγμής η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος κατασκευαστών, δηλαδή η Red Bull. Ο 35χρονος Βρετανός 89 νίκες και του μένουν μόνον δύο για να ισοφαρίσει ένα ακόμη ιστορικό ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ.

Autodromo di Monza, μια απίθανη πίστα

Αυτή η πίστα μήκους 5,79 χιλιομέτρων κοντά στο Μιλάνο κατασκευάστηκε το 1922, μία από τις πρώτες ειδικές πίστες αγώνων στον κόσμο. Η ιστορία του Cirquit είναι στενά συνδεδεμένη με τη Ferrari. Η Μόντζα είναι ένα από τα ταχύτερα Cirquit στο Καλεντάρι της F1 και στο 75% των γύρων οι οδηγοί έχουν τέρμα πατημένο το γκάζι! Ο συνδυασμός των μακριών ευθειών και των στενών στροφών αποτελεί πρόκληση τόσο για τους οδηγούς όσο και για τα αυτοκίνητα. Στο τέλος του αγώνα, τα φρένα και τα σώματα είναι εντελώς φθαρμένα…

Οι τελευταίοι νικητές του Ιταλικού Grand Prix
2019 Λεκλέρ (Ferrari), Μπόταν (Mercedes), Χάμιλτον (Mercedes)
2018 Χάμιλτον (Mercedes), Ράικονεν (Ferrari), Μπότας (Mercedes)
2017 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes), Φέτελ (Ferrari)
2016 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Ferrari)
2015 Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Ferrari), Μάσα (Williams)
2014 Χάμιλτον (Mercedes), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Μάσα (Williams)

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X