Βελγικό Grand Prix: Η βροχή κάνει τη διαφορά στο Circuit de Spa!

Βελγικό Grand Prix: Η βροχή κάνει τη διαφορά στο Circuit de Spa!

Εναρξη: 30/08/2020
Πίστα: Circuit de Spa-Francorchamps

Ο Λιούις Χάμιλτον κυριάρχησε στο Ισπανικό Γκραν Πρι, αφού επικράτησε άνετα μπροστά από τον Μαξ Φερστάπεν. Ο Βρετανός οδηγός είχε καλύτερο ρυθμό και τελικά τερμάτισε με μεγάλη διαφορά 24 δευτερολέπτων από τον 2ο και 44 από τον 3ο. Ο Βάλτερι Μπότας αντιμετώπισε προβλήματα στην εκκίνηση, τον πέρασαν αρκετοί και μέχρι να βρει ρυθμό και να φτάσει πίσω από τον Φερτάπεν του πήρε πολύ χρόνο μέχρι να βρει ρυθμό και αρκέστηκε στην 3η θέση και στον έξτρα βαθμό του ταχύτερου γύρου. Ηταν η 88η νίκη στην καριέρα του 35χρονου και απέχει μόλις τρεις από τον Μίκαελ Σουμάχερ «Ενιωσα φανταστικά μέσα στο μονοθέσιο, δεν έκανα λάθη και ήταν μια ονειρική διαδρομή. Είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω δώσει» κατέληξε ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Η κατάταξη στο Ισπανικό Grand Prix
1. Χάμιλτον (Mercedes), 2. Φερστάπεν (Red Bull), 3. Μπότας (Mercedes), 4. Στρολ (Racing Point), 5. Πέρες (Racing Point), 6. Σάινθ (McLaren), 7. Φέτελ (Ferrari), 8. Αλμπον (Red Bull), 9. Γκάσλι (Alphatauri), 10. Νόρις (McLaren), 11. Ρικιάρντο (Renault), 12. Κβίατ (Alphatauri), 13. Οκον (Renault), 14. Ραϊκόνεν (Alfa Romeo), 15. Μάγκνουσεν (Haas), 16. Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), 17. Ράσελ (Williams), 18. Λατίφι (Williams), 19.Γκροσεάν (Haas), DNF Λεκλέρ (Ferrari)

Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στο Γκραν Πρι του Βελγίου. Στη φημισμένη πίστα του Σπα με τις έντονες υψομετρικές διαφορές και τις απαιτητικές στροφές υψηλής ταχύτητας. Οι αρχικές προβλέψεις κάνουν λόγο για 80% πιθανότητα βροχής τις ημέρες των κατατακτήριων και του αγώνα. Αλλωστε, η πίστα Σπα του Βελγίου είναι από τις πιο…. βροχερές. Σύμφωνα με τους αριθμούς, τις περισσότερες νίκες με βροχή έχει κατακτήσει ο Μίκαελ Σουμάχερ με 17, ακολουθεί ο Σένα με 13 σε σύνολο 41 νικών και τρίτος είναι ο Λιούις Χάμιλτον με 12.

Οι νικητές στο Βελγικό Grand Prix
2019 Λεκλέρ (Ferrari), Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes)
2018 Φέτελ (Ferrari), Χάμιλτον (Mercedes), Φερστάπεν (Red Bull)
2017 Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Ferrari), Ρικιάρντο (Red Bull)
2016 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Ρικιάρντο (Red Bull), Χάμιλτον (Mercedes)
2015 Χάμιλτον (Mercedes), Ρόσμπεργκ (Mercedes), Γκροσεάν (Lotus)

Circuit de Spa-Francorchamps

Αυτό το Circuit στις Αρδέννες έχει μήκος 7 χιλιομέτρων, με 19 γρήγορες και μεσαίες γωνίες: εννέα δεξιές στροφές και 10 αριστερές στροφές. Είναι το μακρύτερο κομμάτι στο καλεντάρι της F1 και γενικά θεωρείται ένα από τα πιο απαιτητικά, συνδυάζοντας τη μακρύτερη ευθεία της F1 με δύσκολες καμπύλες. Δεν αποτελεί έκπληξη για όποιον γνωρίζει τις βελγικές Αρδένες, πως ο καιρός παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι πάντα απρόβλεπτος. Κάποτε στη μακρά παράδοση της συγκεκριμένης πίστας, έβρεχε για 20 διαδοχικά χρόνια. Οι αλλαγές των ελαστικών κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι πολύ συχνές και είναι κρίσιμος παράγοντας για την επιτυχία.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X