Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ωρα για κούπα και Community Shield!

Άρσεναλ – Λίβερπουλ: Ωρα για κούπα και Community Shield!

Εναρξη: 18.30, 29/08/2020
Γήπεδο: Γουέμπλεϊ

Ωρα για την πρώτη κούπα στο Νησί για τη νέα σεζόν! Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ θα αντιμετωπίσει την Άρσεναλ (18.30) ως νικήτρια του Κυπέλλου Αγγλίας στον θεσμό του τελικού του Community Shield. Η Άρσεναλ δεν έχει παίξει με τη Λίβερπουλ στην συγκεκριμένη διοργάνωση εδώ και 18 χρόνια. Τότε ήταν οι Γάλλοι Αρσέν Βενγκέρ και Ζεράρ Ουγιέ στους δύο πάγκους και οι Όουεν και Ανρί τα μεγάλα αστέρια. Ο Ουγιέ είχε πει τότε πως αυτό το ματς είναι δεδομένα κάτι περισσότερο από ένα φιλικό ή ένα παιχνίδι προετοιμασίας και ότι αφού ισοδυναμεί με ένα τρόπαιο έχει την σημασία του. Οι δυο προπονητές

Η Άρσεναλ του Αρτέτα!

Ο Μικέλ Αρτέτα βάζει τη σφραγίδα του στην Άρσεναλ και μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας θέλει να ξεκινήσει τη σεζόν στο Νησί με ακόμα ένα τίτλο, αυτόν του Community Shield. Ο Αρτέτα ξέρει πως να κερδίσει και τους παίκτες του, το κλίμα στα αποδυτήρια είναι εξαιρετικό και οι «Gunners» είναι έτοιμοι για την υπέρβαση. Η Άρσεναλ παίζει πλέον καλό ποδόσφαιρο, υπάρχουν οι σύγχρονες ιδέες του Αρτέτα, η ένταση στο παιχνίδι της Αρσεναλ, οι αυτοματισμοί που παρακολούθησαν οι φίλοι της στα τελευταία ματς της σεζόν.

Ο ενθουσιασμός των νεαρών που πήραν αμέσως την ευκαιρία που τους δόθηκε είναι σύμμαχος για την εκτόξευση των Gunners. Η άφιξη του Γουίλιαν από την Τσέλσι θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη αυτής της νοοτροπίας του νικητή. Παράλληλα, σε καλό δρόμο βρίσκεται η ανανέωση του συμβολαίου του Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής της περσινής ομάδας.

Με απουσίες ο Κλοπ!

«Όσο βρίσκομαι εδώ, τίποτα δεν έχει αλλάξει, μόνο οι καιροί και οι συνθήκες αλλάζουν, ειδικά τώρα. Ως ένα λογικό άτομο, γνωρίζω πως αυτή δεν είναι η καλύτερη περίοδος των ζωών μας και πως πρέπει να κάνεις τα πλάνα σου για το μέλλον με βάσει αυτά (πανδημία). Βρισκόμαστε σε μια καλή θέση και έχουμε μια καλή ομάδα. Αν μιλάμε για κίνητρο, θα έχουμε κίνητρο. Αυτή είναι η δουλειά που πρέπει να κάνω εγώ φυσικά και τα παιδιά και οι οπαδοί έχουν τη δική τους» τόνισε ο Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος στο σημερινό τελικό δεν θα έχει στη διάθεσή του τέσσερις παίκτες.
Τζόρνταν Χέντερσον, Σερντάν Σακίρι, Χάρι Γουίλσον και Ντιβόκ Όριτζι, δεν θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, στο μεγάλο αποψινό (29/08, 18:30) παιχνίδι με την Αρσεναλ, στο παραδοσιακό Community Shield. Παρ’ όλα αυτά ο Γερμανός τεχνικός, ευελπιστεί πως θα τους έχει ξανά στη διάθεσή του, με την έναρξη της Premier League. Από την άλλη, ελπίδες για να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα συγκεντρώνει ο Αλεξάντερ – Άρνολντ.
Άρσεναλ – Λίβερπουλ, οι αριθμοί του Community Shield

Τόσο η Αρσεναλ, όσο και η Λίβερπουλ θα βρεθούν σε τελικό του Community Shield για 23η φορά στην ιστορία τους! Μετρούν από 15 κατακτήσεις!

Οι Λονδρέζοι κατέκτησαν το τρόπαιο και στις τρεις προηγούμενες παρουσίες τους εκεί!

Αυτή θα είναι η 4η φορά που οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν στον τελικό του Community Shield. Το 1979 η Λίβερπουλ επικράτησε 3-1, το 1989 η Λίβερπουλ νίκησε 1-0, ενώ το 2002 η Αρσεναλ επικράτησε 1-0.

Τον Ιούλιο η Άρσεναλ επικράτησε 2-1 της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα. Ηταν η πρώτη έπειτα από 5 χρόνια και 10 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ειδικά μεταγραφών με δεκάδες πρωτότυπες αγορές! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X