Grand Prix Ρωσίας: Θα γράψει ιστορία στο Σότσι ο Χάμιλτον;

Grand Prix Ρωσίας: Θα γράψει ιστορία στο Σότσι ο Χάμιλτον;

Eναρξη: 27/09/2020

Πίστα: Sochi Autodrom

Οι δυο κόκκινες σημαίες και οι τρεις εκκινήσεις δεν στάθηκαν εμπόδιο στον Χάμιλτον, ώστε να κερδίσει τον επετειακό αγώνα στην Τοσκάνη. Στην 2η θέση γι άλλη μια φορά ο Βάλτερι Μπότας και 3ος ο εξαιρετικός Άλεξ Άλμπον!

Ο Λιούις Χάμιλτον άνοιξε και άλλο το προβάδισμά του στο πρωτάθλημα της Formula 1, κερδίζοντας το απαιτητικό και επεισοδιακό Γκραν Πρι της Τοσκάνης που είχε δύο κόκκινες σημαίες και τρία αυτοκίνητα ασφαλείας και τρεις εκκινήσεις! Παρά το γεγονός ότι έχασε το προβάδισμα την αρχή του αγώνα, από τον Βάλτερι Μπότας ο Χάμιλτον κατάφερε να βρεθεί στην 1η θέση μετά την 2η εκκίνηση και να φτάσει στην έκτη νίκη της σεζόν με εμφατικό τρόπο.

Η κατάταξη στο Γκραν Πρι στο Μουτζέλο!

1. Χάμιλτον (Mercedes), 2. Μπότας (Mercedes), 3. Αλμπον (Red Bull), 4. Ρικιάρντο (Renault), 5. Πέρεζ (Racing Point), 6. Νόρις (McLaren), 7. Κβίατ (Alphatauri), 8. Λεκλέρ (Ferrari), 9. Ραϊκόνεν (Alfa Romeo), 10. Φέτελ (Ferrari), 11. Ράσελ (Williams), 12. Γκροσεάν (Haas).

Η απίθανη πορεία της Mercedes στα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με το απίθανο οδηγικό ταλέντο του Λιούις Χάμιλτον είναι ένας συνδυασμός κάνουν το μείγμα εντυπωσιακό. Μέχρι πρότινος ο Μίκαελ Σουμάχερ ήταν εκείνος που βρισκόταν στην κορυφή, ως το σημείο αναφοράς στην κορωνίδα των μηχανοκίνητων σπορ, όμως σύντομα ο Χάμιλτον θα πάρει τη σκυτάλη. Στο Μουτζέλο έκανε την 90η νίκη της καριέρας του και θέλει άλλη μια για να φτάσει τις 91 του Μίκαελ Σουμάχερ.

Μόνη διαφορά ανάμεσα στον Χάμιλτον και τον Σούμι, είναι ότι ο τελευταίος κατάφερε να φτάσει στις 91 νίκες σε 246 εκκινήσεις, ενώ ο Χάμιλτον το καλύτερο αποτέλεσμα που θα μπορούσε να πάρει είναι στις 260 εκκινήσεις, δηλαδή στον επόμενο αγώνα στο Σότσι. Από τότε που πήγε στη Mercedes το 2013 έχει πανηγυρίσει 63 νίκες. «Απλά δεν μου φαίνεται αληθινό. Φυσικά είναι ένα τεράστιο προνόμιο που έχω τέτοια ομάδα και ένα αυτοκίνητο που κάνει απίστευτα πράγματα» τονίζει ο Βρετανός οδηγός.

Οι τελευταίοι νικητές στο Grand Prix της Ρωσίας
2019 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes), Λεκλέρ (Ferrari)
2018 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes), Φέτελ (Ferrari)
2017 Μπότας (Mercedes), Φέτελ (Ferrari), Ραϊκόνεν (Ferrari)
2016 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Χάμιλτον (Mercedes), Ραϊκόνεν (Ferrari)
2015 Χάμιλτον (Mercedes), Φέτελ (Ferrari), Πέρες (Force India)

Sochi Autodrom, μια απίθανη πίστα!

Ο αυτοκινητόδρομος του Soči βρίσκεται στο θέρετρο της Μαύρης Θάλασσας του Σότσι. Η διαδρομή είναι μέρος ενός συγκροτήματος που χρησιμοποιείται για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2014 και αποτελείται από δύο πίστες. Η μεγάλη πίστα, συμπεριλαμβανομένων 1,7 χιλιομέτρων δημόσιων δρόμων, χρησιμοποιείται μόνο για αγώνες F1. Έχει μήκος 5.85 χιλιόμετρα και διαθέτει 19 γωνίες: 12 στροφές δεξιά και επτά αριστερές στροφές. Ο συνδυασμός μεγάλων ευθειών και γωνιών υψηλής ταχύτητας του Cirquit το καθιστά ένα από τα γρηγορότερα κομμάτια της Formula 1. Είναι επίσης ένα από τα μεγαλύτερα, μετά από το Spa-Francorchamps και το Silverstone.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X