Formula 1: Γκραν Πριν στην Ίμολα και τα βλέμματα σε Χάμιλτον- Φερστάπεν!

Formula 1: Γκραν Πριν στην Ίμολα και τα βλέμματα σε Χάμιλτον- Φερστάπεν!

Eπειτα την εντυπωσιακή του νίκη στο Μπαχρέιν, ο Λιούις Χάμιλτον θέλει δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες. Ωστόσο, στην Ίμολα ο Φερστάπεν θέλει να κάνει τη διαφορά. 

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!
Όλες οι αποδόσεις Formula 1 εδώ!

Με τον ιδανικότερο τρόπο άνοιξε η νέα σεζόν της F1, μιας και ο συναρπαστικός αγώνας στο Μπαχρέιν έκλεψε τις εντυπώσεις. Ο Φερστάπεν ήταν μπροστά από τον Χάμιλτον για 18 γύρους, όμως ο οδηγός της Red Bull μπήκε στα πιτς και ο Χάμιλτον πήρε την πρώτη θεση. Ο Φερστάπεν κατάφερε να προσπεράσει πάλι, όμως ο Άγγλος σούπερ σταρ βγήκε μπροστά στον 40ο γύρο και το 2ο πιτ στοπ για τον Φερστάπεν. Το 1-2 συνεχίστηκε, ο Φερστάπεν όμως βγήκε εκτός πίστας, παραχώρησε την 1η θέση στον Χάμιλτον για να μην πάρει ποινή.

Πώς τελείωσε το Grand Prix του Μπαχρέιν;

Κατάταξη Οδηγός Κατασκευαστής
1 Hamilton Mercedes
2 Verstappen Red Bull
3 Bottas Mercedes
4 Norris McLaren
5 Perez Red Bull
6 Leclerc Ferrari
7 Ricciardo McLaren
8 Sainz Ferrari
9 Tsunoda Alphatauri
10 Stroll Aston Martin
11 Raikkonen Alfa Romeo
12 Giovinazzi Alfa Romeo
13 Ocon Renault
14 Russell Williams
15 Vettel Aston Martin
16 Schumacher Haas
17 Gasly Alphatauri
18 Latifi Williams
Alonso Renault
Mazepin Haas

«Αλλά τα καταφέραμε και είμαι πολύ χαρούμενος. Συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και στη Formula 1 που ξεκίνησε κανονικά η σεζόν. Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ακόμα μου αρέσει αυτό που κάνουμε. Θα μας βάζουν δύσκολα από την Red Bull και έχουμε μια μεγάλη πρόκληση να αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Λιούις Χάμιλτον, που απέναντί του θα έχει φέτος έναν εξαιρετικό αντίπαλο, τον Μαξ Φερστάπεν.

«Δεν έχουμε πλεονεκτήματα έναντι της Red Bull φέτος. Πέρασαν αρκετά χρόνια στα οποία μπορούσαμε πραγματικά να βασιστούμε πάνω στην ταχύτητά μας στην ευθεία, στις γρήγορες, αλλά και τις πιο αργές στροφές. Αλλά τώρα δεν μπορούμε να πάρουμε πολύτιμο χρόνο σε κανένα από αυτά. Υπήρχαν μερικές στροφές όπου εκείνοι κατάφεραν να κάνουν διαφορά σε σχέση με εμάς στις κατατακτήριες» τονίζει η ομάδα της Mercedes.

Αυτή είναι η πίστα της Imola!

H πίστα στην περιοχή της Εμίλια Ρομάνια, έχει γνωρίσει μεγάλες δόξες τα παλαιότερα χρόνια, αφού ήταν ο τόπος διεξαγωγή του GP Σαν Μαρίνο 25 φορές και του Ιταλικού μόλις μία φορά, το 1980. Το 1989, η πίστα μετονομάστηκε από Autodromo Dino Ferrari σε Autodromo Enzo e Dino Ferrari, προς τιμήν του εκλιπόντος ιδρυτή της Scuderia και του γιου, που έχασε τη ζωή του σε ηλικία 24 ετών το 1966.

Κανείς δεν ξεχνά το χειρότερο διήμερο της F1, το 1994, όταν το Σάββατο 30 Απριλίου έχασε τη ζωή του ο Ρόλαντ Ράζτζεμπεργκερ, ενώ την Πρωτομαγιά σκοτώθηκε κι ένας εκ των κορυφαίων οδηγών στην ιστορία της f1, o Άιρτον Σένα. Ετσι, πάρθηκε η απόφαση να γίνουν αλλαγές στις στροφές Tamburello κι Villeneuve.

X