Μπάγερν - Σεβίλλη: Στη Βουδαπέστη για τη... Σούπερ κούπα!

Μπάγερν – Σεβίλλη: Στη Βουδαπέστη για τη… Σούπερ κούπα!

Εναρξη: 22.00, 24/09/2020
Γήπεδο: ΠΟΥΣΚΑΣ ΑΡΕΝΑ, Bουδαπέστη

Παρουσία… 20.000 θεατών στο «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης η Μπάγερν θα αντιμετωπίσει τη Σεβίλλη στον τελικό του Ευρωπαϊκού Super Cup. 

Σε απίθανη κατάσταση η Μπάγερν

Τρομερή χρονιά για τους Βαυαρούς που πήραν το δεύτερο τρεμπλ τους μετά το 2013. Στο πρωτάθλημα προς το τέλος του είχαν ένα αήττητο σερί 20 αγώνων και ένα +13 από την 2η ομάδα. Πήρε το 8ο συνεχόμενο πρωτάθλημά της και το 30ό στο σύνολο με 34 γκολ του Λεβαντόφσκι και 100 στο σύνολο. Ήταν εντυπωσιακή και στο Κύπελλο και το Champions League.

Στον πάγκο της παραμένει ο 55χρονος Χάνσι Φλικ, αναμορφωτής της ομάδας και ένας βασικός λόγος για το τρεμπλ. Στο μεταγραφικό πεδίο απέκτησε τον Σανέ με κόστος 45 εκατ. ευρώ. Ο Κουτίνιο γύρισε στη Μπαρτσελόνα και ο Πέρισιτς πήγε στην Ίντερ. Ο Τιάγκο τελικώς ζήτησε από τον Φλικ μια νέα… πρόκληση στην καριέρα του και είναι μια ανάσα από τη Λίβερπουλ. Η Μπάγερν μπαίνει πολύ δυνατά με στόχο να κρατήσει τα σκήπτρα. Αλλωστε, η πρεμιέρα ήταν εντυπωσιακή, μιας και οι Βαυαροί διέλυσαν με 8-0 τη Σάλκε, με τον Σανέ να δένει άψογα τον Γκνάμπρι! «Η Σεβίλλη πήρε δίκαια το Γιουρόπα Λιγκ. Είναι δυνατή ομάδα με πολύ καλό προπονητή και υψηλό επίπεδο τακτικής. Θα πάρουμε το παιχνίδι σοβαρά, περιμένω από όλους να δείξουν τι μπορούν να κάνουν», είπε ο Χάνσι Φλικ.

Δεύτερο παιχνίδι στη σειρά χάνουν ο κεντρικός αμυντικός Τανγκί Νιανζού και ο ακραίος μεσοεπιθετικός Κομάν. Επιστρέφει ο βασικός κεντρικός αμυντικός Αλαμπα.

Για το ευρωπαϊκό… νταμπλ η Σεβίλλη!
Η Σεβίλλη κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για το επόμενο Champions League, ενώ απέδειξε ακόμα μια φορά πως το Europa League της ανήκει. Ακόμα μια κατάκτηση και η περσινή πορεία κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Ο Γιουλιέν Λοπετέγι έμεινε στον πάγκο και στόχος είναι η υπέρβαση. Η Σεβίλλη απέκτησε τον επιτελικό μέσο Όσκαρ Ροντρίγκεθ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, επέστρεψε ο Ράκιτιτς έπειτα από μια εξαετία, ενώ παρέμεινε με τετραετές συμβόλαιο ο γκολκίπερ, Μπόνο και ο επιθετικός μέσος Σούσο.

Πλήγμα η αποχώρηση του Μπανέγα. Πρώτο ματς για τους Σεβιλιάνους ο τελικός του ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ με την Μπάγερν στις 24 του μηνός στη Βουδαπέστη. «Τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στις προπονήσεις και την προετοιμασία, είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι» τόνισε ο Ζουλιέν Λοπετέγι. Η Σεβίλλη έδωσε δύο φιλικά το περασμένο Σαββατοκύριακο με την Αθλέτικ Μπιλμπάο (μία νίκη, μία ήττα), ενώ την Κυριακή αντιμετωπίζει την Κάντιθ στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της LaLiga.

Οι αριθμοί του Ευρωπαϊκού τελικού Σούπερ Καπ

Στους τέσσερις από τους πέντε πιο πρόσφατους τελικούς υπήρξε παράταση για να κριθεί η νικήτρια. Πέρσι χρειάστηκε η διαδικασία των πέναλτι.

Μόνο στη σεζόν 2017-2018 συναντήθηκαν ξανά Μπάγερν και Σεβίλλη. Στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπάγερν νίκησε με 2-1 στη Σεβίλλη και το δεύτερο παιχνίδι στο Μόναχο τελείωσε 0-0.

Είναι η τρίτη φορά όπου γερμανική και ισπανική ομάδα παίζουν στον τελικό. Στις προηγούμενες δύο επικράτησαν οι ισπανικές. Η Μπαρτσελόνα νίκησε με συνολικό σκορ 3-2 τη Βέρντερ Βρέμης το 1992 και με 3-1 την Ντόρτμουντ το 1997.

Η Μπάγερν είναι αήττητη με νίκες σε τελικούς ευρωπαϊκών διοργανώσεων με αντίπαλο ισπανική ομάδα.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X