Γκραν Πρι Αυστρίας: Mε φόρα στην... έδρα του ο Φερστάπεν!

Γκραν Πρι Αυστρίας: Mε φόρα στην… έδρα του ο Φερστάπεν!

Το GP Στυρίας στο Red Bull Ring, μέσα στην έδρα της Αυστριακής ομάδας δηλαδή, είχε ένα μεγάλο πρωταγωνιστή – που δεν ήταν άλλος από τον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος με εντυπωσιακό τρόπο πήρε τη δεύτερη διαδοχική του νίκη και αύξησε ακόμα περισσότερο την απόσταση στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Ο Λιούις Χάμιλτον τερμάτισε 2ος και ο Βάλτερι Μπότας ανέβηκε στην 3η θέση του βάθρου.

«Ανυπομονώ για το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όλα δείχνουν να πηγαίνουν καλά για την ομάδα και εμείς πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να προσπαθούμε και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να ξανακάνουμε πολύ καλή δουλειά» τόνισε ο Μαξ Φερστάπεν με τον Λιούις Χάμιλτον να απαντά

«Είναι απλώς ταχύτεροι και δεν μπορώ να κάνω πολλά γι’ αυτό εκτός από το να προσπαθώ για το καλύτερο σε κάθε αγώνα. Πρέπει κι εμείς να βρούμε κάτι να μας δώσει περισσότερη απόδοση, κάποιου είδους αναβάθμιση, πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Δεν ξέρω πού, αν θα είναι στην πίσω πτέρυγα ή μια αναβάθμιση στον κινητήρα, οπουδήποτε. Αλλά πρέπει να βρούμε κάτι».

Ποια είναι η πίστα Red Bull Ring;

Αυτό το Circuit, γνωστό ως A1-Ring, έχει μήκος 4.326 χιλιόμετρα, με συνολικά μόνο οκτώ στροφές: έξι δεξιές και δύο αριστερές. Βρίσκεται κοντά στην πόλη Spielberg σε ένα πανέμορφο λοφώδες τοπίο και φιλοξενεί αγώνες από το 1969. Είναι ένα πολύ γρήγορο Circuit, με λίγες και σχετικά γρήγορες γωνίες και μεγάλες ευθείες εκτάσεις. Οι οδηγοί ξεπερνούν το 70% του γύρου και τα πιο ισχυρά αυτοκίνητα ευνοούνται σαφώς. Λόγω των καμπύλων τμημάτων, το  Red Bull Ring μπορεί να είναι δύσκολο σε υγρές συνθήκες.

Τα χαρακτηριστικά της διαδρομής

Το Red Bull Ring προσφέρει μικρό σε διάρκεια, αλλά γεμάτο δράση γύρο. Έχει λεία άσφαλτο και υψομετρικές διαφορές, ενώ η σταθερότητα στο φρενάρισμα αποτελεί κυρίαρχο ρόλο. Ο μικρός γύρος οδηγεί επίσης σε αντίστοιχα μικρές διαφορές απόδοσης μεταξύ των επιλεγμένων γομών.

Η θερμοκρασία περιβάλλοντος θα είναι υψηλή, όμως η τοποθεσία που βρίσκεται η πίστα, στην βόρεια πλευρά των Στυριακών Άλπεων δεν αποκλείει και βροχοπτώσεις.

Η πλειοψηφία των στροφών είναι δεξιές αλλά οι δυο πιο απαιτητικές στροφές της διαδρομής, είναι αριστερές.

Στο παρελθόν η πίστα του Spielberg έχει δημιουργήσει μερική αποκόλληση λόγω τοπικής υπερθέρμανσης (blistering) ειδικά με υψηλές θερμοκρασίες. Ωστόσο, η νέα γενιά ελαστικών μείωσε αυτό το φαινόμενο.

Οι νικητές της Αυστρίας!

Πέρσι, στον επίσης διπλό αγώνα που έγινε στην ίδια πίστα, οι Mercedes είχαν το πάνω χέρι. Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε στο Γκραν Πρι της Στυρίας και ο Βάλτερι Μπότας ήταν εντυπωσιακός στο Γκραν Πρι της Αυστρίας. Σε ότι αφορά τον Φερστάπεν, στον πρώτο αγώνα (Γκραν Πρι Αυστρίας) εγκατέλειψε, ενώ στην πίστα της Στυρίας τερμάτισε στην 3η θέση! Ο οδηγός της Red Bull θέλει να κάνει τη διαφορά και το 2 στα 2. Αλλωστε, Ο Ολλανδός έχει τρεις νίκες την τελευταία 5ετία στο Red Bull Ring.

Οι τελευταίοι νικητές στο Red Bull Ring.

2021 (Στυρία) – Μαξ Φερστάπεν (Red Bull)

2020 (Στυρία) – Λιούις Χάμιλτον (Mercedes)

2020 (Αυστρία) – Βάλτερι Μπότας (Mercedes)

2019 (Αυστρία) – Μαξ Φερστάπεν (Red Bull)

2018 (Αυστρία) – Μαξ Φερστάπεν (Red Bull)

Σχολιάστε

X