Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Χάμιλτον, στα καλύτερά του!

Γκραν Πρι Μπαχρέιν: Χάμιλτον, στα καλύτερά του!

Εναρξη: 16.10, 29/11/2020
Πίστα: Bahrain International Circuit

«Σε όλα τα παιδιά που αν έχουν όνειρα μπορούν να τα καταφέρουν» αφιερώνει την νίκη του ο Λιούις Χάμιλτον και αποδεικνύει για ποιους λόγους είναι GOAT πλέον. Νίκησε σε έναν χαοτικό αγώνα και χρίζεται Πρωταθλητής 2020. Στη 2η θέση ο Πέρεζ και στην 3η θέση ο Φέτελ. Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε τον παγκόσμιο τίτλο της Φόρμουλα 1 του 2020 με νίκη σε μια πολύ δύσκολη πίστα. Μάλιστα, το Γκραν Πρι Τουρκίας τελικά έγινε ο πιο ενδιαφέρον αγώνας της χρονιάς, ακριβώς για το πόσο δύσκολο ήταν να μείνεις μέσα στην πίστα. Ο Μπότας έκανε 4 τετακέ και από 3 αρκετοί άλλοι οδηγοί συμπεριλαμβανομένου και του Φερστάπεν. Ο Χάμιλτον μετά το έβδομο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα έχει ανέβει στο κορυφαίο σκαλοπάτι, δίπλα στον Μίκαελ Σουμάχερ έχοντας και οι δύο από επτά, ενώ ο ίδιος ο Χάμιλτον λέει ότι στο μέλλον περιμένει ακόμη περισσότερα πράγματα από τον εαυτό του. Φέτος κέρδισε τους 10 από τους 14 αγώνες, μέχρι τώρα και στην Τουρκία όπου η άσφαλτος και η βροχή δημιούργησαν πολλά προβλήματα, κατάφερε να κερδίσει κάνοντας έναν εντυπωσιακό αγώνα.

Η κατάταξη στο Γκραν Πρι Τουρκίας
1. Xάμιλτον (Mercedes), 2. Πέρες (Racing Point), 3. Φέτελ (Ferrari), 4. Λεκλέρ (Ferrari), 5. Σάινθ (McLaren), 6. Φερστάπεν (Red Bull), 7. Άλμπον (Red Bull), 8. Νόρις (McLaren), 9. Στρολ (Racing Point), 10. Ρικιάρντο (Renault), 11. Οκον (Renault), 12. Κβίατ (AlphaTauri), 13. Γκάσλι (AlphaTauri), 14. Μπότας (Mercedes), 15. Ράικονεν (Alfa Romeo), 16. Ράσελ (Williams), 17. Μάγκνουσεν (Haas), DNF Γκροσεάν (Haas), Λατίφι (Williams), 20 Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo).

Η πίστα του Μπαχρέιν
Πλέον, το βλέμμα στρέφεται στην πίστα του Μπαχρέιν. Λόγω της θέσης του στη μέση της ερήμου, πρέπει να ψεκάζεται μια κόλλα πάνω στην άμμο, ώστε να μην εκτοξευθεί στην πίστα κατά τη διάρκεια της κούρσας. Οι νικητές του Grand Prix του Μπαχρέιν δεν πανηγυρίζουν με σαμπάνια. Αντ ‘αυτού, οι διοργανωτές παρέχουν στους νικητές το Waard, ένα τοπικό αναψυκτικό από ρόδια. Επίσης, σε έξι από εννέα περιπτώσεις το Μπαχρέιν καθόρισε τελικό νικητή. Αυτή η προσωρινή πίστα θα είναι μήκους 5.6 χιλιομέτρων και θα διαθέτει 23 στροφές. Έχει σχεδιαστεί από τον Γερμανό μηχανικό Hermann Tilke, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για έργα σε Sepang, Μπαχρέιν, Σαγκάη, Σιγκαπούρη, Αμπού Ντάμπι, Οστιν, Σότσι και Μπακού.

Οι νικητές στο Bahrain Grand Prix
2019 Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes), Λεκλέρ (Ferrari)
2018 Φέτελ (Ferrari), Μπότας (Mercedes), Χάμιλτον (Mercedes)
2017 Φέτελ (Ferrari), Χάμιλτον (Mercedes), Μπότας (Mercedes)
2016 Ρόσμπεργκ (Mercedes), Ράικονεν (Ferrari), Χάμιλτον (Mercedes)
2015 Χάμιλτον (Mercedes), Ράικονεν (Ferrari), Ρόσμπεργκ (Mercedes)
2014 Χάμιλτον (Mercedes), Rosberg (Mercedes), Πέρες (Force India)
2013 Φέτελ (Red Bull), Ράικονεν (Lotus), Γκροσεάν (Lotus)
2012 Φέτελ (Red Bull), Ράικονεν (Lotus), Γκροσεάν (Lotus)

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X