Λιούις Χάμιλτον: Οι κορυφαίες στιγμές του Βρετανού πρωταθλητή της F1!

Λιούις Χάμιλτον: Οι κορυφαίες στιγμές του Βρετανού πρωταθλητή της F1!

“Η 92η νίκη; Είναι κάτι που δύσκολα μπορώ να σκεφτώ”. Μετά τη νίκη του στο Πορτιμάο ο Λούις Χάμιλτον δυσκολεύεται να σχολιάσει την επίδοση – ρεκόρ του. Πρώτα ήθελε να αγκαλιάσει τον πατέρα του, τον Άντονι. Συγκινημένος ο πατέρας του ξεσπά σε δάκρυα.

Ακόμα και ο ‘Κάιζερ’ Σούμι ή Μίκαελ Σουμάχερ είχε μείνει στις 91 νίκες. Ο Λούις Χάμιλτον γίνεται ένας ζωντανός Θρύλος στη Formula 1 καθώς ισοφάρισε τους 7 τίτλους του Σουμάχερ. Οι νίκες στην Τουρκία έγιναν 93 και ο Βρετανός GOAT την αφιέρωσε «Σε όλα τα παιδιά που αν έχουν όνειρα μπορούν να τα καταφέρουν»

Ο Βρετανός γράφει ιστορία με κάθε τρόπο έχοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό το ιερό τέρας που λέγεται Σουμάχερ. Θα μείνει στη μνήμη όλων των φιλάθλων για αυτή του την επιτυχία. Ο Χάμιλτον κατέκτησε τον 7ο ιστορικό τίτλο του και θα έχει να το διηγείται στο μέλλον στην οικογένειά του αλλά και όταν θα κάνει παιδιά και θα έχει εγγόνια. Ποιες είναι όμως οι μεγάλες στιγμές του Χάμιλτον μέχρι το απίθανο κατόρθωμα;

Ήταν το 2007 όταν ο νεαρός Χάμιλτον, τότε 22 ετών, έκανε το ντεμπούτο του με τη McLaren στη Formula 1 στην Αυστραλία. Ξεκίνησε 4ος πίσω από Ραϊκόνεν, Αλόνσο και Χέιντφελντ. Ο Άγγλος πρωταθλητής έδειξε από νωρίς το τι μπορεί να κάνει. Είχε τερματίσει 3ος πίσω από τον Φινλανδό και τον Γερμανό. Ο 2ος Αλόνσο κράτησε προς το τέλος τη θέση του και με μεγάλη δυσκολία.

Η πρώτη νίκη στον Καναδά

Την ίδια χρονιά μεταφερόμαστε σε άλλη ήπειρο. Ο Χάμιλτον πετυχαίνει την πρώτη του νίκη στη F1, στον έκτο αγώνα της σεζόν στο Μόντρεαλ του Καναδά. Έχοντας πάρει τη pole position το Σάββατο νίκησε την επόμενη μέρα. Ο Αλόνσο έχοντας κάνει λάθη και δεχθεί ποινές βγήκε 7ος. Καθόλου καλά δεν πήγε και ο Ράικονεν ως 5ος. Στο τέλος το πρωτάθλημα ήταν του Ράικονεν (το τελευταίο πρωτάθλημα που πήρε η Ferrari) με μόνο έναν πόντο μπροστά μετά το φινάλε – θρίλερ στο Ιντερλάγκος.

Δύο ιστορικοί θρίαμβοι του Βρετανού ήταν το 2008 στο Μονακό και το Σίλβερστοουν. Πιθανότατα να έβαζε αυτές τις επιτυχίες ψηλότερα από κάθε άλλη ο Χάμιλτον. Στο Μόντε Κάρλο νίκησε παρότι το όχημά του είχε δεχθεί χτύπημα και είχε πρόβλημα.

Ήταν γενικά μία δύσκολη κούρσα που άφησε πίσω του, τους Κούμπιτσα και Μάσα. Στο… σπίτι του, στην Αγγλία θριάμβευσε σε κούρσα με ακραίες καιρικές συνθήκες και τους Χέιντφελντ και Μπαρικέλο. Ο Μάσα βγήκε 13ος με λανθασμένους χειρισμούς. Ο Ράικονεν ήταν 4ος. Με αυτή τη νίκη ο Χάμιλτον είχε πιάσει στην κορυφή και τους δύο οδηγούς της Ferrari.

Ο πρώτος τίτλος στο Ιντερλάγκος

Η πρώτη φορά για έναν πιλότο της F1 δεν ξεχνιέται. Το πρώτο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του το κέρδισε το 2008 στο τελευταίο Grand Prix στο Ιντερλάγκος.

Ο Μάσα είχε τελειώσει πρώτος με τον Χάμιλτον να παίρνει τον τίτλο τερματίζοντας 5ος. Οι συνθήκες του αγώνα ήταν δύσκολες με έντονη βροχή και ολισθηρό δρόμο στην πίστα. Ο Τίμο Γλοκ αντιμετώπισε πρόβλημα με τα ελαστικά του και ο Βρετανός τον άφησε πίσω του. Ο πατέρας του Μάσα είχε αρχίσει να πανηγυρίζει όταν είδε μετά τη θέση του Χάμιλτον. Ποτέ άλλοτε ο Μάσα δεν είχε φτάσει τόσο κοντά σε ένα πρωτάθλημα.

Το 2013 και η καλύτερη επιλογή της καριέρας του με Mercedes

Επτά χρόνια πριν ο Χάμιλτον πήρε την κορυφαία απόφαση στην καριέρα του. Τη μεταγραφή στη Mercedes, επιλογή που τον οδήγησε στην κορυφή. Ο Βρετανός φτάνοντας στο σήμερα παίρνει τη θέση του Μίκαελ Σουμάχερ. Έχοντας πειστεί τότε από τον Νίκι Λάουντα, ο Λούις κέρδισε πέντε από τους επτά παγκόσμιους τίτλους των οδηγών. Από τους δύο που δεν πήρε ο ένας κατακτήθηκε από τον ομόσταυλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ. Μετά το Πορτιμάο όμως η ομάδα του και εκείνος έγιναν Θρύλοι. Όπως Θρύλος θα είναι πάντα ο Λάουντα, που απεβίωσε πέρυσι.

Ο 2ος τίτλος των οδηγών για τον Χάμιλτον

Στην καριέρα του Χάμιλτον κανείς δεν ξεχνά τον 2ο τίτλο του και τον 1ο με τη Mercedes. Ο Άγγλος είχε θριαμβεύσει το 2014 στην πίστα του Άμπου Ντάμπι μετά από μία εξαιρετική κούρσα. Ο Νίκο Ρόσμπεργκ, που θα έπαιρνε τον μοναδικό του τίτλο δύο χρόνια μετά, αποσύρθηκε από τον αγώνα λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Η Mercedes τα κατάφερε και στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών με 16 νίκες στη σεζόν σε 19 αγώνες και 31 φορές στο βάθρο. Η Red Bull, 2η στην κατάταξη τερμάτισε 296 πόντους μακριά (701-405) και αυτό ήταν νέο ρεκόρ.

Με τον Ρόσμπεργκ ο Χάμιλτον ήταν εκτός ομόσταυλός του και ανταγωνιστής του για το πρωτάθλημα. Στο Μοντμελό συγκρούστηκαν μεταξύ τους και αποσύρθηκαν και οι δύο Mercedes.

Στην Αυστρία ήρθαν ξανά σε επαφή τα οχήματά τους. Παρά την πρόσκρουση των δύο οχημάτων ο Βρετανός νίκησε ενώ το όχημα του Γερμανού υπέστη ζημιές. Μετά από ποινή χρόνου ο Ρόσμπεργκ έχασε 10 δέκατα του δευτερολέπτου αλλά έμεινε 4ος. Στο τέλος της χρονιάς ο Ρόσμπεργκ θα κέρδιζε τον τίτλο πριν την αποχώρησή του από τη δράση.

Υπάρχει και το Παγκόσμιο του 2018. Ένα από τα πρωταθλήματα που σημαδεύτηκαν από τη ‘μάχη’ των Ferrari και Mercedes. Στη Μεγάλη Βρετανία ο Φέτελ πήρε τη νίκη και πιάνει τις 51 νίκες του Προστ. Όμως στο επόμενο Grand Prix και την έδρα των Γερμανών υπήρξε η ρεβάνς. Το λάθος της Ferrari έδωσε τη δυνατότητα στον Χάμιλτον να πάρει τη νίκη Νο63 και να μείνει επικεφαλής της κατάταξης και θα διατηρηθεί εκεί έως το τέλος της σεζόν.

Η νίκη του Χάμιλτον στις 26 Μαϊου του 2019 ήταν πολύ ιδιαίτερη. Όχι επειδή ξεπέρασε στη βαθμολογία τον Μπότας αλλά ήταν ο καλύτερος τρόπος να τιμήσει τη μνήμη του ανθρώπου που τον έπεισε να πάει στη Mercedes. Του Νίκι Λάουντα. Ο Λάουντα είχε πεθάνει στις 20 Μαΐου.

Η νίκη στο Πορτιμάο το 2020 προφανώς και είναι ιστορική. Ήταν 11 Οκτωβρίου όταν με νίκη στο Νίρμπουργκρινγκ ο Σουμάχερ έκανε 91 τις νίκες του. Την Κυριακή ο Βρετανός Χάμιλτον πέρασε πρώτος στις νίκες με 92. Σε μία πίστα με βροχή, δύσκολες στροφές και έλλειψη ορατότητας ο Χάμιλτον τα κατάφερε. Το παρόν του ανήκει. Φαίνεται όμως ότι τον περιμένουν και νέα ρεκόρ.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X