Emilia Romagna Grand Prix: Με... σπασμένα φρένα ο Χάμιλτον!

Emilia Romagna Grand Prix: Με… σπασμένα φρένα ο Χάμιλτον!

Εναρξη: 01/11/2020
Πίστα: Imola, Emilia Romagna Grand

Η Formula 1 επιστρέφει στην Imola για πρώτη φορά έπειτα από 14 χρόνια και το ιταλικό circuit φιλοξενεί το Grand Prix της Emilia Romagna!

Ο Χάμιλτον θριάμβευσε στο Πορτογαλικό Γκραν Πρι και σημείωσε 92η νίκη του ξεπερνώντας τις 91 νίκες του Μίκαελ Σουμάχερ! Ο Βρετανός ήταν εντυπωσιακός στην Πορτογαλία και παρά το μέτριο ξεκίνημα κατάφερε να κάνει τη διαφορά. Όταν τα λάστιχα του μονοθεσίου του ήρθαν σε θερμοκρασία σωστής λειτουργίας ο Χάμιλτον ήταν εκρηκτικός. Ο Λιούις Χάμιλτον νίκησε για όγδοη φορά εφέτος μετά τους αγώνες στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στη Μεγάλη Βρετανία, στην Ισπανία, στο Βέλγιο, στην Τοσκάνη της Ιταλίας και στη Γερμανία. Με άλλα λόγια έχει θριαμβεύσει μέχρι τώρα στο 66% των 12 Γκραν Πρι της σεζόν 2020 και ταυτόχρονα έχει πάρει την πρωτιά σε 28 διαφορετικές πίστες της Formula 1.

Η κατάταξη στην Πορτογαλία
1 Xάμιλτον (Mercedes), 2 Μπότας (Mercedes), 3 Φερστάπεν (Red Bull), 4 Λεκλέρ (Ferrari), 5 Γκάσλι (Alphatauri), 6 Σάινθ (McLaren), 7 Πέρεθ (Racing Point), 8 Oκον (Renault), 9 Ρικιάρντο (Renault), 10 Φέτελ (Ferrari), 11 Ράικονεν (Alfa Romeo), 12 Αλμπον (Red Bull), 13 Νόρις (McLaren), 14 Ράσελ (Williams), 15 Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), 16 Μάγκνουσεν (Haas), 17 Γκροσεάν (Haas), 18 Λατίφι (Williams), 19 Κβιάτ (Alphatauri), DNF Στρολ (Racing Point).

Χάμιλτον: Είμαι ακόμα δυνατός

«Δεν πιστεύω στο ρητό πως ο ουρανός είναι το όριο μου. Εξαρτάται από το πόσο θέλουμε, πόσο θέλουμε να συνεχίσουμε να ανεβάζουμε τον πήχη. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να ανεβάζουμε τον πήχη. Είμαι 35 χρονών κι εξακολουθώ να νιώθω σωματικά δυνατός, αλλά φυσικά αναρωτιέστε πότε πρόκειται να αλλάξει η κατάσταση και πότε θα αρχίσω να χάνω το ρυθμό μου. Κρίνοντας από σήμερα, δεν είναι ακόμα η στιγμή» τόνισε ο Χάμιλτον μετά το μοναδικό κατόρθωμά του.

Η νίκη του Λιούις Xάμιλτον στην Πορτογαλία σηματοδοτεί την 142η νίκη της Mercedes στη Formula 1 και η γερμανική ομάδα υπολείπεται πλέον μόνον δύο της Williams η οποία κατέχει τη δεύτερη θέση της σχετικής κατάταξης πίσω από την πολυνίκη Ferrari.«Ειλικρινά τώρα. Όταν αποφάσισα να πάω στη Mercedes, ήλπιζα φυσικά να έχω επιτυχία. Ωστόσο δεν περίμενα ποτέ στη ζωή μου τόσο πολλές νίκες και τίτλους. Πραγματικά αντλούμε από κάθε αγώνα ό,τι καλύτερο», ανέφερε ο Βρετανός οδηγός της Mercedes.

Θα ανακάμψει η Ferrari;
Η σεζόν του 2020 δεν ήταν η καλύτερη για τη Ferrari. Το ακριβώς αντίθετο μάλιστα, θα λέγαμε ότι ήταν μια από τις χειρότερες στην ιστορία της. Ωστόσο η χρονιά δεν έχει τελειώσει ακόμη και η ανάκαμψη που άρχισε να σημειώνει ίσως βελτιώσει την κατάσταση για τους επόμενους αγώνες. Ο Σαρλ Λεκλέρ κατάφερε να τερματίσει τέταρτος στην πίστα του Πορτιμάο της Πορτογαλίας, ενώ δέκατος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X