Αυτή είναι η ιστορία των FIFA video games! (infographic)

Αυτή είναι η ιστορία των FIFA video games! (infographic)

Η ΕΑ Sports δείχνει να πιστεύει αρκετά το ποδόσφαιρο και έτσι προσφέρει από το καλοκαίρι του 1993 στους fans των video games ένα παιχνίδι που έχει γράψει ιστορία. Η σειρά videogames FIFA αριθμεί πάρα πολλούς τίτλους μέχρι σήμερα και φαίνεται πως είναι από τις λίγες που μπορεί να οδηγεί κάθε χρονιά τον καταναλωτή στα καταστήματα, έτσι ώστε να προμηθεύεται κάθε νέο μέρος της. Ας ρίξουμε όμως μια ματιά στο παρελθόν του μέσα από ένα απίθανο infographic του bwin Νews.

Το FIFA 95 κυκλοφόρησε στις 8 Ιουλίου του 1994 για SEGA MegaDrive με τον Erik Thorstvedt και τον Alexi Lalas στο εξώφυλλο. Χρησιμοποιούσε την ίδια μηχανή γραφικών και εισήγαγε σωματεία από οκτώ πρωταθλήματα (Βραζιλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία και ΗΠΑ), χωρίς ωστόσο τα πραγματικά τους στοιχεία. Το παιχνίδι παρουσίαζε αλλαγές στο σύστημα της πάσας, ενώ ήταν και το πρώτο που κυκλοφόρησε μόνο σε ένα format.

Το FIFA 96 ήταν το πρώτο game της σειράς που προσέφερε editor για τις ομάδες και τους παίκτες, ενώ εισήγαγε για πρώτη φορά και συλλόγους από την Σκωτία, τη Μαλαισία και τη Σουηδία.

Το FIFA 97 κυκλοφόρησε στις 24 Ιουνίου του 1996 με τους David Ginola και Bebeto στο εξώφυλλο. H μεγαλύτερη αλλαγή του ήταν το ποδόσφαιρο σάλας με ομάδες 6 παικτών.

Το 1998 ήταν χρονιά Παγκοσμίου Κυπέλλου και η EA Sports φρόντισε να ετοιμάσει το κοινό κατάλληλα. Έτσι, κυκλοφόρησε στις 17 Ιουνίου 1997 το FIFA: Road to World Cup 98 με τους Roy Lassiter, David Beckham, Paolo Maldini, David Ginola, Andreas Moller και Raul στο εξώφυλλο.

Τα πρώτα χρόνια του 2000

ΤΑ FIFA 2000 ΚΑΙ FIFA 2001 διεύρυναν τον αριθμό των διαθέσιμων πρωταθλημάτων, βελτιώνοντας κι άλλο τη μηχανή γραφικών. Ο Wayne Rooney υποδέχτηκε τον Kaka στο εξώφυλλο του FIFA 11. Τη θέση του Manager Mode πήρε το Career Mode, όπου ο παίκτης μπορούσε να συμμετέχει ως manager, παίκτης ή παίκτης/manager.

O Lionel Messi έχει ήδη προσελκύσει τα βλέμματα του ποδοσφαιρικού πλανήτη και η ώρα που θα τον βλέπαμε και σε εξώφυλλο της σειράς FIFA είχε έρθει. Μαζί με πολλές αλλαγές, ήρθαν οι διαφοροποιήσεις στη συμπεριφορά και την τεχνητή νοημοσύνη των παικτών, στο σύστημα ντρίμπλας και στο 1st Touch Control.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X