Πώς ο COVID-19 επηρέασε τον πλανήτη του αθλητισμού! (Infographic)

Πώς ο COVID-19 επηρέασε τον πλανήτη του αθλητισμού! (Infographic)

Καθώς ο κόσμος του αθλητισμού συνεχίζει να ανακάμπτει από την εφιαλτική παρουσία του πρώτου κύματος του COVID-19 που έφερε και το Lockdown την άνοιξη, επιλέξαμε τέσσερα μεγάλα αθλήματα και εξετάσαμε πώς ανταποκρίθηκαν. Δείτε το εντυπωσιακό γράφημα του bwin News.

Formula 1
Η σεζόν της Formula 1 άρχισε, εξελίσσεται χωρίς προβλήματα, αλλά το πρόγραμμα διαφοροποιήθηκε σε σχέση με το αρχικό σχέδιο για το 2020. Το Αυστραλιανό Grand Prix δεν έγινε ποτέ, αφού… ηττήθηκε από το Lockdown. Tο αυστριακό Grand Prix διεξήχθη στις αρχές Ιουλίου και η χώρα φιλοξένησε επίσης ένα ακόμα – το Styrian Grand Prix – την επόμενη εβδομάδα. Η πίστα του Silverstone ανέλαβε επίσης καθήκοντα φιλοξενίας back-to-back  και πολλοί άλλοι αγώνες έχουν εισαχθεί για να αντικαταστήσουν αυτούς που δεν μπορούσαν να προγραμματιστούν ξανά.

Τένις
Δύο μεγάλα γεγονότα – το Australian Open και το Qatar Open – πραγματοποιήθηκαν πριν από το Lockdown, όμως το τουρνουά Indian Wells στις αρχές Μαρτίου δεν στάθηκε τόσο τυχερό. Το επόμενο γεγονός, στο οποίο ένας παίκτης θα μπορούσε να κερδίσει τουλάχιστον 500 πόντους κατάταξης, δεν διοργανώθηκε μέχρι τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο το Cincinnati Masters επαναπρογραμματίστηκε και διεξήχθη ως… προθέρμανση για το US Open. Από τα άλλα δύο Grand Slams, το Wimbledon ακυρώθηκε εντελώς, ενώ το French Open άρχισε τέσσερις μήνες αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.

Στίβος
Το αθλητικό ημερολόγιο υπέστη αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο σοκ όλων με την αναβολή των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο για το 2021. Πολλοί αθλητές είχαν προγραμματίσει ολόκληρη την προετοιμασία τους γύρω από αυτό το τεράστιο γεγονός και θα πρέπει τώρα να επανεξετάσουν το πρόγραμμα προπονήσεων και τη συμμετοχή τους σε τουρνουά μέχρι το επόμενο καλοκαίρι. Το Diamond League επρόκειτο να διοργανώσει 15 γεγονότα το 2020, αλλά τα μείωσε σε μόλις οκτώ, ενώ μόνο δυο έμειναν στις αρχικές τους ημερομηνίες.

Ποδόσφαιρο
Κάποια στιγμή, τον Μάρτιο του 2020, η Λευκορωσία ήταν το μόνο από τα 55 μέλη της UEFA που εξακολουθούσε να παίζει ποδόσφαιρο. Τέσσερα από τα «μεγάλα πέντε» πρωταθλήματα κατάφεραν τελικά να ξαναρχίσουν το πρόγραμμά τους και κατάφεραν να ολοκληρωθούν με συναρπαστικές αναμετρήσεις. Ωστόσο, η γαλλική λίγκα σταμάτησε οριστικά με το Lockdown.

Επιπλέον, το Euro 2020 – όπως και οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες – πήρε… μετάθεση μέχρι το 2021. Οι χώρες των οποίων οι εγχώριες σεζόν 2019/20 ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έπρεπε να συμπιέσουν τα ημερολόγιά τους για το 02020-21, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι θα τελειώσουν εγκαίρως για το τεράστιο καλοκαιρινό ραντεβού της UEFA.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X