Champions League: Η ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης! (Infographic)

Champions League: Η ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης! (Infographic)

Όλες οι αποδόσεις Champions League εδώ!

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

To Champions League μπαίνει στην τελική του φάση και τα ραντεβού γίνονται ακόμα πιο ελκυστικά! H ιστορία της διοργάνωσης πλούσια και η ιστορική αναδρομή παρουσιάζει τις χώρες που έχουν κυριαρχήσει.

Σε ποια χώρα γίνεται πιο συχνά ο τελικός του Champions League;

Εχουν διεξαχθεί 28 τουρνουά Champions League από τότε που άλλαξε ονομασία (από Κύπελλο Πρωταθλητριών). Ο πρώτος τελικός πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο και η Γερμανία έχει υποδεχθεί τον μεγάλο τελικό πέντε φορές, περισσότερες από κάθε άλλη χώρα. Συνολικά το Μόναχο με τρεις διοργανώσεις είναι η μοναδική πόλη στην Ευρώπη με τόσους τελικούς.

Ακολουθεί η Ιταλία, η οποία έχει φιλοξενήσει τέσσερις τελικούς. Οι δυο έχουν διεξαχθεί στο Μιλάνο και οι άλλοι δυο στη Ρώμη. Αγγλία και Ισπανία έχουν υποδεχθεί τρεις φορές τον τελικό του Champions League.

Ποιας χώρας οι ομάδες έχουν κερδίσει περισσότερους τίτλους Champions League;

Οι ισπανικές ομάδες έχουν τη μερίδα του λέοντος στην ιστορία του Champions League. Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κερδίσει το τρόπαιο επτά φορές, συμπεριλαμβανομένων τριών διαδοχικών επιτυχιών μεταξύ 2016 και 2018. Με τις τέσσερις επιτυχίες της Μπαρτσελόνα, η Ισπανία μετρά 11 τρόπαια!

Η Αγγλία και η Ιταλία μετρούν από πέντε πρωταθλήτριες ομάδες, με τη Μίλαν να έχει τρεις τουλάχιστον κατακτήσεις. Τέσσερις κατακτήσεις έχει η Γερμανία, με τη Mπάγερν να μετρά τρεις τίτλους και τους Βεστφαλούς μια.

Ποιοι παίκτες έχουν κερδίσει τους περισσότερους τελικούς του Champions League;

Αν μπουν στη σχετική κατηγορία παίκτες που έπαιξαν κάποιο ρόλο στον τελικό του Champions League, τότε υπάρχουν 10 χώρες που έχουν τουλάχιστον 10 νικητές.

Για άλλη μια φορά είναι η Ισπανία που βρίσκεται στην κορυφή: 72 Ισπανοί είτε έχουν αρχίσει ως βασικοί είτε έχουν αντικατασταθεί σε έναν τελικό του Champions League που η ομάδα τους πήρε τον τίτλο.

Η επόμενη πιο επιτυχημένη εθνικότητα είναι εκτός Ευρώπης, με 40 Βραζιλιάνους να βοήθησαν να κατακτήσει η ομάδα τους τελικό του Champions League.

X