Γιουβέντους - Νάπολι: Το Τορίνο έχει ντέρμπι (Infographic)

Γιουβέντους – Νάπολι: Το Τορίνο έχει ντέρμπι (Infographic)

Γλίτωσε την ήττα χάρη στον Ρονάλντο

Χάρη στον Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ηττήθηκε στο ντέρμπι από τη Ρόμα στο «Ολίμπικο» (2-2). Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στο 31’ με πέναλτι και στο 45’, ισοφάρισε αμφότερες με γκολ του Πορτογάλου στο 44’ με πέναλτι και στο 69’. Από το 62’ έπαιζε και με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Ραμπιό. Αποχώρησε ο στόπερ Ρουγκάνι, ζητά 60 εκατ. η Φιορεντίνα για Κιέζα. Παράλληα, η Γιουβέντους θα βρίσκεται στο 7ο γκρουπ μαζί με Μπαρτσελόνα, Ντιναμό Κιέβου και Φερεντσβάρος.

«Με τον Γκατούζο ζήσαμε μαζί πολλές ωραίες στιγμές ως ποδοσφαιριστές της Μίλαν και στην Εθνική. Ημασταν διαφορετικοί μέσα στο γήπεδο και είμαστε διαφορετικοί ως προπονητές. Καθένας από τους δύο θα προσπαθήσει να φέρει τον άλλον σε δύσκολη θέση. Η Νάπολι είναι μια σπουδαία ομάδα, όμως το ίδιο ισχύει και για τη Γιουβέντους» τόνισε ο Αντρέα Πίρλο.

Γιουβέντους – Νάπολι, οι αριθμοί του ντέρμπι

Από την πρώτη σεζόν (2011/12) της σειράς διαδοχικών Scudetti που κέρδισε η Γιουβέντους, μόνο η Ρομά (πέντε) έχει πετύχει περισσότερες νίκες από τη Νάπολι (τέσσερις) εναντίον των bianconeri στη Serie A.

Η Νάπολι κέρδισε τον τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος εναντίον της Γιουβέντους στη Serie Α, 2-1, τον περασμένο Ιανουάριο. την τελευταία φορά που οι Ναπολιτάνοι κέρδισαν τουλάχιστον δύο συνεχόμενα παιχνίδια εναντίον της Γιουβέντους στο πρωτάθλημα ήταν τον Ιανουάριο του 2011: 3-0, με χατ τρικ από τον Καβάνι.

Η Γιουβέντους κέρδισε οκτώ από τα εννέα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της κόντρα στη Νάπολι στη Serie A. H μόνη ήττα των bianconeri ήρθε τον Απρίλιο του 2018.

Η Γιουβέντους παρέμεινε αήττητη στους τρεις πρώτους αγώνες της Serie A της σεζόν σε οκτώ από τις προηγούμενες εννέα σεζόν (από το 2011/12).

Η Νάπολι κέρδισε τα δύο πρώτα παιχνίδια αυτού του πρωταθλήματος χωρίς να δεχθεί κανένα γκολ: μόνο στη σεζόν 1966/67, οι Ναπολιτάνοι κατάφεραν να κερδίσουν και στα τρία πρώτα παιχνίδια χωρίς να δεχθούν τέρμα.

Ο Αντρέα Πίρλο και ο Τζενάρο Γκατούζο έπαιξαν μαζί 218 αγώνες στη Serie A με τη φανέλα της Μίλαν, καταγράφοντας το 60% των νικών (131 από τα 218).

Το ημερολογιακό έτος 2020, ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μόνος παίκτης στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που έχει κατά μέσο όρο περισσότερα από ένα γκολ ανά παιχνίδι μεταξύ εκείνων που έπαιξαν τουλάχιστον δύο παιχνίδια την περίοδο (24 γκολ σε 21 εμφανίσεις) .

Εξαιρετικό ξεκίνημα η Νάπολι

Εντυπωσιακή η Νάπολι που συνέτριψε 6-0 την Τζένοα στο «Σαν Πάολο», έχοντας πέντε διαφορετικούς σκόρερ και πετυχαίνοντας πέντε γκολ στο διάστημα 46’-72’.  «Το σκορ δεν λέει την αλήθεια, γιατί σε πολλές στιγμές του αγώνα είχαμε ανισορροπία και κινδυνεύσαμε να δεχτούμε γκολ. Ελπίζω ο Κουλιμπαλί να μείνει στην ομάδα. Είναι περίεργο που θα βρεθούμε με τον Πίρλο αντίπαλοι ως προπονητές, γιατί μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήμασταν συμπαίκτες» τόνισε ο Γκατούζο που βλέπει την ομάδα του να έχει αρχίσει με δυο νίκες. Την Πέμπτη βρέθηκε θετικός ο χαφ Ζιελίνσκι και το Σάββατο ο μέσος-εξτρέμ Ελμάς. Ετσι, τέθηκαν νοκ άουτ από το ντέρμπι στο Τορίνο.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X