Η Serie A ξανά στη σέντρα, έτοιμη να λάμψει! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο άφησε στην άκρη τα σενάρια αποχώρησης, η Γιουβέντους έδωσε τα ηνία στον Αντρέα Πίρλο, όμως η φετινή σεζόν αναμένεται πιο σκληρή. Ίντερ, Μίλαν, Αταλάντα, Λάτσιο, Ρόμα θα κάνουν τα πάντα για να μπουν εμπόδιο στον 10ο διαδοχικό τίτλο της «Μεγάλης Κυρίας».
Η Γιουβέντους και οι πολλοί ανταγωνιστές!
Γιουβέντους: Για ένατη συνεχόμενη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα με μόνο έναν πόντο διαφοράς από την Ίντερ. Έχασε τον τελικό του Κυπέλλου με τη Νάπολι και απέτυχε στο Champions League. Αποφάσισε να εμπιστευθεί την τεχνική της ηγεσία στον 41χρονο Πίρλο αντί του Σάρι που απολύθηκε. Ρίσκο; Ο 41χρονος απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της διοίκησης, αλλά και του Κριστιάνο Ρονάλντο. Στο ρόστερ ο Αρτούρ θα είναι ο αντί-Πιάνιτς. Αποχώρησε ο Ιγουαΐν, ενώ ήθελε τον Σουάρες. Ναυάγησε του Ουρουγουανού, με τον Τζέκο να προβάρει ήδη τη φανέλα της ομάδας. Η επόμενη χρονιά δεν θα είναι τόσο εύκολη και διότι ο Πίρλο δεν έχει εμπειρία σε τέτοιο προπονητικό επίπεδο.
Ίντερ: Έμεινε 2η και μόλις έναν βαθμό πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους. Την… πλήγωσαν οι ήττες από Λάτσιο και Γιουβέντους. Στο Κύπελλο πήγε έως τα ημιτελικά και στο Europa League έχασε τον τίτλο από τη Σεβίλλη στον τελικό. Ο 51χρονος Κόντε συνεχίζει στον πάγκο της. Πολύ δυνατή η κίνηση με τον Χακίμι και έχει και τον Κολάροφ. Ήθελε και έναν χαφ με βασικό στόχο τον Καντέ της Τσέλσι. Θέλει τον τίτλο για του χρόνου και θα τον κυνηγήσει μέχρι τέλους. Δεν θέλει να παραχωρήσει τον Λαουτάρο, ο οποίος μαζί με τον Λουκάκου σκόρπισαν… τρόμο στις αντίπαλες εστίες.
Αταλάντα: Η ήττα της από την Ίντερ οδήγησε και στην απώλεια της 2ης θέσης της Serie A. Επαιξε όμως το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο στην Ιταλία. Στο Champions League πήγε έως και τα προημιτελικά. Ο 62χρονος Γκασπερίνι είναι στον πάγκο της από το 2016. Λατρεύει το 3-4-3 και τις γρήγορες και γυμνασμένες ομάδες. Δαπάνησε πολλά χρήματα για τους Πάσαλιτς και Μίραντσουκ αλλά πούλησε τον Καστάν για σχεδόν 23 εκατ. στη Λέστερ. Εάν γυρίσει ο Ίλισιτς θα είναι μεγάλο κέρδος. Είναι ομάδα που κάνει διαρκώς υπερβάσεις και μπορεί και φέτος.
Λάτσιο: Έχοντας μείνει νωρίς εκτός του Europa League δεν άντεξε στη συνέχεια στο πρωτάθλημα για την πρώτη τριάδα μην έχοντας βάθος στο ρόστερ της. Πήρε όμως την 4η θέση και μετά από 13 χρόνια ξαναβγαίνει Champions League. Στο Κύπελλο την απέκλεισε στα προημιτελικά η μετέπειτα κάτοχος Νάπολι. Ο 44χρονος Σιμόνε Ιντζάγκι είναι προπονητής της από το 2016.
Δεν είχε μεγάλες ή σοβαρές απώλειες στο ρόστερ της, ενώ προέβη σε έξυπνες λύσεις όπως του Μουρίκι από τη Φενέρ, αλλά και του γκολκίπερ Ρέινα. Έχει τη δυνατότητα πάντως να παραμείνει ανταγωνιστική.
Ρόμα: Είχε ένα καλό φινάλε πρωταθλήματος αλλά δεν της έδωσε κάτι περισσότερο από την 5η θέση. Στο Κύπελλο την απέκλεισε η Γιουβέντους και στο Europa η Σεβίλλη. Στο τιμόνι της έχει τον 47χρονο Φονσέκα. Αναγκάστηκε να παίζει με σύστημα με τρία στόπερ.
Πήρε τον ελεύθερο Πέδρο (πρώην της Τσέλσι). Δεν έκανε την μεταγραφική υπέρβαση αλλά στις αρχές Αυγούστου ανακοινώθηκε η απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών από τον Τεξανό τηλεοπτικό παραγωγό και τομεάρχη της Toyota στις ΗΠΑ, Νταν Φρίντκιν (4,1 δις δολάρια η περιουσία του), έναντι 591 εκατ. δολαρίων.
Μίλαν: Μετά το restart ήταν αλλαγμένη προς το καλύτερο. Πήρε την 6η θέση δίκαια και στο Κύπελλο πήγε έως τα ημιτελικά. Ο 55χρονος Πιόλι παρέμεινε στον πάγκο της, πείθοντας τη διοίκηση για την δουλειά του καθώς ήταν έτοιμη να φέρει τον Γερμανό Ράκνινγκ.
Απέκτησε τον Τονάλι ενώ πήρε και παίκτες όπως οι Ντίαζ και Καλουλού. Έμεινε ο Ιμπραϊμοβιτς, που θεωρείται πολύ σημαντική κίνηση. Έχει την προοπτική για πιο καλή χρονιά από πέρυσι.
Νάπολι: Η κακή πορεία στο ξεκίνημα έφερε τον Γκατούζο αντί του Αντσελότι. Κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό με τη Γιουβέντους και στο Champions League έμεινε εκτός από τη Μπαρτσελόνα.
Για τον 42χρονο Γκατούζο, που έχει εργαστεί και στην Ελλάδα με τον ΟΦΗ, οι απαιτήσεις είναι πολύ πιο υψηλές φέτος. Από το ρόστερ της υπό παραχώρηση είναι ο Μίλικ αλλά και ο Κουλιμπαλί. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο να μπει… σφήνα στην πρώτη δυάδα πάντως.
Σασουόλο: Έριξε το βάρος της στο πρωτάθλημα και παρότι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά πήρε την 8η θέση. Μία πετυχημένη σεζόν για τον σύλλογο που έχει από το 2018 στον πάγκο του τον 41χρονο Ντε Τζέρμπι. Εκτός από τον Μπογκά κρατάει τον κορμό της. Θα είναι απώλεια εφόσον φύγει οριστικά και θέλει βελτίωση στην άμυνά της.
Βερόνα: Αρχικά ήταν φαβορί για να πέσει κατηγορία. Όμως κατάφερε να πάρει νίκη ακόμα και με τη Γιουβέντους, να έχει ένα σερί 10 αγώνων δίχως ήττα και να βγει 9η.
Προπονητής της είναι ο 45χρονος Γιούριτς. Θα στηριχθεί πολύ στον Ρουέγκ αλλά χάνει τους κομβικούς Ραχμάνι και Άμραμπατ. Δύσκολο να κάνει ίδια χρονιά.
Φιορεντίνα: Για ακόμα μία χρονιά είχε αρκετά προβλήματα – και διοικητικά – και κινδύνευσε να πέσει κατηγορία παρά την έλευση του Ριμπερί. Άλλαξε προπονητή με τον 56χρονο Ιακίνι να αναλαμβάνει αντί του Μοντέλα τον Δεκέμβριο του 2019.
Δεν έχασε παίκτες ενώ αγόρασε τους Λιρόλα, Ντάνκαν και Κουαμέ. Πήρε τον Άμραμπατ για 18 εκατ. ευρώ αλλά και τον Μποναβεντούρα., ενώ θα έχει ξανά και τον Μπόρχα Βαλέρο! Ετσι, θέλει να κάνει μια χρονιά εντελώς διαφορετική σε σχέση με τις δυο τελευταίες.
Πάρμα: Το αρνητικό της σερί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο την έριξε στην 11η θέση. Ουδέποτε είχε θέμα όμως με την παραμονή της, έχοντας προπονητή από τον Αύγουστο του 2020 τον 44χρονο Λιβεράνι.
Δαπάνησε σοβαρό ποσό για να κρατήσει τους Γκράσι, Ερνάνι, Κούρτιτς, Ινγκλέζε και Σέπε. Μεγάλη απώλεια ο Κουλουσέφσκι ενώ λογικά θα χάσει και τον Ζερβίνιο. Θα μείνει ο Κορνέλιους για την επίθεση αλλά παρόλα αυτά μάλλον θα είναι χειρότερη φέτος.
Μπολόνια: Με τον Σίνισα Μιχαϊλοβιτς να έχει διαγνωστεί με λευχαιμία και να κάνει εντατικές θεραπείες πέρασε μία χρονιά που δεν ήταν εύκολη. Τερμάτισε ωστόσο στην 12η θέση.
Ο 51χρονος Μιχαϊλοβιτς παραμένει προπονητής της ενώ πάντα θέλει να παίζει επιθετικά. Μεταγραφικά ο Χίκι είναι κλεισμένος. Θα είναι αρκετά σκληρή και φέτος και θα παίξει καλό ποδόσφαιρο αλλά μέχρι εκεί.
Ουντινέζε: Η χρονιά άρχισε πολύ άσχημα αλλά την έσωσε την… παρτίδα παίρνοντας την 13η θέση. Στο Κύπελλο έμεινε εκτός από τη Γιουβέντους.
Στον πάγκο της παραμένει ο 53χρονος Γκότι, άλλοτε βοηθός του Σάρι. Μεταγραφικά έχασε τον Φοφανά αλλά ενισχύθηκε με Άουβεγιαν, Γκονζάλεθ, Αρσλάν και Φορεστιέρι και ενώ κράτησε τον εξαιρετικό Ντε Πολ. Σίγουρα δεν θα απειληθεί με υποβιβασμό.
Κάλιαρι: Πολύ καλή στα πρώτα 15 παιχνίδια αλλά μετά είχε προβλήματα. Τερμάτισε στην 13η θέση δίχως η αλλαγή προπονητή να συμβάλλει σε κάτι. Στο Κύπελλο την απέκλεισε η Ίντερ. Ο 51χρονος Ντι Φραντσέσκο είναι τεχνικός της από τον Αύγουστο του 2020.
Δεν κράτησε τον Ναϊγκολάν αλλά έκανε σημαντικές προσθήκες με Μάριν, Ρογκ και Σιμεόνε. Εάν χάσει τον Νάντες θα έχει πρόβλημα. Θέλει να πάρει τον Γοδίν. Ο βασικός της στόχος θα είναι να σωθεί.
Σαμπντόρια: Αναγκάστηκε να αλλάξει προπονητή και τεχνικό διευθυντή για να σώσει τη χρονιά. Τα κατάφερε έως ένα σημείο, διεκδίκησε είσοδο στην δεκάδα αλλά εν τέλει έμεινε 15η. Τεχνικός της είναι ο 69χρονος Ρανιέρι, που πέρυσι την έβγαλε από την δύσκολη θέση. Από τα χρήματα που πήρε για τον Λινέτι διέθεσε ένα ποσό να πάρει τα δικαιώματα του Άσκιλντσεν. Είναι ομάδα ικανή να βγει στην πρώτη δεκάδα ή κοντά σε αυτήν.
Τορίνο:Ήταν ιδιαίτερα κακή πέρυσι, άλλαξε τεχνικό και χρειάστηκε να φτάσει στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει τα προσχήματα. Τελείωσε στην 16η θέση και αυτό ήταν μία πολύ κακή εξέλιξη και ας σώθηκε. Στο Κύπελλο πήγε έως τα προημιτελικά και αποκλείστηκε από τη Μίλαν.
Ο 53χρονος Τζιαμπάολο είναι στον πάγκο της από τον Αύγουστο του 2020. Εκτός από τον Άινα δεν έχασε άλλο βασικό στέλεχός της ενώ έδωσε αρκετά χρήματα για Βόιβοντα, Λινέτι και Ροντρίγκεζ. Πολύ πιθανόν να είναι καλύτερη φέτος.
Τζένοα: Πέρασε μία χρονιά που δυσκολεύτηκε πολύ καθώς είχε μόλις τρεις νίκες στον πρώτο γύρο. Για ακόμα μία χρονιά ήταν λίγο πιο πάνω από τις τελευταίες 3 θέσεις της βαθμολογίας ενώ στο Κύπελλο την απέκλεισε η Τορίνο.
Ο 57χρονος Μαράν είναι ο προπονητής της. Αγόρασε τον Σαρπεντιέ και έκανε κάποιες ακόμα κινήσεις αλλά θέλει και άλλη ενίσχυση. Σε αυτήν την φάση η εκτίμηση είναι πως θα είναι στις υποψήφιες ομάδες για υποβιβασμό.
Μπενεβέντο:
Έσπασε κάθε ρεκόρ στη Β’ Ιταλίας, παίρνοντας την άνοδο. Είχε κορυφαία επίθεση και άμυνα. Στον πάγκο της έχει τον 47χρονο Πίπο Ιντζάγκι από το 2019. Έχει ένα αρκετά καλό ρόστερ ενώ πήρε τους Καπράρι, Λαπαντούλα, Φουλόν, Γκλικ, Ιονίτσα και ενώ γύρισε ο Ιεμέλο. Το επίπεδο της Serie A βέβαια είναι διαφορετικό και θα έχει δυσκολίες για την επίτευξη της παραμονής της.
Κροτόνε: Πήγε πολύ καλά σε επίπεδο αγωνιστικής διαχείρισης στο σημείο που έπρεπε και πέτυχε τον στόχο της. Έχοντας την 2η κορυφαία επίθεση στην κατηγορία πέτυχε την άνοδό της.
Ο 52χρονος Στρόπα είναι τεχνικός της από το 2018. Έχασε τον Μπαρμπέρις που ήταν σημαντική αποχώρηση. Πήρε τους Ριβιέρ, Ρόχας, Ενρίκε, Ρίσπολι, Τσιγκαρίνι, Βούλιτς και Μαγκαγιάν. Η έδρα της θα της δώσει ώθηση αλλά παρόλα αυτά είναι υποψήφια για υποβιβασμό.
Σπέτσια: Μία ομάδα που ήταν αήττητη από τον Νοέμβριο έως και τον Φλεβάρη. Παίρνοντας την 3η θέση είχε ως όπλο και την εμπειρία της. Στα ημιτελικά έκανε μεγάλη ανατροπή με την Κιέβο, εκμεταλλεύτηκε το πλασάρισμα της κανονικής περιόδου στον τελικό (νίκησε 1-0 και έχασε με το ίδιο σκορ από τη Φροζινόνε) και έτσι ανέβηκε στα μεγάλα σαλόνια για πρώτη φορά μετά το 1925.
Ο 43χρονος Ιταλιάνο είναι στον πάγκο της από το 2019. Μεταγραφικά δεν έκανε κάτι το αξιόλογο και οι προσθήκες της δεν είναι τόσο ποιοτικές. Και αυτή η ομάδα θα ζοριστεί πολύ για να μείνει κατηγορία ενώ τα πρώτα της παιχνίδια εντός έδρας θα τα δώσει σε ουδέτερο γήπεδο.
Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!