Serie A: Ένας τίτλος για... τρεις!

Serie A: Ένας τίτλος για… τρεις!

Ίντερ, Γιουβέντους και Λάτσιο διεκδικούν τον τίτλο στην Ιταλία και πολλά θα κριθούν στα ντέρμπι των επόμενων εβδομάδων. Αρχικά, το Λάτσιο – Ίντερ την Κυριακή (16/02) και στη συνέχεια το Γιουβέντους – Ίντερ (01/03).

Οι τρεις τους για πρώτη φορά μετά το 1997-98

Στο ξεκίνημα της σεζόν Γιουβέντους και Ίντερ ήταν τα πρώτα φαβορί για τον τίτλο στη Serie A. Φρόντισαν από νωρίς να το επιβεβαιώσουν, όμως κανένας δεν περίμενε ούτε ότι η Λάτσιο θα ήταν τόσο ανταγωνιστική ούτε ότι θα άντεχε μέχρι τώρα στην κούρσα του τίτλου.

Η τελευταία φορά, λοιπόν, που αυτές οι τρεις ομάδες ήταν στην κορυφή σε αυτό το σημείο της σεζόν ήταν το 1997-98. Τότε, όμως, οι διαφορές δεν ήταν τόσο μικρές, κάτι που δείχνει ότι τα πάντα φέτος θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Η Γιουβέντους βρισκόταν στην κορυφή με 51 βαθμούς, η Ίντερ στη 2η θέση με 47 και η Λάτσιο στην 3η με 45. Η αναμέτρηση, μάλιστα, στην Ρώμη

Τα εντυπωσιακά σερί…

Η προηγούμενη αγωνιστική βρήκε την Λάτσιο να κερδίζει δύσκολα με 1-0 εκτός έδρας την Πάρμα και να συμπληρώνει 18 σερί ματς χωρίς ήττα. Ένα σερί που στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι χειρότερο μόνο από εκείνη της Λίβερπουλ και το καλύτερο στην ιστορία της ομάδα της Ρώμης. Καλύτερο ακόμη και τη χρονιά του τίτλου το 2000, όπως κορυφαία είναι και η συγκομιδή βαθμών σε αυτό το σημείο της σεζόν.

Η Ίντερ από την άλλη κέρδισε με εντυπωσιακή ανατροπή στο μεγάλο ντέρμπι την Μίλαν, κάτι που είχε να κάνει από το 1949 από το 0-2! Οι «νερατζούρι» μοιράζονται μαζί με τους «λατσιάλι» την κορυφαία άμυνα στην κατηγορία (20 γκολ παθητικό) και τρέχουν το δικό τους αήττητο σερί που έχει φτάσει στα 16 παιχνίδια στη Serie A, όντας η τελευταία ομάδα που τους κέρδισε. Τώρα, θα ταξιδέψουν με ψυχολογία στην πρωτεύουσα και με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, που ποτέ δεν έχει ηττηθεί από την Λάτσιο ως προπονητής…

…και η μάχη των Capocannonieri

Η μοναδική που δεν σπάει τα ρεκόρ φέτος είναι η Γιουβέντους, όμως έχει έναν παίκτη, που όσο περνάει ο καιρός τόσο καλύτερος γίνεται. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται σε δαιμονιώδη κατάσταση και σκοράρει για 10 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για τους «μπιανκονέρι». Αν βρει δίχτυα και στο εντός έδρας ματς με την Μπρέσια που ακολουθεί, τότε θα ισοφαρίσει το απόλυτο ρεκόρ στη Serie A, που μοιράζονται οι Μπατιστούτα (1994-95) και Κουαλιαρέλα (2018-19). Στα 11 συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ βρίσκεται και το δικό του προσωπικό ρεκόρ από το 2011 με τη φανέλα της Ρεάλ.

Η μάχη ανάμεσα στις τρεις ομάδες δεν περιορίζεται μόνο στον τίτλο, αλλά και στο ποιος θα αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Γιατί μπορεί ο Ρονάλντο να εντυπωσιάζει, όμως στην κορυφή της σχετικής κατάστασης βρίσκεται ο Ιμόμπιλε, που κάνει μία από τις καλύτερες σεζόν όχι μόνο στην καριέρα του, αλλά και στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ο επιθετικός της Λάτσιο έχει «σιγήσει» στα δύο τελευταία παιχνίδια (με Βερόνα και Πάρμα), όμως με 15 γκολ εντός έδρας μοιράζεται την κορυφή στη σχετική κατηγορία με τον Ρονάλντο, από τον οποίο αυτή τη στιγμή έχει 5 γκολ περισσότερα.

Ο εκπληκτικός Λουκάκου έχει φτάσει στα 17 γκολ και έχει σπάσει κάθε ρεκόρ που υπάρχει για τις εκτός έδρας επιδόσεις. Τώρα, θέλει να προσθέσει και άλλα στα 12 γκολ που έχει πετύχει μακριά από το «Σαν Σίρο» και να οδηγήσει την ομάδα του ακόμη πιο κοντά στον τίτλο. Ο Βέλγος έχει κάνει ένα απίστευτο δίδυμο με τον Λαουτάρο, ο οποίος επιστρέφει από την τιμωρία του την κατάλληλη στιγμή ενόψει του αγώνα με την Λάτσιο.

Serie A: Πρώτος σκόρερ |21+

Το βάθος στο ρόστερ

Ένας από τους παράγοντες που θα κρίνουν στο τέλος τον τίτλο είναι το ποια ομάδα έχει τις περισσότερες λύσεις από τον πάγκο. Στη θεωρία η Γιουβέντους έχει μεγάλο πλεονέκτημα σε αυτό, όμως αυτό μέχρι στιγμής δεν έχει φανεί. Η Ίντερ φρόντισε να ενισχυθεί τον Ιανουάριο και η Λάτσιο είναι εκείνη που θα πρέπει να ποντάρει τα λιγότερα από τον πάγκο της.

Βέβαια, η ομάδα του Ιντζάγκι δεν έχει αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα τραυματισμών φέτος, ενώ της έχει απομείνει μόνο το πρωτάθλημα, τη στιγμή που οι άλλες δύο έχουν τόσο το Κύπελλο όσο και την Ευρώπη να σκέφτονται. Λάτσιο και Γιουβέντους, πάντως, έχουν χρησιμοποιήσει από 23 παίκτες, ενώ η Ίντερ 28. Οι βασικοί παίκτες των «λατσιάλι» έχουν συμπληρώσει συνολικά 18.013 λεπτά στη Serie A, εκείνοι των «νερατζούρι» 15.873 λεπτά και εκείνοι των «μπιανκονέρι» 15.547. Μία διαφορά που στο τέλος μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική…

Καθοριστική η μεσαία γραμμή

Ο ένας είναι «μάγος», ο άλλος «όπλο» και ο άλλος «μυστήριο». Η Gazzetta dello Sport αναφέρεται στους Λουίς Αλμπέρτο, Έρικσεν και Πιάνιτς, που αποτελούν τους πιο σημαντικούς παίκτες της μεσαίας γραμμής των τριών «μονομάχων». Παραδόξως, η ομάδα που έχει την πιο δεμένη τριπλέτα στον άξονα είναι η Λάτσιο, με τον Ισπανό να μοιράζει τη μία ασίστ μετά την άλλη, τον Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς να προσφέρει δυναμισμό τον Λέιβα κάλυψη στα μετόπισθεν.

Η Ίντερ από την άλλη πρόσθεσε στους εξαιρετικούς Μπαρέλα και Βεσίνο τον Έρικσεν, ο οποίος αναμένεται να εκμεταλλευτεί περισσότερο τους Λουκάκου, Λαουτάρο και να προσφέρει πολλά στις στημένες φάσεις. Η πιο προβληματική μεσαία γραμμή είναι εκείνη της Γιουβέντους. Δεν είναι μόνο ο Πιάνιτς που προβληματίζει, αλλά και ο Ράμσεϊ.

Από σύμβολο της νέας εποχής με τον Σάρι ο Βόσνιος εξελίσσεται σε προβληματική περίπτωση. Ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν, όμως φαίνεται ότι έχει επηρεαστεί πολύ από τις αλλαγές στο σύστημα σε αναζήτηση της σταθερότητας. Αν η Γιούβε θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα χρειάζεται τον «πραγματικό» Πιάνιτς, που αποτελεί τον άνθρωπο της «utopia sarriana», σύμφωνα με την Tuttosport.

Τα προβλήματα της Γιουβέντους

Ένας από τους λόγους που η κούρσα είναι φέτος τόσο εντυπωσιακή είναι ότι τα προβλήματα της Γιουβέντους δίνουν θάρρος στους υπόλοιπους διεκδικητές. Μετά την ήττα από την Βερόνα ο ιδιοκτήτης Ανιέλι δείπνησε με τον τεχνικό Σάρι (αργότερα βρέθηκε στο τραπέζι και ο τεχνικός διευθυντής Παράτιτσι), εκφράζοντας τη στήριξή του, καθώς λίγο νωρίτερα η Repubblica είχε αναφέρει ότι η διοίκηση εξετάζει την επιστροφή του Αλέγκρι στον πάγκο, το συμβόλαιο του οποίου συνεχίζει να «τρέχει» μέχρι να υπογράψει σε άλλη ομάδα.

Αυτή η Γιουβέντους δεν είναι ούτε η κυνική ομάδα του Αλέγκρι, αλλά παράλληλα ούτε και η ομάδα του Σάρι, ο οποίος ακόμα αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο 4-3-3 και στο 4-3-2-1. «Ας ελπίσουμε ότι κάποιος θα με βοηθήσει», δήλωσε ο Ιταλός τεχνικός στην κάμερα του DAZN μετά την τελευταία ήττα.

Η Γιουβέντους είχε να ηττηθεί με ανατροπή, έχοντας το προβάδισμα στο 75’ από την εποχή του Κόντε στον πάγκο. Δεν είναι ότι από το πουθενά αποφάσισε να εκπέμψει SOS. Απλά απάντησε στην ερώτηση για το αν η προσωπικότητα κάποιων εκ των παικτών του μπορεί να βοηθήσει την κατάσταση.

Οι φήμες για τον Αλέγκρι και η πίεση στον Σάρι

Το 2015 οι παίκτες ήταν εκείνοι που έσωσαν τη θέση του Αλέγκρι, όταν ύστερα από 10 αγωνιστικές η διαφορά με την Ρόμα ήταν στο -11, και τώρα ο Σάρι ελπίζει ότι μπορεί να βοηθήσουν και εκείνον. Η Γιουβέντους μπορεί να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ομάδες με το μεγαλύτερο ποσοστό κατοχής, όμως το 59% κρίνεται πολύ λίγο για τη φιλοσοφία του Σάρι.

Η τελευταία του ομάδα που είχε τόσο χαμηλό ποσοστό ήταν η Έμπολι τη σεζόν 2014-15… Χρειάζεται πολύ χρόνος ακόμα για να δούμε το «Sarrismo». «Αν πρέπει να ανησυχούμε από τώρα για τη βαθμολογία, τότε χρειαζόμαστε ψυχολόγο», έλεγε ο Ιταλός τεχνικός πριν το ματς με τη Βερόνα. Λίγες ώρες αργότερα είχε ήδη αναθεωρήσει την άποψή του…

Η εξέλιξη της Λάτσιο

Η Λάτσιο από την άλλη εξελίχθηκε μακριά από την κουβέντα και την πίεση για τίτλους και διακρίσεις, κάνοντας κάθε χρόνο και από ένα βήμα εμπρός με τον Ιντζάγκι στον πάγκο. Κανένα αρνητικό αποτέλεσμα δεν φέρνει την κρίση στη γαλάζια πλευρά της Ρώμης, ενώ ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο και στο ματς με την Ίντερ αναμένονται πάνω από 60.000 οπαδοί.

Από το 2017 όταν εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 3-5-2 οι «λατσιάλι» μπορούν να σκοράρουν με κάθε τρόπο: παίζοντας από τα άκρα, παίζοντας κάθετα, βγαίνοντας στην κόντρα, από στημένες φάσεις. Η εξέλιξή τους είναι φοβερή. Και θα χρειαστούν αυτή την ευελιξία, προκειμένου να κερδίσουν τη μοναδική ομάδα της Serie A, που παραμένει χωρίς ήττα εκτός έδρας…

Ο Κόντε φέρνει άμεσα αποτελέσματα

Όταν ο Κόντε επέστρεφε στο Μιλάνο το περασμένο καλοκαίρι η Ίντερ αυτομάτως θεωρήθηκε ικανή να κοντράρει στα ίσα την Γιουβέντους. Μία μικρή «επανάσταση» έγινε το καλοκαίρι από τον Μαρότα, που αφορούσε όχι μόνο τον προπονητή, αλλά και τα αποδυτήρια, με «προβληματικούς» παίκτες να αποχωρούν (Πέρισιτς, Ναϊνγκολάν, Ικάρντι), όμως αυτή η σεζόν μόνο μεταβατική δεν μοιάζει για τους «νερατζούρι». «Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για το Scudetto. Μπορούμε μόνο να το ονειρευόμαστε», δήλωσε ο Κόντε μετά τη νίκη επί της Μίλαν, όμως και ο ίδιος ξέρει ότι ο τίτλος δεν είναι απλά ένα όνειρο…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Serie A με 200+ ειδικά!

Σχολιάστε

X