Γκραν Πρι Τουρκίας: Με φόρα η πρωταθλήτρια Mercedes!

Γκραν Πρι Τουρκίας: Με φόρα η πρωταθλήτρια Mercedes!

Ο Λιούις Χάμιλτον κέρδισε το Γκραν Πρι της Εμίλια Ρομάνα και η Mercedes σφράγισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών του 2020 με έναν ακόμα τερματισμό 1-2. Η πίστα φάνηκε σε όλους του οδηγούς υπέροχη σε σχεδιασμό, αλλά τρομερά δύσκολη στα προσπεράσματα για τα μοντέρνα υβριδικά μονοθέσια. «Κατάφερα να νικήσω εδώ 26 χρόνια μετά τον θάνατο του Σένα, έτσι όπως το είχε κάνει και αυτός πολλές φορές. Γι αυτό θα κρατήσω σίγουρα αυτό το τρόπαιο», τόνισε ο Χάμιλτον.

Ο Βρετανός υποστήριξε ότι το αργότερο μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν κατανοήσει όλοι στην ομάδα της Mercedes το μέγεθος της επιτυχίας τους να κατακτήσουν επτά συνεχόμενους τίτλους στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 ενώ υπογράμμισε τα εξής: «Πετύχαμε κάτι, που δεν το είχε καταφέρει κανένας άλλος ποτέ πριν από εμάς. Είναι cool να είσαι ένα κομμάτι από αυτό». Ο Χάμιλτον συμπλήρωσε επίσης ότι ακόμη και όταν θα σταματήσει, θα μοιράζεται αυτές τις αναμνήσεις με την ομάδα του «για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Η κατάταξη στην Emilia Romagna
1 Xάμιλτον (Mercedes), 2 Μπότας (Mercedes), 3 Ρικιάρντο (Renault), 4 Κβιάτ (Alphatauri), 5 Λεκλέρ (Ferrari), 6 Πέρεθ (Racing Point), 7 Σάινθ (McLaren), 8 Νόρις (McLaren), 9 Ράικονεν (Alfa Romeo), 10 Τζιοβινάτσι (Alfa Romeo), 11 Λατίφι (Williams), 12 Φέτελ (Ferrari), 13 Στρολ (Racing Point), 14 Γκροσεάν (Haas), 15 Αλμπον (Red Bull), DNF Φερστάπεν (Red Bull), Γκάσλι (Alphatauri), Oκον (Renault), Ράσελ (Williams), Μάγκνουσεν (Haas),

Αυτή είναι η πίστα της Κωνσταντινούπολης
H σύντομη ιστορία της πίστας «Istanbul Park» στην Τουρκία, που θα φιλοξενήσει τον 14ο αγώνα της φετινής σεζόν στην Formula 1.

Μπορεί η πίστα της Κωνσταντινούπολης να έχει φιλοξενήσει μόλις επτά αγώνες, όμως οι συγκινήσεις είναι πολλές. Το 2005 ήταν η παρθενική εμφάνιση του «Istanbul Park» στο καλεντάρι, με τον Κίμι Ραϊκόνεν να κατακτά την pole position και πρώτη θέση. Τα επόμενα χρόνια «ανέλαβε» ο Βραζιλιάνος οδηγός Φελίπε Μάσα ο οποίος με το μονοθέσιο της Ferrari πήρε τρείς διαδοχικές νίκες (2006, 2007, 2008) αριθμό που αποτελεί… ρεκόρ για το Γκραν Πρι της Τουρκίας. Στο υψηλότερο σκαλί έχει ανέβει ο Τζένσον Μπάτον. Το 2010 ο Λιούις Χάμιλτον, είδε πρώτος την καρό σημαία στην Κωνσταντινούπολη.

Η τελευταία χρονιά που το «Istanbul Park φιλοξένησε αγώνα ήταν το 2011, όταν ο τότε οδηγός της Red Bull και νυν της Ferrari, Σεμπάστιαν Φέτελ, ήταν ταχύτερος, πανηγυρίζοντας μία από τις 11 νίκες που είχε πάρει εκείνη την χρονιά.

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στη Formula 1 με αμέτρητα ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X