Ελλάδα - Κύπρος: Τελευταίο τεστ πριν τους... τελικούς του Nations League!

Ελλάδα – Κύπρος: Τελευταίο τεστ πριν τους… τελικούς του Nations League!

Η Εθνική αντιμετωπίζει την Κύπρο στη Ριζούπολη (16.45), σε φιλικό όπου ο Φαν’τ Σχιπ θα έχει την ευκαιρία να κάνει δοκιμές σε πρόσωπα και σχήματα.

Πρόβα για τα κρίσιμα ματς του Nations League

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των παιχνιδιών του Οκτωβρίου για την Εθνική. Μπορεί η ήττα να ήρθε στο φιλικό παιχνίδι με την Αυστρία, ωστόσο η λευκή ισοπαλία με το Κόσοβο έριξε την Ελλάδα από την κορυφή του ομίλου της στο Nations League, μένοντας στο -2 από την πρωτοπόρο Σλοβενία. Μοναδικός στόχος είναι η πρωτιά στο γκρουπ, για να επιτευχθεί επιβάλλεται το απόλυτο στα δύο τελευταία παιχνίδια, την Κυριακή στη Μολδαβία και την ερχόμενη Τετάρτη εντός έδρας με Σλοβενία. Φιλικό αποδείξεων το σημερινό με την Κύπρο, ενώ η Εθνική δεν έχει περιθώρια αν θέλει να διατηρήσει το ranking της να χάνει βαθμούς που προσφέρουν νίκες ακόμη και σε φιλικά παιχνίδια.

«Είναι μια προετοιμασία για τα ματς του Nations League. Θέλουμε να δούμε τους παίκτες να αγωνίζονται με τον τρόπο που θέλουμε στα ματς που ακολουθούν. Επίσης είναι σημαντικό να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα, να κάνουμε το παιχνίδι μας και να δουλέψουμε σε πράγματα που θέλουμε να βελτιώσουμε», τόνισε ο Φαν’τ Σχιπ για το φιλικό με την Κύπρο.

Αποκλείστηκαν από την αρχική, 27μελη, αποστολή οι θετικοί στον κορονοϊό της ΑΕΚ, Μάνταλος (χαφ) και Σβάρνας (στόπερ). Εκτός ο Γιαννούλης, ενώ αποχώρησε τραυματίας ο Μασούρας από την τελευταία προπόνηση. Πρώτη κλήση για τον Χατζηγιοβάννη, επιστροφή στην Εθνική για τον Λυκογιάννη. Oσον αφορά το βασικό σχήμα, ο Διούδης δείχνει να έχει ένα μικρό προβάδισμα με την άμυνα να απαρτίζεται από αριστερά προς τα δεξιά με Τσιμίκα, Τζαβέλλα, Χατζηδιάκο και Ρότα ή Μαυρία. Στο κέντρο θα είναι ο Μπουχαλάκης με έναν εκ των Ζέκα – Κουρμπέλη, επιτελικός ο Φορτούνης και στα άκρα θα είναι οι Λημνιός και Τζόλης με φορ τον Παυλίδη.

Δεν πείθει η Κύπρος
Σε κακή αγωνιστική κατάσταση η Κύπρος, δεν πείθει με την εικόνα της. Χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκε τέσσερις στροφές για να πάρει τον πρώτο βαθμό στον όμιλό της στο Νations League. Aναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα στην Αλβανία κόντρα στο Αζερμπαϊτζάν, χωρίς και πάλι να πείσει. Με τον Γιόχαν Βάλεμ στον πάγκο της γίνεται προσπάθεια να «χτιστεί« ομάδα για το μέλλον. Ωστόσο, με τον Βέλγο τεχνικό παραμένει χωρίς νίκη μετά από πέντε παιχνίδια, ενώ σκόραρε μόλις σε ένα από αυτά, στο φιλικό με την Τσεχία. Θετικός στον κορονοϊό ο Λαΐφης, εκτός και ο φορ, Σωτηρίου.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A BetΈνας αγώνας –  πολλές επιλογές – ένα στοίχημα! |21+

Σχολιάστε

X