ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Ώρα για τον τελικό Κυπέλλου!

ΑΕΚ – Ολυμπιακός: Ώρα για τον τελικό Κυπέλλου!

Εναρξη: 21.00, 30/08/2020
Γήπεδο: ΟΑΚΑ, Αθήνα

Ένα ντέρμπι σαν αυτό ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ δεν είναι ποτέ απρόσωπο. Έχει παράδοση και πρόσωπα που το σημάδεψαν στο παρελθόν και αριθμούς με ενδιαφέρον, αλλά και πρωταγωνιστές του σήμερα που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ναι, έχουμε τελικό, την Κυριακή (21.00) 30 Αυγούστου η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο άδειο ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό! Η πρωταθλήτρια ομάδα του Πειραιά αναζητά το νταμπλ και το πρώτο κύπελλο έπειτα το 2015, ενώ η ΑΕΚ θέλει να βάλει θετικό πρόσημο στη χρονιά με την κατάκτηση της κούπας. Αλλωστε, η Ένωση μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2016 μετρά τρεις διαδοχικούς χαμένους τελικούς.

Αμφότερες πέτυχαν σπουδαίες ανατροπές στα ημιτελικά. Η ΑΕΚ, με γκολ του Λιβάγια στο 90+6’ έστειλε το παιχνίδι στην παράταση κόντρα στον Αρη (2-1) και ο Κροάτης στο 102’ έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του.  Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το εις βάρος του 3-2 στο πρώτο παιχνίδι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ. Μασούρας (65’) και Καμαρά (85’) ήταν οι σκόρερ των «ερυθρολεύκων».

Οι Πειραιώτες έχουν βρεθεί σε 40 τελικούς κι έχουν 27 κατακτήσεις, τις περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Η ΑΕΚ έχει βρεθεί 25 φορές σε έναν τελικό κυπέλλου μετρώντας 15 κατακτήσεις.

Αυτό το ραντεβού θα έχει ακόμα μια ιδιαιτερότητα, αφού οι ομάδες θα παρουσιαστούν με τα ρόστερ της προηγούμενης σεζόν. Ο Ολυμπιακός ασφαλώς δεν θα έχει στη διάθεσή του τους Τσιμίκα, Ομάρ και Χριστοδουλόπουλο που έχουν αποχωρήσει και θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής αν ο τελικός γινόταν τον Ιούλιο, ενώ δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νεοαποκτηθέντες Ραφίνια, Χολέμπας, Κρίστινσον, Αποστολόπουλος και όποιος άλλος αποκτηθεί μέχρι την 30ή Αυγούστου.

Η ΑΕΚ δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους Μπάρκα, Χουλτ, Κλωναρίδη, Γιακουμάκη που αποχώρησαν και τους Ινσούα, Ενομπακάρε, Ιατρούδη, Καρακλάγιτς, Ανσαριφάρντ και όποιον άλλο αποκτηθεί. Δικαίωμα συμμετοχής δεν θα είχαν ούτε οι Βράνιες και Αραούχο αν επέστρεφαν στην Ενωση μέχρι τις 30 Αυγούστου.

Τα πλάνα του Μαρτίνς χωρίς Γκιγιέρμε

Ο Πέδρο Μαρτίνς φαίνεται πως οδηγείται στην απόφαση για 3-4-3, έχοντας βγάλει από τα πλάνα του τον Γκιγιέρμε, ο οποίος είναι στο Κατάρ για τη μεταγραφή του στην Αλ Σαντ. Ετσι, ο Αλέν αναμένεται να βρεθεί κάτω από τα δοκάρια, Σισέ, Μπα και Αβραάμ είναι πιθανό να βρεθούν στο κέντρο της άμυνας. Στο κέντρο οι: Μπουχαλάκης, Καμαρά και στα άκρα οι Μασούρας και Ραντζέλοβιτς. Η τριάδα μπροστά θα έχει τους Βαλμπουενά, Φορτούνη και Ελ Αραμπί. Στο τελευταίο φιλικό που έδωσε ο Ολυμπιακός πριν τον τελικό επικράτησε 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα με το τέρμα του Χασάν.

Οι σκέψεις του Καρέρα για τον τελικό

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ είναι πιθανό να παρουσιαστεί με 4-3-3. Ο Τσιντώτας θα είναι κάτω από τα δοκάρια, ο Μπακάκης έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Παουλίνιο για την θέση του δεξιού μπακ, ο Λόπες αριστερά, ενώ για τα στόπερ Τσιγκρίνσκι και Σβάρνας έχουν το προβάδισμα. Στα χαφ Σιμόες, Κρίστιτσιτς και Μάνταλος είναι οι σίγουροι, μιας και ναυάγησε η μεταγραφή του αρχηγού στα Αραβικά Εμιράτα. Στην επίθεση αριστερά ο Λιβάγια, με τον Βέρντε δεξιά και κορυφή τον Ολιβέιρα. Στο τελευταίο της φιλικό η ΑΕΚ πριν το ραντεβού της 30ης Αυγούστου ηττήθηκε 2-1 από τον Ατρόμητο.

Οι αριθμοί του τελικού
ΑΕΚ και Ολυμπιακός συναντήθηκαν στην τελευταία στροφή του φετινού πρωταθλήματος στον Πειραιά, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί εύκολα 3-0, ενώ συνολικά στα φετινά ραντεβού μετρά τρεις νίκες και μια ισοπαλία. Η Ένωση θα διεκδικήσει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο και θα διασταυρώσει τα ξίφη της με τους «ερυθρόλευκους» για 8η φορά για τον τίτλο. Τις προηγούμενες επτά φορές η ΑΕΚ πανηγύρισε 4 κατακτήσεις, ενώ οι Πειραιώτες 3. Τελευταία φορά που συναντήθηκαν ήταν τη σεζόν 2015-16 με τους «κιτρινόμαυρους» να επικρατούν με 2-1 χάρη στο άδειο ΟΑΚΑ χάρη σε τέρματα του Μάνταλου και του Τζιμπούρ, ενώ για τους Πειραιώτες είχε σκοράρει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ.

Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας

Ολυμπιακός 27
Παναθηναϊκός 18
ΑΕΚ 15
ΠΑΟΚ 7
Πανιώνιος 2
ΑΕΛ 2
Άρης 1
Ηρακλής 1
ΟΦΗ 1
Εθνικός 1
Καστοριά 1

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X