Συμβόλαια που λήγουν και παίκτες στον... αέρα!

Συμβόλαια που λήγουν και παίκτες στον… αέρα!

Από τον Βερτόνγκεν στον Καβάνι, υπάρχουν πολλοί παίκτες στην Ευρώπη που δεν ξέρουν αν θα τελειώσουν τη σεζόν με τις ομάδες τους!

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις παικτών της Premier αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη που έχουν συμβόλαια τα οποία εκπνέουν στις 30 Ιουνίου. Στους τερματοφύλακες υπάρχει ο 37χρονος Μπεν Φόστερ με εννιά ματς χωρίς να δεχθεί γκολ από τα 29 της Γουότφορντ φέτος. Χωρίς τον Φόρεστ η Γουότφορντ δεν θα είχε πιθανότητες να μείνει στην κατηγορία.

Στους μπακ ο Γιαν Βερτόνγκεν μπορεί να μην διανύει την κορυφαία χρονιά του με την Τότεναμ αλλά έχει πάνω από 300 ματς στην Πρέμιερ και ένα νέο ξεκίνημα ίσως του άλλαζε τα δεδομένα. Από την άλλη ο Μουρίνιο έχει και τον μπακ, Τζάφετ Τανγκάνγκα, του οποίου επίσης το συμβόλαιο τελειώνει. Ο Τανγκάνγκα δοκιμάστηκε ακόμα και στο ντέρμπι με την Λίβερπουλ και στο β’ μέρος πέρασε από δεξί σε αριστερό μπακ.

Ως δεξιός μπακ υπάρχει ο Ναθάνιελ Κλάιν. Ο πρώην αμυντικός της Κρίσταλ Πάλας είναι ακόμα 29 ετών και έχει 14 ματς με την Εθνική, οπότε είναι μία αρκετά ελκυστική επιλογή, μένοντας ελεύθερος. Ο Κρίστιαν Φουκς της Λέστερ είναι μία επίσης καλή περίπτωση ακραίου μπακ (αριστερός) του οποίου τελειώνει το συμβόλαιο. Αν και 33 ο Αυστριακός έχει ακόμα αποθέματα.

Επίσης οι περιπτώσεις των Άνταμ Λαλάνα, Τζεφ Χέντρικ και Τζον Λάντστραμ. Ο Λαλάνα δεν είχε πολύ χρόνο συμμετοχής με την Λίβερπουλ όμως όσο έπαιξε έδειξε καλά στοιχεία. Όταν ο Κλοπ τον χρειάστηκε ισοφάρισε το ματς με την Γιουνάιτεντ και κράτησε τον Οκτώβριο το αήττητο σερί.

Ο Ιρλανδός μέσος Τζεφ Χέντρικ υπήρξε μεταγραφή – ρεκόρ για τα οικονομικά δεδομένα της Μπέρνλι. Σκόραρε ένα γκολ με την Μπράιτον και το νικητήριο με την Έβερτον. Ο Χέντρικ υπήρξε παίκτης – κλειδί στην ομάδα του Ντάιτς που είχε ένα σερί αήττητου πέντε αγώνων, το πιο καλό μες στην σεζόν.

Ο Τζον Λάντστραμ στην πρώτη του σεζόν στην Πρέμιερ με την Σέφιλντ έλαμψε. Ήταν ο παίκτης που έπρεπε να βοηθήσει τον Σάντερ Μπέργκε και το έκανε και εκείνος με την τρομερή πάσα στον Σαρπ για τη νίκη με τη Νόριτς.

Σχετικά με τους πιο επιθετικογενείς παίκτες ο Σκωτσέζος Ράιαν Φρέιζερ της Μπόρνμουθ έχει δείξει τάσης φυσής από την ομάδα και ενώ είχε παραδεχθεί πως έπρεπε να είναι πιο ομαδικός. Ένας παίκτης που πέρυσι είχε επτά γκολ και 14 ασίστ φέτος έμεινε στο 1 γκολ και τις 4 ασίστ και αυτό στοίχισε στην ομάδα του.

Οι Γουίλιαν και Ολιβιέ Ζιρού της Τσέλσι συνθέτουν μία δυνατή γραμμή κρούσης. Ο Βραζιλιάνος είναι από τους πιο σταθερούς παίκτες του Λάμπαρντ. Τρομερή μεταβίβαση και καλά στημένα και ειδικά χτυπήματα σε φάουλ. Η σφραγίδα του στη νίκη με την Τότεναμ τον περασμένο Δεκέμβριο έδειξε το τι μπορεί να κάνει. Ο Ζιρού από την άλλη δεν ήταν ευχαριστημένος από τον χρόνο συμμετοχής του και ειδικά στο διάστημα τραυματισμού του Ειμπραχαμ. Χρίστηκε βασικός με την Τότεναμ τον Φλεβάρη και είχε γκολ που οδήγησε στη νίκη.

Εκτός Αγγλίας υπάρχει ο Βάλτερ Μπενίτες της Νις. Ίσως ο τοπ γκολκίπερ που μένει ελεύθερος με την Γιουβέντους να τον έχει στο μεταγραφικό της… κάδρο ειδικά δε εάν δεν κρατήσει τον Μπουφόν. Ο Μπενίτες είχε κορυφαία επίδοση με 16 ματς που δεν δέχθηκε γκολ στο γαλλικό πρωτάθλημα. Στην Παρί υπάρχει η τριάδα των Τομάς Μενιέ, Νιανζού Τανγκί Κουασί και Λαβίν Κουρζάβα. Ο 17χρονος Κουασί έδειξε το τι μπορεί να κάνει με τα γκολ του στο 4-4 με την Αμιάνν τον περασμένο Φλεβάρη.

Στο κέντρο είναι ο Μποναβεντούρα της Μίλαν και ο Αρανγκουίθ της Λεβερκούζεν και ενώ υπάρχει και ο Γκέτσε. Ο παίκτης της Ντόρτμουντ είχε πτωτική πορεία μετά το Μουντιάλ του 2014 όμως εάν καταφέρει να μείνει σε καλό επίπεδο είναι μόλις 27. Στην γραμμή κρούσης υπάρχουν μαζεμένα 811 γκολ πρωταθλήματος με τον Μέρτενς της Νάπολι, τον Καβάνι της Παρί και τον Ιμπραΐμοβιτς της Μίλαν.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X