Κέρτις Τζόουνς - Λίβερπουλ: Ένας πραγματικός Scouser

Κέρτις Τζόουνς – Λίβερπουλ: Ένας πραγματικός Scouser

Ο 18χρονος Κέρτις Τζόουνς χάρισε τη νίκη και την πρόκριση στην Λίβερπουλ στη νίκη με 1-0 επί της Έβερτον στο Κύπελλο. Ένας πραγματικός Scouser, που βρίσκεται στους κόκκινους από 9 ετών.

Μετά το τέλος του αγώνα όλοι οι δημοσιογράφοι είχαν συγκεντρωθεί στη μικτή ζώνη και περίμεναν τον μεγάλο πρωταγωνιστή της νίκης της Λίβερπουλ επί της Έβερτον. Ένας-ένας οι νεαροί παίκτες των κόκκινων, που πήραν την ευκαιρία από τον Κλοπ και τον δικαίωσαν, περνούσαν μπροστά τους. Όλοι, εκτός από εκείνον για τον οποίο όλοι τους είχαν στηθεί στην ουρά περιμένοντας.

Τελικά, δεν πέρασε ποτέ από εκεί για δηλώσεις. «Έχει κλείσει η φωνή του», τους ενημέρωσε ένα μέλος του γραφείου Τύπου των κόκκινων. Ο Κέρτις Τζόουνς είχε σκοράρει με το τελειότερο φαλτσαριστό σουτ που μπορεί να φανταστεί κάποιος και είχε κρίνει το μεγάλο ντέρμπι, χαρίζοντας την πρόκριση στον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Σε ηλικία 18 ετών και 340 ημερών έγινε ο νεότερος που σκοράρει στο ντέρμπι του Merseyside μετά τον Ρόμπι Φάουλερ τον Μάρτιο του 1994. Δεν είχε καν γεννηθεί την τελευταία φορά που η Έβερτον κέρδισε στο Anfield το 1999!

Το ονειρικό γκολ του Τζόουνς

«Η μπάλα έφτασε σε μένα και είχα μόνο ένα πράγμα στο μυαλό: να σουτάρω. Είχα την τύχη να καταλήξει στα δίχτυα και να κρίνει το παιχνίδι», είχε προλάβει να πει νωρίτερα στην κάμερα του BBC. «Δεν μπορώ να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Έχω πολλά όνειρα. Αυτό, όμως, ήταν κάτι περισσότερο από όνειρο». Δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερη σκηνή για το πρώτο του γκολ στο Anfield.

«Απίστευτος παίκτης, ένας Scouser, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, ανυπομονεί να παίξει στην πρώτη ομάδα και δίκαια. Βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο», σχολίασε ο Γιούργκεν Κλοπ. «Τον ξέρω για 3,5 χρόνια και έχει κάνει μεγάλα βήματα. Θα γίνει παίκτης της Λίβερπουλ 100% αν δεν συμβεί κάτι πολύ απρόοπτο. Δεν με εξέπληξε που πέτυχε αυτό το γκολ. Έχει ακόμα πολλά να μάθει και μεγάλο περιθώριο βελτίωσης. Κάποιες φορές στην προπόνηση οι υπόλοιποι ξεχνούν ότι είναι μόλις 18 ετών. Απίστευτο».

Ο Τζόουνς αποκάλυψε στο επίσημο site της Λίβερπουλ ότι έσφιξε τα δόντια και έπαιξε με ίωση. Κάθε ευκαιρία για συμμετοχή με την πρώτη ομάδα σημαίνει πολλά περισσότερα. «Βασικά, παρακαλούσα για λίγο χρόνο συμμετοχής και ελπίζω ότι με αυτό το γκολ θα το πετύχω», συνέχισε. Η εξέλιξη και η βελτίωσή του τους τελευταίους 12 μήνες ήταν αλματώδης. Από το περσινό του ντεμπούτο στο ματς Κυπέλλου με την Γουλβς, όπου έδειχνε χαμένος, μέχρι τις φετινές του εμφανίσεις μοιάζει διαφορετικός παίκτης.

Η καθοδήγηση του Τζέραρντ

Η στιγμή που άλλαξε τα πάντα ήρθε μόλις ο Τζέραρντ είχε αναλάβει την U18 της Λίβερπουλ. Στο πρώτο του παιχνίδι στον πάγκο αντιμετώπισε την Έβερτον. Η ομάδα του έχανε με 1-0 στο πρώτο ημίχρονο και με το ξεκίνημα της επανάληψης ο Τζόουνς έκανε την εμφάνισή του στον αγωνιστικό χώρο. Πέτυχε δύο γκολ και ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στην ανατροπή και στη νίκη με 3-1. Από τότε του πήγαιναν τα ντέρμπι της πόλης…

Χρειάστηκε να βελτιώσει πολλά στη συνέχεια. Την κίνηση χωρίς την μπάλα, τις ουσιαστικές κινήσεις με αυτήν και δείχνει, πλέον, σημάδια ωριμότητας. Ο Τζέραρντ τον βοήθησε να μάθει πολλά όχι μόνο εντός αγωνιστικού χώρου αλλά και εκτός. Πράγματα, όπως για παράδειγμα η σωστή διατροφή. «Δεν έπαιρνα στα σοβαρά πράγματα όπως η διατροφή όσο θα έπρεπε», αποκάλυψε ο ίδιος ο Τζόουνς.

«Βλέπω τεράστια βελτίωση στον Κέρτις σε σχέση με την περσινή σεζόν. Πάντα είχε το ταλέντο, όμως τώρα έχει και την ωριμότητα», σχολίασε ο Τζέιμς Μίλνερ, που τον έχει πάρει από κοντά και τον καθοδηγεί. Ξεκίνησε προπονήσεις με την πρώτη ομάδα την άνοιξη του 2018, όμως χρειάστηκαν πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους του συλλόγου για να τον πείσουν ότι η μετάβαση δεν θα είναι εύκολη και ότι δεν πρέπει να βλέπει ως πισωγύρισμα τα παιχνίδια με την U23 και την U18.

Οδήγησε την Λίβερπουλ σε δεύτερη πρόκριση

Αυτή η εναλλαγή ανάμεσα στις διάφορες ηλικιακές ομάδες των κόκκινων τον έβαλε σε σκέψεις μέχρι και για την ανανέωση του συμβολαίου του. Τελικά, το περασμένο καλοκαίρι αποδέχθηκε την πρόταση για 5ετές συμβόλαιο, με μοναδική συνθήκη να μην παραχωρηθεί άμεσα δανεικός σε ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, και αυτό μάλλον τον απελευθέρωσε. «Για μένα, είναι τεράστιο πράγμα απλά να προπονούμαι με αυτούς τους παίκτες. Πιστεύω ότι έδειξα τι μπορώ να κάνω και στο γήπεδο», θα πει μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

Το πρώτο του επαγγελματικό γκολ ήρθε στην 5η του συμμετοχή. Νωρίτερα στη σεζόν είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο Anfield στο εκπληκτικό παιχνίδι με την Άρσεναλ (5-5 στην κανονική διάρκεια) για το Λιγκ Καπ. Ήρθε από τον πάγκο και όταν ο Κλοπ άρχισε να ψάχνει εθελοντές για τη διαδικασία των πέναλτι, σήκωσε χωρίς δισταγμό το χέρι του. Ο Γερμανός του ζήτησε να εκτελέσει το 4ο πέναλτι, αφήνοντας το τελευταίο για τον Οριζί. Χωρίς να το γνωρίζει, όμως, ο Τζόουνς ζήτησε από τον Βέλγο να αλλάξουν τη σειρά και εκτέλεσε το τελευταίο, στέλνοντας την Λίβερπουλ στην επόμενη φάση.

Τζόουνς, ένας πραγματικός Scouser

Ήθελε να πάρει τη μεγάλη ευθύνη και το έκανε, κάτι που δεν πείραξε καθόλου τον προπονητή του. Γεννημένος στην καρδιά του Λίβερπουλ, η μητέρα του τον πήγε στις ακαδημίες του συλλόγου όταν ήταν 9 ετών και τότε δεν έχει σταματήσει τον συμβουλεύει. Μένει ακόμα με τους γονείς του, είναι προσγειωμένος και καταλαβαίνει καλύτερα τον ρόλο και την υπομονή που πρέπει να δείξει, έχοντας μπροστά του παίκτες παγκόσμιας κλάσης, που τους τελευταίους μήνες έφτασαν στην κατάκτηση της Ευρώπης και του κόσμου.

Παράλληλα, έδειξε στον Κλοπ ότι μπορεί να τον υπολογίζει μέχρι το τέλος της σεζόν, καθώς τα παιχνίδια παραμένουν πάρα πολλά στην προσπάθεια των κόκκινων να κατακτήσουν το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά το 1990, αλλά και να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους στο Champions League. Αν κάποιος μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει αυτό για τους κόκκινους είναι ένας «πραγματικός Scouser (σ.σ. αυτό είναι το παρατσούκλι των ντόπιων του Λίβερπουλ)», όπως είχε χαρακτηρίσει τον Τζόουνς ο Κλοπ πριν λίγο καιρό…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X