Αμυνα, ρεκόρ και Σαλάχ: Η Λίβερπουλ σε τροχιά τίτλου!

Αμυνα, ρεκόρ και Σαλάχ: Η Λίβερπουλ σε τροχιά τίτλου!

To 2018 έκλεισε ιδανικά για τους Reds, με την κόκκινη άμυνα και τους Φιρμίνο, Σαλάχ να κάνουν τη διαφορά και να βάζουν τη Λίβερπουλ σε τροχιά τίτλου!

«Απλά απέναντι υπάρχει μια εξαιρετική ομάδα, ίσως η καλύτερη στην Ευρώπη ή και στον κόσμο αυτή τη στιγμή, οπότε εμείς απλά το αποδεχόμαστε και συνεχίζουμε τη δουλειά, κοιτάμε τα παιχνίδια μας και θα δούμε που θα βγάλει…» είπε ο Πεπ Γκουαρδιόλα λίγο πριν τη σέντρα του Ετιχαντ! Οι Κόκκινοι έκλεισαν με απίθανο τρόπο το 2018 κι έδειξαν πως έχουν τον τρόπο να συνεχίσουν ανάλογα τη νέα χρονιά και να φτάσουν στο πολυπόθητο τρόπαιο! Τι κρατάμε όμως από τους Reds; Αμυνα, ρεκόρ, Σαλάχ και Φιρμίνο! Η Λίβερπουλ δέχθηκε 23 γκολ στο πρώτο μισό της περσινής σεζόν, πολλά περισσότερα από τις Μάντσεστερ Σίτι (12), Τότεναμ (18), Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14), Τσέλσι (14), ακόμη και την Μπέρνλι (15). Ο Φαν Ντάικ αποκτήθηκε για να δώσει λύσεις, ο Αλισον έκανε το τέρμα… αδιαπέραστο, ο Γερμανός βρήκε πλάνο και οι Reds έχουν δεχθεί μόνο 8 γκολ στα πρώτα 20 παιχνίδια του 2018-19 και με αυτό τον ρυθμό θα δεχθούν… 14 στο τέλος της σεζόν, σπάζοντας το ρεκόρ της Τσέλσι με 15 από το 2004-05.

Ο Φιρμίνο, πέρα από την τεράστια συμβολή του σε γκολ και ασίστ, έκανε πολλά περισσότερα από τους συμπαίκτες του στο χορτάρι. Ήταν εκείνος που συνεισέφερε πιιο πολύ αμυντικά, όντας βελτιωμένος κατά 28% στις εναέριες μονομαχίες και κατά 15% στα τάκλιν.  Ο Φιρμίνο όχι απλά έφτασε τα 8 γκολ και τις τρεις ασίστ σε 7 ματς με αντίπαλο τους «Κανονιέρηδες», αλλά σκόραρε για πρώτη φορά στο Άνφιλντ μετά το 3-0 επί της Μπόρνμουθ τον Απρίλιο και έγινε ο Βραζιλιάνος με τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία της Premier League.

Οταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ έκλεισε την πρώτη του σεζόν στο Anfield με 44 γκολ, το αναπόφευκτο ερώτημα ήταν αν ο Αιγύπτιος θα μπορούσε να επαναλάβει τα κατορθώματα του το 2018-19. Το… αργό ξεκίνημα του στη σεζόν είχε ως συνέπεια να χαρακτηριστεί one-season wonder, αλλά τώρα έχει επιστρέψει στα καλύτερα του με 16 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις. Στην Premier League ο Σαλάχ έχει 13 γκολ και 7 ασίστ, παρά την αλλαγή ρόλου που είχε ως αποτέλεσμα να μετακινηθεί σε πιο κεντρική θέση.

Στο 2018, όμως, ο Σαλάχ έσπασε το ρεκόρ της Premier League σε ό,τι αφορά τα περισσότερα γκολ σε μια σεζόν 38 αγωνιστικών, ενώ η Λίβερπουλ έχει κάνει το καλύτερο της ξεκίνημα σε 126 χρόνια ιστορίας. Φέτος ο Αλισον είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σπάσει το ρεκόρ του κλαμπ για τα περισσότερα clean sheets σε μια σεζόν της Premier League (12 μέχρι τώρα, στα 20 είναι το ρεκόρ), αν και έχει ακόμη δρόμο για να ισοφαρίσει τα 28 του Ρέι Κλέμενς το 1978-79.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X