Invincibles και ακολουθεί η Λίβερπουλ;

Invincibles και ακολουθεί η Λίβερπουλ;

Η Λίβερπουλ συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία προς τον πρώτο τίτλο ύστερα από 30 χρόνια, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Στα 40 ματς αήττητη και… κυνηγά την Άρσεναλ!

Η στιγμή που περίμενε το Kop εδώ και 30 χρόνια είχε φτάσει. Η Λίβερπουλ σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και πλέον κοινό μυστικό στο Ανφιλντ είναι το… αήττητο, μιας και βρίσκεται στο +16 από τη Σίτι. Η μοναδική ομάδα που κατάφερε φέτος να κόψει βαθμούς από την Λίβερπουλ ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον περασμένο Οκτώβριο, αλλά δεν έκοψε το αήττητο! Στα 40 διαδοχικά ματς οι Reds, ισοφάρισαν το ρεκόρ της Τσέλσι και πλέον κυνηγούν μόνο την Άρσεναλ!

Άρσεναλ (2003-2004 με 49 παιχνίδια): Τον Απρίλιο του 2004 η Άρσεναλ που έχανε 2-1 από την Λίβερπουλ στο ημίχρονο. Ήταν τότε που είχε κινδυνεύσει το σερί των 33 αγώνων τους. Ο Τιερί Ανρί όμως όπως συνήθιζε να κάνει έκανε το χατ τρικ και γύρισε το ματς σε 4-2. Δεν ήταν κρυφό πως ο Βενγκέρ ήθελε το αήττητο σε μία πολύ δυνατή ομάδα. Ο Ανρί μόνος του είχε βάλει 30 γκολ. Η Άρσεναλ κυριάρχησε και με Γιουνάιτεντ εντός και με Τότεναμ εκτός. Οι Invincibles βρέθηκαν να… πληγώνονται από τον Ρούνεϊ στο 2-0 με την Γιουνάιτεντ. Η Άρσεναλ δεν ξανακέρδισε από τότε τον τίτλο στην Premier.

Τσέλσι (2004 – 2005 με 40 αγώνες): Εποχή Μουρίνιο στην Τσέλσι και σε μία από τις θητείες του στους Λονδρέζους. Η πρώτη θητεία του στο αγγλικό ποδόσφαιρο ήταν σχεδόν αψεγάδιαστη. Είχε δεχθεί η ομάδα του μόλις 15 γκολ και είχε κερδίσει τους… παλιούς Φέργκιουσον και Βενγκέρ. Στην κατάκτηση του τίτλου είχε μόνο τξην ήττα εκτός έδρας από την Σίτι. Ήταν η χρυσή εποχή της Τσέλσι. Με μία ήττα μάζεψε 95 πόντους, πήγε στα ημιτελικά του Champions League, όπου έχασε από την μετέπειτα τροπαιούχο Λίβερπουλ και πήρε το League Cup. Το αήττητο σερί της θα έσπαγε την επόμενη χρονιά. Ο Μουρίνιο ξαναπήρε όμως τον τίτλο και δεν έχασε κανένα ματς εντός έδρας στο πρώτο πέρασμά του από τους Μπλε του Λονδίνου.

Λίβερπουλ (2019 – ): Η Λίβερπουλ του Κλοπ με 40 αγώνες αήττητη είναι η μεγάλη και απόλυτη δύναμη του αγγλικού ποδοσφαίρου. Εάν η ομάδα του Γερμανού είχε κερδίσει πέρυσι την Σίτι στο Etihad θα είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα με 100 πόντους και θα είχε τώρα σερί 61 αγώνων. Θα κοίταζε να ξεπεράσει το απίστευτο σερί των 62 αναμετρήσεων της Σέλτικ από το 2015 έως το 2017. Αντίθετα οι Reds έχασαν 1-0 και μετά απώλεσαν 10 πόντους. Όμως την ίδια χρονιά σήκωσαν το 6ο Champions League τους. Η Γουέστ Χαμ είναι η… τυχερή που δεν έχει αγωνιστεί ακόμα εναντίον τους όμως οι “Κόκκινοι” του Γερμανού τεχνικού έχουν κερδίσει κάθε άλλη ομάδα φέτος. Έχουν βέβαια άλλα 14 ματς για να κριθεί εάν θα πάρουν αήττητοι το πρωτάθλημα. Στο Άνφιλντ δεν έχουν χάσει από τον Απρίλιο του 2017. Τα πιο δύσκολα εμπόδιά τους θα είναι η Σίτι εκτός ή η Άρσεναλ μακριά από το γήπεδό τους.

 

Άρσεναλ (2001-2002 με 30 αγώνες): Το 2002 ο Aρσέν Βενγκέρ είχε πει σε συνέντευξη Τύπου πως το όνειρό του ήταν να δει την ομάδα του αήττητη για μία ολόκληρη χρονιά. Η ομάδα του δεν είχε χάσει από τον περασμένο Δεκέμβριο από το ματς με τη Νιουκάστλ. Οι εκπρόσωποι Τύπου χαμογέλασαν με αυτό. Το όνειρο του Αλσατού γκρεμίστηκε όταν τον Οκτώβριο του 2002 ο 16χρονος Γουέϊν Ρούνεϊ έβαλε το πρώτο από τα 208 γκολ του στο πρωτάθλημα για να δώσει τη νίκη στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ.

Μάνστεστερ Σίτι (2017 – 2018 με 30 αγώνες): Η Σίτι είχε κάνει μία σειρά ρεκόρ το 2018. Είχε τους πιο πολλούς πόντους σε μία σεζόν – 100 – τους πιο πολλούς πόντους εκτός έδρας – 50 – τις περισσότερες νίκες – 32 – καθώς και τις περισσότερες διαδοχικές νίκες, 18 τον αριθμό. Στην πορεία της η Σίτι έχασε μόνο οκτώ βαθμούς. Ηττήθηκε από την Λίβερπουλ του Κλοπ με 4-3 τον Γενάρη στο Άνφιλντ. Ήταν η πρώτη από τις τρεις ήττες που έκανε στην χρονιά και μία από αυτές την άφησε εκτός στο Champions League.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X