Λίβερπουλ: Οι Reds των ρεκόρ στην Premier League!

Λίβερπουλ: Οι Reds των ρεκόρ στην Premier League!

Η Λίβερπουλ είναι στην κορυφή, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και ο Φιρμίνο είναι αυτός που κάνει… θυσίες για τον τίτλο της Premier League!

Η Λίβερπουλ το έκανε πέρσι, το έκανε και φέτος. Ποτέ, καμία ομάδα στην ιστορία της Premier League δεν άρχισε σε δύο διαδοχικές σεζόν με το απόλυτο 6×6. Πέρασε πολύ δύσκολα με 2-1 από το “Στάμφορντ Μπριτζ”, εκεί όπου την περσινή σεζόν είχε σταματήσει το σερί της, για να παραμείνει μόνη στην κορυφή και στο +5 από τη Σίτι. Αυτή ήταν μάλιστα η 15η διαδοχική νίκη της από πέρσι, ενώ τρέχει το εκπληκτικό αήττητο 23 αγωνιστικών και έχει μόλις μία ήττα σε 45 ματς πρωταθλήματος. Ναι, οι Reds έχουν ξεκινήσει εντυπωσιακά τη χρονιά και μπορεί να μην έχουμε μπει ακόμα στον Οκτώβρη, μπορεί να μην έχουμε συμπληρώσει διψήφιο αριθμό αγωνιστικών, όμως η ομάδα του Κλοπ δείχνει πως φέτος τα φώτα είναι στραμμένα πάνω της.

H Λίβερπουλ των ρεκόρ στην Premier League!

O Γιούργκεν Κλοπ έφτασε τα 150 ματς στην Premier League, έχοντας σε αυτό το διάστημα 92 νίκες, έτσι πέρασε στη 2η θέση της σχετικής λίστας, πίσω μόνο από τον Ζοσέ Μουρίνιο (105 νίκες στα πρώτα 150 ματς). Μάλιστα, είναι πάνω από τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον, ο οποίος στα πρώτα 150 παιχνίδια του είχε 90 νίκες.
Η Λίβερπουλ έχει μόλις μια ήττα στα 45 τελευταία παιχνίδια στην Premier League, μετρώντας 37 νίκες και 7 ισοπαλίες, ενώ όπως προαναφέραμε τα 23 σερί παιχνίδια που είναι αήττητη είναι και το μεγαλύτερο της σερί στη διοργάνωση. Οι Reds την τελευταία φορά που είχαν τόσα ματς χωρίς ήττα ήταν τον Νοέμβριο του 1990!

Για να έρθουν αυτά τα απίθανα ρεκόρ, χρειάζονται και παίκτες όπως ο Μπόμπι Φιρμίνο. «Ο κόσμος ξεχνάει τον άνθρωπο που “θυσιάζεται”. Αυτός είναι ο Φιρμίνο. Δουλεύει για το κοινό καλό με γνώμονα το καλύτερο για την ομάδα, δουλεύει για τους συμπαίκτες του και τους κάνει να λάμπουν. Τέτοιο κομμάτι στο παζλ που έχει κάθε προπονητής στο ρόστερ είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. Είναι ένας τρομερά γενναιόδωρος επιθετικός» τόνισε ο Αρσέν Βενγκέρ!

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!

Όλες οι αποδόσεις Premier League εδώ!+21

Σχολιάστε

X