Λίβερπουλ - Μαν. Σίτι: Το κορυφαίο παιχνίδι του πλανήτη κάνει... σέντρα στη σεζόν! Ποια θα πάρει την πρώτη κούπα; (Poll)

Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι: Το κορυφαίο παιχνίδι του πλανήτη κάνει… σέντρα στη σεζόν! Ποια θα πάρει την πρώτη κούπα; (Poll)

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι στο πρώτο μεγάλο ραντεβού της χρονιάς, στην πρώτη κούπα της σεζόν και στην πρόβα τζενεράλε για τη νέα Premier League. Υπάρχουν 4+3 (Community Shield, UEFA Super Cup, FIFA Club World Cup) κοινές διοργανώσεις που οι δυο τους μπορούν να διεκδικήσουν κάθε χρόνο σε Αγγλία, Ευρώπη και Κόσμο. Κι από τη σεζόν 2018-19, στις τελευταίες τέσσερις σεζόν δηλαδή, oι δυο ομάδες έχουν κερδίσει 15 από τις 31 κούπες.

Η Σίτι τις εννέα  (τρία πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, τρία Λιγκ Καπ, δύο Community Shield), η Λίβερπουλ τις έξι (ένα πρωτάθλημα, ένα Champions League, ένα Super Cup, ένα Μουντιάλ Συλλόγων, ένα Λιγκ Καπ κι ένα Κύπελλο). Από το 2018, ουσιαστικά, ξέφυγαν από τις υπόλοιπες αγγλικές ομάδες. Τα ρεκόρ και οι επιδόσεις τους σε αυτή την τετραετία, είναι απλά άπιαστα και θέτουν το υπόδειγμα για πολλές ακόμη μελλοντικές δεκαετίες. Ποια θα πάρει το Community Shield;

Οι αποδόσεις της Premier League είναι στην bwin! | 21+

Λίβερπουλ: Διψασμένη για εκδίκηση…

Για ακόμα μια χρονιά βρέθηκαν στο ίδιο έργο θεατές. Την περσινή περίοδο οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ πάλεψαν μέχρι τέλους για το πρωτάθλημα, όμως γνώρισαν μια ποδοσφαιρική αναβίωση της σεζόν 2018-2019. Τότε ήταν ένας βαθμός που χώριζε τις δυο ομάδες στο φινάλε του πρωταθλήματος και έστεφε πρωταθλήτρια τη Μάντσεστερ Σίτι. Δυο χρόνια αργότερα ήρθε η στιγμή του πιο πικρού deja vu.

Παρά το εντυπωσιακό δεύτερο μισό στην Premier League που στην έστειλε σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη θέση, η Λίβερπουλ δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και είδε ξανά αυτόν τον… καταραμένο βαθμό να της στερεί τον τίτλο απέναντι στους Πολίτες. «Αν προκύπτει κάτι καλό από την ήττα αυτό είναι ότι πάντα κοιτάς την επόμενη μέρα» ήταν πάντως η… αισιόδοξη απάντηση που έδωσε ο Γιούργκεν Κλοπ για το φινάλε της προηγούμενης σεζόν, δίνοντας ουσιαστικά το έναυσμα αντεπίθεσης.

Παρά τα… mind games που άρχισαν και φέτος από νωρίς, ο Γερμανός γνωρίζει πολύ καλά πως οι Reds πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για τον τίτλο, ακόμα και απέναντι στο… θηρίο που ακούει στο όνομα Μάντσεστερ Σίτι. Άλλωστε ο σύλλογος έχει κινηθεί δυναμικά στη μεταγραφική αγορά προκειμένου να καλύψει την ψαλίδα με την μεγάλη αντίπαλο. Ακόμα κι αν έχασε τον Σαντιό Μανέ από τη Μπάγερν Μονάχου, η Λίβερπουλ… άδειασε τα ταμεία για να φέρει το «κανόνι» της Μπενφίκα, Ντάρβιν Νούνιες, έκανε δικούς της τους νεαρούς Ράμσεϊ και Καρβάλιο για να δώσει βάθος στο ρόστερ και πάνω από όλα «έδεσε» τον φαραώ της, Μοχάμεντ Σαλάχ, μέχρι το καλοκαίρι του 2025.  Στο 3.75 προσφέρεται να κατακτήσει η Λίβερπουλ την Premier League.

Ένα ρόστερ που ναι μεν θα μπορούσε να δεχθεί μια ακόμα ένεση ποιότητας στον χώρο της μεσαίας γραμμής, όμως και στην τωρινή μορφή του παραμένει ένα από τα κορυφαία της ευρωπαϊκής ηπείρου. Και το σημαντικό της υπόθεσης ενόψει της σέντρας κόντρα στη Σίτι είναι πως το σύνολο του Κλοπ θα είναι έτοιμο να δώσει κανονικά το «παρών» στην πρώτη μεγάλη μάχη.

Με εξαίρεση τον… συνήθη ύποπτο, Όξ Τσάμπερλειν, ο Κλοπ μπορεί να χαμογελά βλέποντας ετοιμοπόλεμους όλους τους «μαχητές» του και τρίβει τα χέρια ενόψει ακόμα μιας αναμέτρησης απέναντι στους Πολίτες του Γκουαρδιόλα.

Σούπερ αποδόσεις στην Premier League! | 21+

Μάντσεστερ Σίτι: Ανανεωμένη και… τρομακτική

Αν κάποιος πιστεύει πως η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε ικανοποιημένη με τα αποτελέσματά της την περασμένη περίοδο, τότε καλύτερα να το ξανασκεφτεί! Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος και την πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League, ο Πεπ Γκουαρδιόλα εντόπισε χτυπητές αδυναμίες στο ρόστερ που αποτέλεσαν τροχοπέδη στα περσινά του σχέδια. Φέτος λοιπός αποφάσισε να διορθώσει όσα κακώς κείμενα μπορούσε.

Στη θέση του σέντερ φορ ενεργοποίησε τη…. βόμβα Χάαλαντ από τη Ντόρτμουντ και αυτομάτως φάνηκε σαν να προσθέτει και το τελευταίο κομμάτι του παζλ στην τέλεια καλοκουρδισμένη «μηχανή» του. Ωστόσο, ο Νορβηγός δεν ήταν η μοναδική άφιξη. Με τον Φερναντίνιο να αποχωρεί ως ελεύθερος στο τέλος της σεζόν, η Σίτι τον αντικατέστησε με τον Κάλβιν Φίλιπς από τη Λιντς ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τον χώρο του άξονα.  Στο 1.62 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Premier League.

Στις προσθήκες φυσικά εντάσσεται και ο Χουλιάν Αλβάρεζ από τη Ρίβερ Πλέιτ, ο οποίος για αρχή έρχεται σαν λύση από τον πάγκο, όμως πολύ σύντομα μπορεί να αναδειχθεί σε ακόμα έναν άσο στην… τρομακτική τράπουλα του Πεπ. Από την άλλη βέβαια υπήρχαν και ορισμένες απώλειες. Ο Στέρλινγκ… χαιρέτησε έπειτα από επτά χρόνια παρουσίας στο κλαμπ, ενώ λίγο αργότερα τον ακολούθησε και το πολύτιμο πολυεργαλείο, Ζιντσένκο, ο οποίος αποφάσισε να ξανασμίξει με τον Αρτέτα στην Άρσεναλ.

Ακόμα κι έτσι ωστόσο, η Σίτι βγάζει ένα αίσθημα ανανέωσης και δίψας για ακόμα περισσότερα ενόψει της νέας σεζόν, με αφετηρία το Community Shield απέναντι στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ. Αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα πως ο Γκουαρδιόλα έχει όλα τα όπλα του διαθέσιμα τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό για ποιο λόγο στο Μάντσεστερ περιμένουν με ενθουσιασμό το μεγάλο ντέρμπι, ακόμα κι αν δεν κρίνεται κάποιος επίσημος τίτλος.

Και μόνο στην ιδέα άλλωστε του ντεμπούτου των Χάλααντ, Αλβάρεζ και Φιλιπς, η Σίτι έχει κάθε λόγο να ανυπομονεί για ένα μεγάλο παιχνίδι που θα αποκαλύψει την ποιότητα, αλλά κυρίως την ετοιμότητα των παικτών – νέων και παλιών. Μέχρι τη στιγμή της σέντρας ωστόσο, ο Πεπ θα εκμεταλλευτεί κάθε σπιθαμή διαθέσιμου χρόνου για να δημιουργήσει ακόμα μια εντυπωσιακά δομημένη φόρμουλα προκειμένου να φέρει προ εκπλήξεως τη Λίβερπουλ και τον Κλοπ.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

Κλοπ vs Γκουαρδιόλα, η απόλυτη μάχη

Η Λίβερπουλ με τον Κλοπ στον πάγκο της, κατάφερε έπειτα από 30 χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Ακόμα κι αν η πανδημία είχε αφήσει κάθε χαρά της ζωής σε δεύτερη μοίρα, η ομάδα κατάφερε να φτάσει στον 19ο τίτλο της ιστορίας της. Και η περιγραφή για τους… mentality monsters που δεν άφηναν καμία αρνητική εξέλιξη σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να τους πτοήσει, πιστώθηκε σε ένα πολύ μεγάλο μερίδιο στον άνθρωπο που κρατάει τα ηνία» από το 2015 και μετά.

Ο Πεπ όταν αποφάσισε ν’ αποδεχθεί την πρόκληση της Premier League, αντίκρισε έναν πολύ διαφορετικό κόσμο από εκείνον που είχε συνηθίσει σε Ισπανία και Γερμανία. Κι όμως, παρά την πρώτη κάκιστη σεζόν του, έλαβε στήριξη από τον ιδιοκτήτη της Σίτι, έφτιαξε μια υπερομάδα που δεν μπορούσε να την κοντράρει κανείς και έχει φτάσει να μετράει 4 πρωταθλήματα, ένα Κύπελλο, 4 League Cups και 2 Community Shields. «Ξέρω τι σημαίνει Πεπ. Έχουμε πιέσει ο ένας τον άλλον τα τελευταία χρόνια» τονίζει ο Κλοπ, με τον Γκουαρδιόλα να απαντά «Είναι η πιο δύσκολη ομάδα που έχω κληθεί ν’ αντιμετωπίσω στα 12-13 χρόνια της καριέρας μου ως προπονητής. Η Λίβερπουλ τα τελευταία χρόνια είναι ένα εκπληκτικό σύνολο».

Build A Bet* στο Κομιούνιτι Σιλντ | 21+ | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Oι δυο τους έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 24 φορές και o Γερμανός μπορεί να υπερηφανεύεται πως είναι ο μοναδικός τεχνικός που έχει νικήσει τον Πεπ περισσότερες φορές. Μετρά 10 νίκες, έναντι 9 του Καταλανού, ενώ πέντε ματς έληξαν ισόπαλα.

Κλοπ vs Πεπ στην Αγγλία

Ημερομηνία Διοργάνωση Αποτέλεσμα
31/12/16 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 0-1
19/3/17 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 1-1
9/9/17 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 5-0
14/1/18 Premier League Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 4-3
7/10/18 Premier League Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 0-0
3/1/19 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 2-1
4/8/19 Community Shield Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 1-1 (4-5 πεν.)
10/11/19 Premier League Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 3-1
2/7/20 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 4-0
8/11/20 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 1-1
7/2/21 Premier League Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 1-4
3/10/21 Premier League Λίβερπουλ – Μαν. Σίτι 2-2
10/4/22 Premier League Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 2-2
16/4/22 FA Cup Μαν. Σίτι – Λίβερπουλ 2-3

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι, τo… χαμένο πρωτάθλημα που δεν ξεχνά κανείς!

Οταν οι δυο τους συναντώνται, το μυαλό γυρίζει πίσω, στο Έτιχαντ στις 3 Ιανουάριου του 2019. Τότε που η μπάλα απείχε 1.13 εκατοστά από το να περάσει εντελώς τη γραμμή. Στην προσπάθεια του Μανέ, ο Στόουνς έκανε μια απίθανη προβολή πάνω στη γραμμή και μόλις για 1.13 εκ. πρόλαβε τη μπάλα πριν περάσει ολόκληρη. 1.13 εκατοστά, είναι το πλάτος του νυχιού στο μικρό δάχτυλο. Είναι κάτι τόσο μικρό για να χάσεις έναν αγώνα ποδοσφαίρου, πόσο μάλλον ένα πρωτάθλημα.

Και πάνω σε αυτό υπήρχε ο κίνδυνος αυτή η μέτρηση να στοιχειώσει για τα καλά τη Λίβερπουλ, όπως το γλίστρημα του Τζέραρντ. Η Λίβερπουλ δεν ξεπέρασε αυτή την απογοήτευση, η Μάντσεστερ κατέκτησε τον τίτλο με ένα βαθμό διαφορά από τους «Κόκκινους». Κι αν στις 3 Ιανουαρίου το γκολ του Μανέ μετρούσε, κι αν η ομάδα του δεν έχανε 2-1…

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X