Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Πρόβα… τελικού!

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: Πρόβα… τελικού!

Εναρξη: 18:00, 10/02/2019
Γήπεδο: Etihad Stadium (55.017), Μάντσεστερ

Δύο εβδομάδες πριν τη μεταξύ τους συνάντηση στον τελικό του Λιγκ Καπ (στις 24 Φεβρουαρίου), Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι διασταυρώνουν τα ξίφη τους το απόγευμα της Κυριακής (18:00), στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ.

Σημαντικό παιχνίδι για την υπόθεση του τίτλου στους γηπεδούχους, οι οποίοι πάτησαν κορυφή έπειτα από τις τελευταίες γκέλες της Λίβερπουλ και τη μεσοβδόμαδη νίκη της επί της Εβερτον με 2-0. Στον αντίποδα, η Τσέλσι καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα στη μάχη που δίνει για την 4άδα. «Ξεμπούκωσε» επιθετικά στο τελευταίο, επικράτησε 5-0 της Χάντερσφιλντ.

Απαιτητικός Φεβρουάριος για τη Μάντσεστερ Σίτι
Ο τελικός του Λιγκ Καπ με την Τσέλσι, να διατηρηθεί στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ και να κάνει βήμα πρόκρισης στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, είναι οι τρεις βασικοί στόχοι της Μάντσεστερ Σίτι στον δεύτερο μήνα του χρόνου. Ένας απαιτητικός μήνας, όχι όμως ο δυσκολότερος, ωστόσο μπορεί να κρίνει πολλά για τη συνέχεια της χρονιάς.

Μπορεί να ηττήθηκε 2-1 από τη Νιούκαστλ λίγο πριν φύγει ο Ιανουάριος, όμως οι γκέλες της Λίβερπουλ και οι δικές της νίκες με Αρσεναλ (3-1) και Εβερτον (2-0) την έφεραν ξανά στην κορυφή, έχοντας βέβαια ένα παιχνίδι παραπάνω από τους «κόκκινους». Κόντρα στα «ζαχαρωτά» αν και δέχθηκε φάσεις και πίεση, κράτησε ανέπαφη την εστία της για πρώτη φορά έπειτα από δύο σερί ματς δεχόμενη γκολ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα βλέπει την ομάδα του να μην έχει απουσίες, παρά μία, αυτή του στόπερ Κομπανί. Την άλλη εβδομάδα ακολουθεί η Νιούπορτ για το Κύπελλο Αγγλίας, αλλά και ο τελικός του Λιγκ Καπ με την Τσέλσι. Ενδιάμεσα η πρώτη υποχρέωση για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στη Γερμανία επί της Σάλκε.

«Ξεσπάθωσε» η Τσέλσι!
Δεν πέρασε μία εβδομάδα, δεν χρειάστηκε να περάσουν δύο ή τρεις εβδομάδες, αλλά τρεις μέρες ήταν αρκετές. Την Τετάρτη ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 από την Μπόρνμουθ εκτός έδρας, το Σάββατο «ξέσπασε» στη Χάντερσφιλντ εντός έδρας και επικράτησε με 5-0. Στα θετικά, ότι βρήκε δύο φορές δίχτυα ο Εντεν Αζάρ, αλλά και ο νεοαποκτηθείς, Γκονζάλο Ιγκουαΐν.

Μπορεί ο Φεβρουάριος για τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι απαιτητικός, για την Τσέλσι είναι κομβικός και δύσκολος. Τα διπλά ματς με τη Μάλμε στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, το παιχνίδι Κυπέλλου εντός έδρας με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τελικός του Λιγκ Καπ με τη Μάντσεστερ Σίτι. Τρεις διοργανώσεις, στις οποίες ή θα συνεχίσει (κατακτώντας τη μία) ή θα βάλει… φωτιά στη σεζόν της!

Στο αγωνιστικό σκέλος δεν υπάρχει γραμμένο όνομα στο μπλοκάκι απουσιών, με το μοναδικό πρόβλημα του Σάρι είναι ποιος θα πάρει φανέλα βασικού, αφού στο πρόσφατο παιχνίδι είδε αρκετούς να βγάζουν πολύ καλό πρόσωπο.

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση

Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 1-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 1-3 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 3-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 1-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2014-15)
Μάντσεστερ Σίτι – Τσέλσι: 0-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X