Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ; Στροφή θρίλερ!

Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ; Στροφή θρίλερ!

Μια στροφή πριν το τέλος της Premier League και όλα είναι ανοιχτά! Μάντσεστερ Σίτι ή Λίβερπουλ στην κορυφή; Πέντε ομάδες η Αγγλία στο Champions League;

Ο Βινσέν Κομπανί επιχείρησε για πρώτη φορά από το 2013, σουτ εκτός περιοχής. Ήταν η 27η προσπάθειά του από απόσταση, για να πετύχει γκολ. Πότε το είχε καταφέρει ξανά; Το 2007 στη Γερμανία! Αλλωστε, ήταν μόλις το 1ο από τα 20 γκολ του στη Μάντσεστερ Σίτι εκτός περιοχής «Τα τελευταία 15 χρόνια μιλούσα συνεχώς για ένα τέτοιο γκολ. Έλεγα σε γνωστούς μου ότι ονειρευόμουν να σκοράρω με τέτοιο τρόπο. Δεν υπήρχε περίπτωση να καθίσω ν’ ακούσω τους νεότερους παίκτες που μου φώναζαν όλοι εκείνη τη στιγμή να μη σουτάρω. Δεν έφτασα μέχρι εδώ για να μου λένε νεαροί πότε να σουτάρω και πότε όχι» τόνιζε συγκινημένος ο Κομπανί αμέσως μετά τη βολίδα τίτλου! Η κορυφή της Premier League άλλαξε χέρια 31 φορές, με την Λίβερπουλ να υποχωρεί ξανά στη 2η θέση μετά το τρίποντο των Πολιτών! Τελευταία στροφή στην Premier League, με την υπόθεση – τίτλος να είναι ορθάνοιχτη, ενώ… παράθυρο για ανατροπή υπάρχει για την 4η θέση, όπου η Τότεναμ έχει το πάνω χέρι!

Στροφή θρίλερ στην Premier League
Τα σενάρια; Η Σίτι φιλοξενείται από τη Μπράιτον και με καλύτερο αποτέλεσμα από τους Reds κατακτά το 2ο διαδοχικό πρωτάθλημα. Η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Γουλβς και θέλει γκέλα των Πολιτών για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα κι έπειτα από 29 χρόνια να πανηγυρίσει τον πολυπόθητο τίτλο. Η Τότεναμ δεν σφράγισε το σαββατοκύριακο την έξοδο στο Champions League, αλλά μπορεί να το κάνει με βαθμό κόντρα στην Εβερτον ή στραβοπάτημα της Αρσεναλ. Αλλωστε, για να πάρουν οι Gunners την 4η θέση θέλουν τρίποντο με τη Μπέρνλι εκτός, ήττα των Σπερς, αλλά και να καλυφθεί η διαφορά των 8 τερμάτων! Πόσες θέσεις θα έχει η Αγγλία στο επόμενο Champions League; Η τελευταία φορά που μία χώρα είχε 5 ομάδες στους ομίλους του Champions League ήταν τη σεζόν 2017-18.

Πέντε ομάδες στο Champions League;
Τσέλσι, Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι είχαν εξασφαλίσει την παρουσία τους, κατακτώντας τις 3 πρώτες θέσεις της Premier League, ενώ η 4η Λίβερπουλ βρέθηκε στα προκριματικά και πιο συγκεκριμένα στη φάση των play off. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που είχε τερματίσει στην 6η θέση στο πρωτάθλημα πήρε το τελευταίο εισιτήριο, κατακτώντας το Europa League στον τελικό με τον Άγιαξ. Στα ημιτελικά του Europa League, λοιπόν, βρίσκονται οι Τσέλσι, Άιντραχτ, Βαλένθια και Άρσεναλ. Από αυτές μόνο η Τσέλσι έχει εξασφαλίσει θέση μέσω του πρωταθλήματος, ενώ η μοναδική ομάδα που έχει ελάχιστες πιθανότητες να τα καταφέρει είναι η Άρσεναλ (θα πρέπει να χάσει η Τότεναμ στο φινάλε και η ομάδα του Έμερι να καλύψει και διαφορά 8 τερμάτων).
Αν δεν γίνει το… θαύμα, λοιπόν, στην Premier και οι κανονιέρηδες κατακτήσουν το τρόπαιο, τότε η Αγγλία θα έχει 5 ομάδες (μαζί τους θα παίξουν οι Μάντσεστερ Σίτι, Λίβερπουλ, Τσέλσι και Τότεναμ). Αν το κατακτήσει η Τσέλσι, τότε καμία χώρα δεν θα έχει 5 ομάδες. Αυτό που ισχύει για την Άρσεναλ ισχύει για τις Άιντραχτ και Βαλένθια: αν τερματίσουν στην 4άδα των πρωταθλημάτων τους, τότε καμία χώρα δεν θα 5 ομάδες. Αν κατακτήσουν το Europa League και μείνουν εκτός 4άδας, τότε η χώρα τους θα έχει 5.

Όλες οι αποδόσεις ποδοσφαίρου εδώ!|21+

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!|21+

Σχολιάστε

X