Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: Για τη μοναξιά της κορυφής

Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: Για τη μοναξιά της κορυφής

Εναρξη: 17:00, 04/11/2018
Γήπεδο: Etihad Stadium (53.000), Μάντσεστερ

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στην Πρέμιερ Λιγκ, η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι φιλοξενεί τη Σαουθάμπτον στο «Etihad Stadium» το απόγευμα της Κυριακής (17:00), με στόχο τη νίκη που θα τη φέρει μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά το ισόπαλο 1-1 της Λίβερπουλ με την Αρσεναλ. Από τη μία νίκη στην άλλη «πετάει» η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, τόσο εντός συνόρων (πρωτάθλημα και Κύπελλο), όσο και εκτός (Τσάμπιονς Λιγκ). Στο μεσοβδόμαδο για το Κύπελλο επικράτησε δύσκολα 2-0 της Φούλαμ.

Εβδομάδα ξεκούρασης για τη Σαουθάμπτον, καθώς υποχρεώσεις για το Κύπελλο έχει την επόμενη εβδομάδα, έτσι υπήρχε ο χρόνος για ανασύνταξη μετά τις δύο κολλητές «άσφαιρες» ισοπαλίες με Μπόρνμουθ (0-0) και Νιούκαστλ (0-0).

Για το 4 στα 4!
Πριν την τρίτη και τελευταία διακοπή για τις εθνικές υποχρεώσεις της χρονιάς, η Μάντσεστερ Σίτι δίνει τέσσερα σερί εντός έδρας παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Η πρώτη αποστολή αφορούσε το Λιγκ Καπ Αγγλίας, στο οποίο επικράτησε 2-0 της Φούλαμ με δύο γκολ του 19χρονου Μπραχίμ Ντίαζ.

Το απόγευμα της Κυριακής υποδέχεται τη Σαουθάμπτον για την Πρέμιερ Λιγκ, την Τετάρτη (07/11) φοράει το ευρωπαϊκό κοστούμι της για να αντιμετωπίσει τη Σαχτάρ στην 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ και η σειρά ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή (11/11) στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στη Γιουνάιτεντ. Στόχος; Ασφαλώς, το 4 στα 4! Ο αγώνας με τη Φούλαμ στο Λιγκ Καπ ήταν με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, καθώς ο Πεπ Γκουαρδιόλα θέλησε να δώσει ανάσες στους βασικούς παίκτες και ευκαιρία σε όσους δεν έχουν προσφέρει φέτος να πάρουν χρόνο συμμετοχής.

Στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος, σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο στο «Γουέμπλεϊ» του Λονδίνου, επικράτησε δύσκολα 1-0 της Τότεναμ με γκολ του Μαχρέζ μόλις στο 6ο λεπτό. Και αν όλα κυλούσαν όμορφα στο γαλάζιο μέρος του Μάντσεστερ, ο Πεπ Γκουαρδιόλα έχει έναν πονοκέφαλο ενόψει των επόμενων αγώνων, αφού ο χρήσιμος Βέλγος μεσοεπιθετικός, Κέβιν Ντε Μπρόινε, αποχώρησε με ενοχλήσεις από το παιχνίδι με τη Φούλαμ και οι ιατρικές εξετάσεις έδειξαν ότι θα λείψει για 4 με 5 εβδομάδες.

Απογοητευτική εκκίνηση
Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, έχοντας συμπληρώσει τρεις μήνες ποδοσφαίρου στην Πρέμιερ Λιγκ, με τη Σαουθάμπτον να πραγματοποιεί απογοητευτική εκκίνηση. Η χειρότερη των τελευταίων ετών για τους «Αγίους».

Στο πρωτάθλημα έπειτα από 10 αγωνιστικές βρίσκονται στην 16η θέση με μία νίκη, τέσσερις ισοπαλίες και πέντε ήττες, ενώ παραμένουν στο κλειστό «κλαμπ» των τεσσάρων ομάδων της Πρέμιερ Λιγκ δίχως εντός έδρας νίκη. Και όλα αυτά, ενώ στο Λιγκ Καπ μετράνε ήδη δύο προκρίσεις κόντρα σε Μπράιτον (1-0) και Εβερτον (1-1 κ.δ., 4-3 πέναλτι).

Για τους ρυθμούς του πρωταθλήματος, η τελευταία νίκη σημειώθηκε την 1η Σεπτεμβρίου, όταν επικράτησαν 2-0 της Κρίσταλ Πάλας στο Λονδίνο. Εκτοτε, μετράνε τρεις ισοπαλίες, τρεις ήττες. Τελευταίο γκολ που πανηγύρισαν στην Πρέμιερ Λιγκ στις 17 Σεπτεμβρίου, ένα πέναλτι του Ινγκς στο 65΄επί της Μπράιτον (για το 2-0), στο ισόπαλο εντός έδρας 2-2. Πέντε ματς έκτοτε που δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα! Απίθανο! Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές μπορεί να παρέμειναν «άσφαιροι», τουλάχιστον βελτιώθηκαν στο αμυντικό κομμάτι, αφού δεν δέχθηκαν γκολ σε 180’ λεπτά (0-0 με Μπόρνμουθ και Νιούκαστλ).

Επιπρόσθετα στατιστικά
Παράδοση
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 2-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2017-18)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 1-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2016-17)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 3-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2015-16)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 2-0 (Πρέμιερ Λιγκ 2014-15)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 4-1 (Πρέμιερ Λιγκ 2013-14)
Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον: 3-2 (Πρέμιερ Λιγκ 2012-13)

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

 

Σχολιάστε

X