Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Για τον τρίτο συνεχόμενο τελικό

Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την Γιουνάιτεντ στον επαναληπτικό για τα ημιτελικά του Λιγκ Καπ, με στόχο να «προστατεύσει» το 3-1 του πρώτου αγώνα και να προκριθεί στον τελικό για τρίτη διαδοχική σεζόν.

«Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Μπορεί να το κάνει. Το έχει κάνει στο παρελθόν». Με αυτή τη δήλωση ο Πεπ Γκουαρδιόλα προσπαθεί να μην επιτρέψει στους παίκτες του να ησυχάσουν και να υποτιμήσουν τους αντιπάλους τους. Άλλωστε, μάλλον αυτό αποδείχθηκε το μεγαλύτερο πρόβλημα στο ντέρμπι της πόλης για την Premier League, όταν η Γιουνάιτεντ είχε φύγει από το «Etihad» με μεγάλη νίκη με 2-1 στις αρχές του Δεκέμβρη.

«Όταν παίζεις με ομάδες με μεγάλη ιστορία, τότε θα δείξουν την περηφάνεια τους. Ξέρω πόσο δύσκολο είναι να περάσουμε στον τελικό», συνέχισε ο Καταλανός, παρότι είχε δει την ομάδα του να κάνει μία από τις καλύτερες φετινές της εμφανίσεις στο πρώτο παιχνίδι, φεύγοντας με νίκη 3-1 από το «Old Trafford». Η Σίτι ξέρει ότι μόνο με θαύμα θα μπορέσει να διατηρήσει τον τίτλο της στην Premier League, οπότε θα προσπαθήσει να κατακτήσει όλα τα υπόλοιπα τρόπαια.

Τρεις κατακτήσεις σε τέσσερα χρόνια η Μάντσεστερ Σίτι

Και παραδοσιακά το πρώτο είναι το League Cup, το οποίο έχει κατακτήσει τρεις φορές τα τέσσερα τελευταία χρόνια και δύο συνεχόμενες με τον Γκουαρδιόλα στον πάγκο. Άλλωστε, το πρώτο βήμα έγινε με τη νίκη στο πρώτο ματς με την Γιουνάιτεντ, τη στιγμή που στον τελικό περιμένει η Άστον Βίλα, η οποία πήρε μεγάλη νίκη και πρόκριση στο τέλος επί της Λέστερ. Τον ίδιο στόχο έχει, φυσικά, και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ με τους κόκκινους διάβολους, που ελπίζουν ότι η εύκολη νίκη επί της Τρανμίρ στο Κύπελλο θα τους δώσει την κατάλληλη ψυχολογία και παρουσιαστούν τουλάχιστον ανταγωνιστικοί.

«Δεν μπορούμε απλά να παίξουμε άμυνα. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την μπάλα, κάτι που απέναντι στην Σίτι δεν είναι καθόλου εύκολο, και θα πρέπει να το κάνουμε τέλεια, καθώς οι αντίπαλοί μας ξέρουν πολύ καλά να πρεσάρουν», σχολίασε ο Νορβηγός τεχνικός, που παραμένει υπό πίεση. «Έχουμε κάνει, όμως, κάποια εκπληκτικά πράγματα στο παρελθόν με αυτούς τους παίκτες και το παιχνίδι με την Παρί για το Champions League αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα για το πώς μπορείς να κάνεις μία τέτοια ανατροπή. Πρέπει να πετύχουμε το πρώτο γκολ».

Με σημαντικές απουσίες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Θυμίζουμε ότι στη διοργάνωση δεν ισχύει ο κανόνας του εκτός έδρας, άρα αν η Γιουνάιτεντ επιβληθεί με 2-0, τότε το παιχνίδι θα οδηγηθεί στην παράταση. Βέβαια, με την εικόνα που δείχνει η ομάδα του και τα προβλήματα που έχει, μάλλον η αισιοδοξία του χαρακτηρίζεται υπέρμετρη, έστω κι αν η Γιουνάιτεντ δεν έχει χάσει στις 4 από τις 5 επισκέψεις της στο «Etihad».

Ο Πογκμπά παραμένει εκτός, όπως και οι Ράσφορντ, ΜακΤόμινεϊ, τη στιγμή που ο Μάτιτς δίνεται αμφίβολος. Ο Γκουαρδιόλα από την άλλη έχει απλά την πολυτέλεια να κάνει rotation, καθώς μέχρι και ο Λαπόρτ επέστρεψε από τον τραυματισμό του (ο μοναδικός που παραμένει εκτός είναι ο Σανέ), αλλά δεν αναμένεται να ξεκινήσει. Άλλωστε, αυτή η «πολυτέλεια» ενισχύεται και από το γεγονός ότι από τις 29 τελευταίες περιπτώσεις που μία ομάδα κέρδισε το πρώτο παιχνίδι στα ημιτελικά με τουλάχιστον 2 γκολ διαφορά μόλις μία από αυτές αποκλείστηκε στον επαναληπτικό…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X