Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταδικασμένη στην αποτυχία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Καταδικασμένη στην αποτυχία

Τα αρνητικά αποτελέσματα συνεχίζονται για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως τα προβλήματα είναι πιο βαθιά από τον άνθρωπο που κάθεται στον πάγκο.

Με το τέλος του αγώνα μία ασυνήθιστη εικόνα κυριάρχησε στο «Ολντ Τράφορντ», καθώς οι περισσότεροι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχαν ήδη αποχωρήσει. Μία ακόμη ντροπιαστική βραδιά έφερε την πρώτη νίκη της Μπέρνλι σε αυτό το γήπεδο μετά το 1962 και σήμανε τη χειρότερη επίδοση των κόκκινων διαβόλων σε αυτό το σημείο της Premier League εδώ και 30 χρόνια…

«Στο τέλος νιώθαμε τόσο αποπροσανατολισμένοι ίσως επειδή αυτό είναι το συναίσθημα που νιώθουν οι οπαδοί μας», τόνισε ο Σόλσκιερ, που από τη στιγμή που μονιμοποιήθηκε στον πάγκο μετράει περισσότερες ήττες (12) παρά νίκες (11) στο πρωτάθλημα. «Πρέπει, όμως, να μείνουμε στις αξίες και στα πιστεύω μας. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να λυπούμαστε τους εαυτούς μας. Θα πρέπει να βγούμε στο γήπεδο και να δείξουμε την αφοσίωσή μας».

Στήριξη στον Σόλσκιερ

Αυτή η αισιοδοξία που προσπαθεί να βρει ο Νορβηγός βασίζεται μόνο στο γεγονός ότι με κάποιον ανεξήγητο τρόπο η ομάδα του βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας. Αν η περσινή χρονιά κρίνεται πλήρως αποτυχημένη, τότε φέτος η Γιουνάιτεντ μετράει ήδη 11 βαθμούς λιγότερους σε σχέση με την ίδια αγωνιστική της σεζόν 2018-19. Μάλλον αυτό είναι αρκετό για να αποπροσανατολίσει τον ίδιο και τη διοίκηση. Λίγες ώρες μετά την τελευταία ήττα οι δύο πλευρές είχαν meeting… πανικού, στο οποίο εκφράστηκε η στήριξη στον Σόλσκιερ.

Προφανώς και ο τελευταίος δεν είναι ο μοναδικός που έχει ευθύνη για το ναυάγιο των κόκκινων διαβόλων, που από τη στιγμή που αποχώρησε ο Φέργκιουσον δείχνουν προορισμένοι να αποτύχουν. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει η διοίκηση που ακόμα και σήμερα δεν μπορεί να ολοκληρώσει μία μεταγραφή, που θα βοηθήσει ουσιαστικά στο αγωνιστικό κομμάτι. Αυτές τις μεταγραφές αναγκάστηκε να υποσχεθεί ξανά ο Σόλσκιερ, προκειμένου να χαμηλώσει λίγο τους τόνους και την κριτική.

Εδώ και πολλούς μήνες, όμως, από την εποχή του Μουρίνιο ο CEO Γούντγουορντ βρίσκεται σε αναζήτηση τεχνικού διευθυντή. Στα… φανερά, τουλάχιστον, γιατί δεν έχει διαρρεύσει η παραμικρή πληροφορία για κάποιον από τους στόχους πέρα από συζητήσεις με κάποιους παλαίμαχους άσους της Γιουνάιτεντ, που φυσικά δεν έχουν την εμπειρία να αλλάξουν γρήγορα την κατάσταση, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση του Σόλσκιερ.

Αποδοκιμασίες στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Περίπου στο 60’ της αναμέτρησης με την Μπέρνλι από την εξέδρα Stretford End δόθηκε το παράγγελμα: «όποιος μισεί τους Γκλέιζερς να σηκωθεί από τη θέση του». Χιλιάδες οπαδοί σε ολόκληρο το στάδιο το έκαναν, φωνάζοντας όλο και πιο επιθετικά συνθήματα εναντίον των ιδιοκτητών Γκλέιζερ και του ίδιου του Γούντγουρντ, που δεν απολαμβάνει τον σεβασμό κανενός στο Μάντσεστερ. Ο τελευταίος έφτασε στο σημείο να προσλάβει τον γνωστό δημοσιογράφο Νιλ Άστον όχι για να βοηθήσει στο άκρως προβληματικό κομμάτι της επικοινωνίας στον σύλλογο, αλλά να φροντίσει να βελτιώσει τη δική του δημόσια εικόνα…

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον είχε πάντα την λογική ότι ο Τύπος δεν χρειάζεται να ξέρει τα πάντα. To Carrington, όπου βρίσκεται το προπονητικό κέντρο του συλλόγου, πάντα ήταν… άβατο στις δικές του μέρες. Από τότε, όμως, πολλά έχουν αλλάξει και η Γιουνάιτεντ προσπαθεί να βρει την ισορροπία χωρίς επιτυχία. Όταν οι αγωνιστικές επιδόσεις είναι τόσο κακές, χρειάζεται σωστή επικοινωνία, όμως αυτό που συμβαίνει τώρα μόνο χειρότερα κάνει τα πράγματα.

Οι τραυματισμοί των Ράσφορντ και Πογκμπά αναδεικνύουν το πρόβλημα όχι μόνο σε αυτόν τον τομέα, αλλά και το πρόβλημα στο ιατρικό επιτελείο, στο οποίο είχε επιτεθεί ανοιχτά μέχρι και ο ίδιος ο Μουρίνιο. «Οι άνθρωποί του του είπαν να κάνει εγχείρηση», ήταν η απίθανη δήλωση του Σόλσκιερ, που άδειασε δημόσια τον Πογκμπά. Ο Γάλλος αποφάσισε να το πάρει πάνω του, να ακολουθήσει τη συμβουλή των δικών του γιατρών και να κάνει την επέμβαση, μάλλον σε αντίθεση με όσα του είχαν συμβουλέψει από την Γιουνάιτεντ.

Οι τραυματισμοί των Ράσφορντ και Πογκμπά

Βλέποντας, όμως, τι συνέβη με τον Ράσφορντ, ο οποίος για καιρό έπαιζε με ενοχλήσεις στη μέση και με ενέσεις, μάλλον είχε δίκιο. Η απόφαση του Σόλσκιερ να βάλει τον Άγγλο επιθετικό στο ματς με την Γουλβς για το Κύπελλο αποδείχθηκε καταστροφική. Ο Ράσφορντ τραυματίστηκε και θα λείψει για τουλάχιστον τρεις μήνες, στερώντας από τους κόκκινους διάβολους (όπως φάνηκε και στο ματς με την Μπέρνλι με τις χαμένες ευκαιρίες του Μαρσιάλ) τον πιο αποτελεσματικό επιθετικό τους.

Όταν το 2005 οι Γκλέιζερ ήθελαν να αγοράσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έπρεπε να χρηματοδοτήσουν την επένδυσή τους με ένα μεγάλο δάνειο. Πολλές από τις τράπεζες τις οποίες προσέγγισαν δεν ήταν διατεθειμένες να τους το χορηγήσουν. Τότε, βρήκαν τον Εντ Γούντγουορντ, που εργαζόταν στην JP Morgan, για να τους συμβουλεύσει. Με τις δικές του ενέργειες εξασφαλίστηκε το δάνειο, στο οποίο φυσικά μπήκαν ως ενέχυρο οι μετοχές του συλλόγου. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί ένα χρέος 1 δισ. λιρών, το οποίο έπρεπε να αποπληρωθεί από τα έσοδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

Η σχέση των Γκλέιζερ με τον Γούντγουορντ

Από τότε οι σχέσεις των δύο πλευρών ήταν πολύ στενές και έτσι εξηγείται η παρουσία του Γούντγουορντ, που καμία σχέση δεν είχε μέχρι τότε με το ποδόσφαιρο, στην κορυφή των αποφάσεων στην Γιουνάιτεντ. «Οι επιδόσεις στο γήπεδο δεν έχουν καμία σημαντική επίδραση στο εμπορικό μας κομμάτι», είχε πει πριν λίγους μήνες, όταν ρωτήθηκε από έναν επενδυτή για τους λόγους της τρομερής οικονομικής ανάπτυξης του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.

Στην τελευταία έκθεση Football Money της Deloitte η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρέθηκε στην 3η θέση των συλλόγων με τα μεγαλύτερα έσοδα, πίσω μόνο από την Μπαρτσελόνα και την Ρεάλ, έχοντας σημειώσει αύξηση. Το πρόβλημα για τον Γούντγουορντ είναι ότι η έκθεση συνοδεύεται από την επισήμανση ότι όσο η ομάδα μένει εκτός Champions League κινδυνεύσει σοβαρά από την επόμενη χρονιά να χάσει τα πρωτεία από την Λίβερπουλ ή την Μάντσεστερ Σίτι.

Για έναν άνθρωπο που προσπαθεί τόσο πολύ να βελτιώσει τις δημόσιες σχέσεις, θα έπρεπε να ξέρει μέχρι τώρα ότι στο ποδόσφαιρο αυτό δεν θα έπρεπε να είναι τόσο δύσκολο ή πολύπλοκο. Τα αποτελέσματα και οι μεταγραφές θα έπρεπε να φτάνουν. Στο τέλος, και ο Σόλσκιερ να απολυθεί, δεν υπάρχει η δομή να στηρίξει τον επόμενο προπονητή. Όσο η Γιουνάιτεντ δεν αλλάζει, τότε θα συνεχίσει να είναι καταδικασμένη στην αποτυχία…

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X