Ράσφορντ: Ο Σόλσκιερ και το μυστικό της εκτόξευσης!

Ράσφορντ: Ο Σόλσκιερ και το μυστικό της εκτόξευσης!

Ο Σόλσκιερ τον έβαλε στην κορυφή της επίθεσης και ο Μάρκους Ράσφορντ σκοράρει στην Premier League με τον ρυθμό που τρέχει!

Πριν την αναμέτρηση του King Power η Γιουνάιτεντ αναζητούσε την 5η σερί εκτός έδρας νίκη, κάτι το οποίο είχε να συμβεί από τον Οκτώβριο του 2012, όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Αλεξ Φέργκιουσον. Ο Ράσφορντ φρόντισε για το τρίποντο κόντρα στη Λέστερ και ο Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ τα κατάφερε να ισοφαρίσει ένα μεγάλο ρεκόρ, αλλά και να κρατήσει τη Γιουνάιτεντ σε τροχιά τετράδας. «Ο Σόλσκιερ τον έχει μετατρέψει στον απόλυτο κυνηγό» έγραψε η Manchester Evening News και ο κορυφαίος σκόρερ ever στην Premier League, Αλαν Σίρερ, σχολίασε. «Ο Ράσφορντ πετάει επειδή έχει έναν προπονητή ο οποίος του δείχνει εμπιστοσύνη. Είναι απόλυτα ελεύθερος με τον Σόλσκιερ».

Ο Ράσφορντ στην ηλικία των 21 ετών και 95 ημερών έγινε ο 15ος νεαρότερος στην ιστορία της Premier League που φτάνει τις 100 συμμετοχές και 2ος των Κόκκινων Διαβόλων μετά τον θρύλο, Ράιαν Γκιγκς (21 ετών, 74 ημερών). Ο μικρός  γιόρτασε την 100άρα με γκολ-winner και για τρίτη σερί σεζόν φτάνει σε διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας 11 το 2016-17 και 13 το 2017-18.

Επίσης, ο Άγγλος άσος σκοράρει τις στιγμές που αξίζουν και μετράνε. Τα τέρματα του Ράσφορντ έχουν αλλάξει την ροή ενός αγώνα: από ήττα σε ισοπαλία και από ήττα σε νίκη: σε 21 από τις 38 αναμετρήσεις που βρήκε δίχτυα συνέβη αυτό, που σημαίνει ποσοστό 60%. Για τον Ρονάλντο από τα 27 παιχνίδια που σκόραρε με την Γιουνάιτεντ στην αρχή της καριέρας του άλλαξε το αποτέλεσμα μόνο σε οκτώ περιπτώσεις, δηλαδή στο 30%. Οι επιδόσεις του Ράσφορντ συγκρίνονται και με κορυφαίους Άγγλος φορ της Premier League. Μετά από 152 αγώνες υπολείπεται μόνο 3 γκολ από τα 45 του Ρούνεϊ. Επίσης είναι πιο ψηλά από τα 37 του Ντέλε Άλι, τα 30 του Γουέλμπεκ, τα 29 του Στέρλινγκ και τα 16 του Τζέραρντ.

Ο διεθνής φορ θα πήγαινε κυρίως στα άκρα. Όμως με τον Πορτογάλο οι αμυντικές τακτικές ξεπερνούσαν τα επιθετικά ατού. Ο Ράσφορντ έδειχνε από ένα σημείο κι έπειτα ότι δεν ήταν ο παίκτης της πρώτης καλής του σεζόν. Ξαφνικά άρχισε η μεγάλη αμφισβήτηση και το εάν είχε την απαιτούμενη ποιότητα να σταθεί. Πολλοί άρχισαν να τον συγκρίνουν περισσότερο με τον Ντάνι Γουέλμπεκ παρά με τον Μπαπέ. Ο Ράσφορντ δεν είναι Μπαπέ, αλλά σίγουρα είναι πολύ καλύτερος του Γούελμπεκ και με χαρακτηριστικά του Γάλλου σταρ.

Με τον Special One ο Ράσφορντ έβαλε 15 γκολ, 0.31 ανά 90 λεπτά και 1.63 σουτ ανά αγώνα. Είχε μόλις 0.66 σουτ στον στόχο. Δημιουργούσε 0.74 φάσεις στα 90 λεπτά, 10 από τις οποίες, δηλαδή το 0.21, κατέληγαν σε ασίστ. Δοκίμαζε επίσης 3.04 ντρίμπλες στα 90 λεπτά. Εξ αυτών ολοκλήρωνε το 1.16, δηλαδή το 38%. Αντίθετα, ο Σόλσκιερ δίνοντάς του πρωτοβουλίες και βάζοντάς τον μπροστά τον βοήθησε όσο κανείς άλλος. Εξάλλου, ο Νορβηγός ως πρώην επιθετικός ήξερε το πως να τον χειριστεί και τι να του αναφέρει.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Πρέμιερ Λιγκ με 200+ ειδικά!

Περισσότερη δράση και εκπλήξεις* στο αθλητικό στοίχημα της bwin | 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X