Λέστερ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με... σύμμαχο τη Boxing Day οι Κόκκινοι!

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Με… σύμμαχο τη Boxing Day οι Κόκκινοι!

Εναρξη: 14:30, 26/12/2020
Γήπεδο: King Power

Στη 2η θέση η Λέστερ!
Eντυπωσιακή η Λέστερ στην έδρα της Τότεναμ, πέτυχε μια σημαντική νίκη, με 2-0, αν και θα μπορούσε να πετύχει περισσότερα τέρματα. Εξαιρετικά στημένη από τον Ρότζερς, προηγήθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους με πέναλτι, ενώ ένα αυτογκόλ σφράγισε το μεγάλο τρίποντο που την έφερε στη 2η θέση. Ωστόσο, από τότε που επέστρεψε στην Premier League το 2014, η Λέστερ έχασε πέντε από τα έξι παιχνίδια που έπαιξε στην Boxing Day, κερδίζοντας το άλλο με 2-1 κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι το 2018. Τέσσερις από τις πέντε ήττες της Premier League της Λέστερ αυτή τη σεζόν έχουν έρθει σε εντός έδρας αγώνες. Πράγματι, οι «Αλεπούδες» έχουν ήδη χάσει τόσα παιχνίδια εντός έδρας εντός της φετινής σεζόν όσο είχαν στο σύνολο του 2019-20 (4). Εκτός ο βασικός Σογιουνσού, ανέτοιμος ο βασικός Ρικάρντο Περέιρα (μπακ). Δεν έχει κάτι σοβαρό ο πολύτιμος φορ Βάρντι και θα παίξει κανονικά.

Oμάδα της Boxing Day η Γιουνάιτεντ

Στο ντέρμπι με τη Λέστερ η ομάδα του Ολε Γκούναρ Σόλσκιερ θα παρουσιαστεί με την ψυχολογία στα ύψη. Εχει το μομέντουμ στο πρωτάθλημα , ενώ βρέθηκε και στα ημιτελικά του Λιγκ Καπ μετά τη σπουδαία πρόκριση κόντρα στην Έβερτον στο Γκούντισον Παρκ. Παράλληλα, στο ντέρμπι του Κing Power έχει έναν σοβαρό σύμμαχο: την παράδοση της ημέρας. Σε επίπεδο Premier League, από το 1992 και έπειτα δηλαδή, έχει αγωνιστεί 26 φορές στην Boxind Day, στις 26 Δεκεμβρίου (σ.σ.: 1995 και 2009 έπαιξε στις 27 του μήνα). Σε αυτό το διάστημα λοιπόν μετράει 21 νίκες. Καμία άλλη δεν έχει τόσες επιτυχίες, ενώ έχει γνωρίσει μόλις δύο ήττες (Μίντλεσμπρο 2002, Στόουκ 2015), έχοντας και μία ισοπαλία (Μπέρνλι 2017). Αμφίβολος ο ΜακΤόμινεϊ, δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα απουσιών που να επηρεάζουν.

 

Λέστερ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, οι αριθμοί

Η Λέστερ έχει χάσει τα περισσότερα παιχνίδια στην Premier League (19) κι έχει δεχθεί τα περισσότερα γκολ στη διοργάνωση (60) εναντίον της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από ό, τι απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη πλευρά.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει μόνο μία από τις 22 τελευταίες συναντήσεις της Premier League με τη Λέστερ (17 νίκες) και είναι αήττητη στις τελευταίες έντεκα αναμετρήσεις. Τελευταία απώλεια το 3-5 τον Σεπτέμβριο του 2014.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σκόραρε σε καθεμία από τις 22 τελευταίες συναντήσεις της Premier League με τη Λέστερ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει τις περισσότερες νίκες (21) και το υψηλότερο ποσοστό νικών (81%) από οποιαδήποτε ομάδα της Premier League στη Boxing Day. Έχασε μόλις δύο παιχνίδια στις 26 Δεκεμβρίου, από τη Μίντλεσμπρο το 2002 (1-3) και από τη Στόουκ το 2015 (0-2).

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε και τα δέκα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Premier League. Στην ιστορία της Premier League, μόνο οι δύο ομάδες έχουν κερδίσει 11 συνεχόμενα ματς, η Τσέλσι μεταξύ Απριλίου-Δεκεμβρίου 2008 και η Μάντσεστερ Σίτι μεταξύ Μαΐου-Δεκεμβρίου 2017.

Από την ήττα εντός έδρας με 0-1 κόντρα στην Άρσεναλ τον Νοέμβριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αήττητη σε επτά αγώνες της Πρέμιερ Λιγκ (7 νίκες), με μόνο τη Λίβερπουλ (10) σε καλύτερη κατάσταση.

Από το πρώτο παιχνίδι του Μπρένταν Ρότζερς στον πάγκο της Λέστερ, ο Τζέιμι Βάρντι σημείωσε περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη (43). Μόνο ο Λουίς Σουάρες (54) σημείωσε περισσότερα γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ με τον Ρότζερς

Από το ντεμπούτο του στην Premier League τον Φεβρουάριο, ο Μπρούνο Φερνάντες της Γιουνάιτεντ έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ από οποιονδήποτε άλλο παίκτη της διοργάνωσης (29 – 17 γκολ, 12 ασίστ). Ο Πορτογάλος έχει συμμετοχή στο 50% των γκολ των κόκκινων (29/58).

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X