Μαν. Γιουνάιτεντ - Μαν. Σίτι: Φερνάντες vs Ντε Μπρόινε στο Όλντ Τράφορντ!

Μαν. Γιουνάιτεντ – Μαν. Σίτι: Φερνάντες vs Ντε Μπρόινε στο Όλντ Τράφορντ!

To Μάντσεστερ έχει ντέρμπι! Γιουνάιτεντ vs Σίτι στο Ολντ Τράφορντ και στο βάθος η κορυφή της Premier League. Βίοι αντίθετοι εκτός συνόρων, αφού οι «Κόκκινοι» αποκλείστηκαν από τη συνέχεια του Champions League, ενώ οι «Πολίτες» ολοκλήρωσαν τον όμιλο αήττητοι κάνοντας ρεκόρ βαθμών στην ιστορία τους, έχοντας παράλληλα και την καλύτερη άμυνα (δέχθηκαν μόλις ένα τέρμα). Την ώρα που οι «σειρήνες» απόλυσης του Σόλσκιερ ξαναχτύπησαν, ο Γκουαρδιόλα αισθάνεται σίγουρος για την ομάδα του. Ωστόσο, στο ντέρμπι του Μάντσεστερ όλα μπορούν να συμβούν και υπάρχουν δυο παίκτες ικανοί να αλλάξουν τη μοίρα των ομάδων τους.

Μπρούνο Φερνάντες vs Κέβιν Ντε Μπρόινε!

Σύμφωνα με τα στατιστικά ο Φερνάντες είναι Νο7 στο πρωτάθλημα και ο Βέλγος στο Νο29. Ο Πορτογάλος έχει παίξει 53 λεπτά παραπάνω στο πρωτάθλημα από τον Βέλγο και η επίδρασή του φάνηκε στο 2ο μέρος που μπήκε ως αλλαγή στον αγώνα με τη Γουέστ Χαμ.

Ο Ντε Μπρόινε είχε και αυτές τις στιγμές του όπως με τη Φούλαμ και δύο γκολ από αρκετά μακρινή απόσταση. Ο Φερνάντες έχει βάλει τέσσερα γκολ σε φάσεις από ανοιχτό παιχνίδι και τρία πέναλτι. Ο Πορτογάλος παίζει πιο… βαθιά κάποιες φορές από τον Βέλγο και δοκιμάζει περισσότερες πάσες, παρότι γενικά η Γιουνάιτεντ πασάρει λιγότερο από την Μάντσεστερ Σίτι ως ομάδα.

Ο σταρ της Σίτι όμως ηγείται στις ασίστ με έξι. Πέρυσι είχε 20 με κορυφαία επίδοση και διεκδίκησε τον τίτλο του παίκτη της χρονιάς για να μείνει πίσω μόνο από τον Χάρι Κέιν. Εάν γίνει σύγκριση των συγκεκριμένων μεσοεπιθετικών με παίκτες στις ανάλογες θέσεις στις πέντε κορυφαίες ευρωπαϊκές Λίγκες ξεχωρίζουν και μπαίνουν στις τοπ κατηγορίες σε ολοκληρωμένες πάσες, ασίστ και ευκαιρίες που δημιουργούν.

Ο Φερνάντες είναι στην ελίτ και στις κατηγορίες που αφορούν στα γκολ και τα σουτ στο στόχο. Ο Ντε Μπρόινε είναι πιο πίσω όμως ξεπερνάει τον Πορτογάλο σε ανακτήσεις της μπάλας και ντρίμπλες. Εκτός περιοχής ο Μπρούνο έχει σκοράρει μία φορά σε 18 σουτ όμως εντός της περιοχής έχει 7 στα 12. Έχει και 3 πέναλτι από 4 προσπάθειες.

Ο Βέλγος έχει βρει στόχο 4 φορές από 17 προσπάθειες για γκολ στην αντίπαλη περιοχή, μαζί με 3 πέναλτι. Οι περισσότερες προσπάθειές του εκτός περιοχής δεν έχουν βρει στόχο.

Εάν δει κανείς τις μετρήσεις και τα στατιστικά θα διαπιστώσει πως ο Φερνάντες λατρεύει να δίνει μπαλιές στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Βαθιές μπαλιές. Έχει 2 ασίστ ενώ πολύ συχνά βρίσκει τους συμπαίκτες του από στατικές φάσεις (όπως κόρνερ).

Ο Ντε Μπρόινε από την άλλη συχνά δίνει τη… θανατηφόρα για τον αντίπαλο μπαλιά από χώρους του άξονα. Έχει δύο ασίστ από την αγαπημένη του θέση. Συνολικά έχει δημιουργήσει επτά ευκαιρίες λιγότερες από τν Φερνάντες αλλά έχει δύο παραπάνω ασίστ. Παίζοντας δεξιά στο κέντρο πάντως είναι πιο αποδοτικός.

Οι παίκτες – κλειδιά για τη νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ!

Η στατιστική απεικόνιση δείχνει πως ο ηγέτης της Γιουνάιτεντ πασάρει με τρομερή προσήλωση τις μπαλιές του στην αριστερή πλευρά και προς την αντίπαλη εστία. Είναι παίκτης που σπάνια γυρίζει πίσω τη μπάλα και σπάνια πασάρει προς τα πίσω. Μόνο οι πολύ μακρινές μπαλιές του μειώνουν την αποτελεσματικότητά του.

Ο Ντε Μπρόινε επιχειρεί αρκετές πάσες σε χώρους παρόμοιους με τον Φερνάντες. Όμως η κατεύθυνση της μπάλας που δίνει είναι πιο… σποραδική από τον Πορτογάλο. Κυρίως πασάρει εσωτερικά δεξιά ή έξω δεξιά, δεν κάνει πολλές μακρινές μπαλιές και έχει λίγο πιο καλή ακρίβεια μεταβιβάσεων.

Ο Μπρούνο δοκιμάζει περισσότερο βαθιές και μακρινές μπαλιές με στόχο τους Ράσφορντ και Γκρίνγουντ. Ο παίκτης της Σίτι έχει περισσότερες ανακτήσεις της μπάλας από αυτόν της Γιουνάιτεντ. Μαζεύει περισσόερες χαμένες μπάλες και έτσι βοηθά την ομάδα του, τους Πολίτες να πιέζουν παραπάνω.

Από αμυντικής πλευράς ο μέσος των «Κόκκινων» είναι πιο αποτελεσματικός, ενώ ο Βέλγος κάποιες κινείται καθαρά σε συγκεκριμένες περιοχές του γηπέδου και ενώ μπορεί να απομονωθεί στη δεξιά ή την αριστερή πλευρά.

Πέρσι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χωρίς τον Φερνάντες στην ομάδα είχε 37.5% ποσοστό νικών. Όταν ξεκινούσε βασικός αυτό το ποσοστό εκτοξευόταν στο 64.3%. Πολύ απλά έτσι σκοράρει η ομάδα του παραπάνω γκολ, δέχεται λιγότερα και μαζεύει περισσότερους πόντους.

Όμως και ο Ντε Μπρόινε είναι πολύ επιδραστικός. Ο Βέλγος έλλειψε οκτώ φορές σε αγώνες και το ποσοστό νίκης της Σίτι έπεσε από το 70% που ήταν όταν έπαιζε βασικός σε 37.5%. Έτσι και οι δύο ομάδες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από αυτούς. Ο Μπρούνο πάντως είτε είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Ντε Μπρόινε είτε τον ξεπερνά σε κάποιες περιπτώσεις.

Όσο για το ποιος είναι πιο επιδραστικός; Τα στατιστικά δείχνουν πως φέτος είναι ο Πορτογάλος. Όμως μιλάμε για 10 αγώνες και ο Ντε Μπρόινε δεν έχει πιάσει ακόμα το τοπ της απόδοσής του.

Σε σχέση με τη συμμετοχή τους σε γκολ ο Φερνάντες είναι πιο πάνω. Έχει 58% συμμετοχή σε γκολ της Γιουνάιτεντ. Είναι κορυφαία επίδοση και για την Πρέμιερ. Ο επόμενος παίκτης είναι ο Τζακ Γκρίλις με 50%. Ο Ντε Μπρόινε έχει 47%.

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ είναι πολύ σημαντικό. Περισσότερο για τη Γιουνάιτεντ και όσα βιώνει μετά και τον αποκλεισμό σοκ… Σε σχέση με τους τοπ σκόρερ η Σίτι βέβαια έχει την επιστροφή του Αγουέρο. Μία νίκη για τη Σίτι θα τη βάλει σε άλλη τροχιά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι, οι αριθμοί

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε και τις δύο συναντήσεις της Premier League με την Μάντσεστερ Σίτι την περασμένη σεζόν. Tελευταία φορά που κέρδισε τρεις συνεχόμενες στο πρωτάθλημα εναντίον των «Πολιτών» ήταν μεταξύ Νοεμβρίου 2008 – Απριλίου 2010 (τέσσερις νίκες).

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει κερδίσει επτά εκτός έδρας αγώνες για την Premier League στο Old Trafford, περισσότερες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα. Οι έξι από τις επτά νίκες ήρθαν τις προηγούμενες εννέα σεζόν.

Μόνο το 21% των φετινών πόντων της στην Premier League (4 από τους 19) ήρθε από τις εντός έδρας αναμετρήσεις.

Η Σίτι έχει χάσει πέντε ματς εκτός έδρας στην Premier League το 2020. Η τελευταία φορά που έχασε παραπάνω ματς ήταν το 2015 με επτά.

Η Σίτι έχει νικήσει τα δύο τελευταία παιχνίδια της στην Premier League με ένα συνολικό σκορ 7-0. Τόσα γκολ είχε βάλει στα προηγούμενα επτά της παιχνίδια μαζί. Επίσης επιδιώκει να κρατήσει το μηδέν σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια για πρώτη φορά μετά από τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια το διάστημα Απριλίου / Μαϊου 2019.

Ο Μαρσιάλ έχει σκοράρει στα τρία από τα τέσσερα τελευταία του παιχνίδια στην Premier League με τη Σίτι. Είχε σκοράρει εναντίον των ‘Πολιτών’ εντός και εκτός έδρας την περασμένη περίοδο. Ο τελευταίος παίκτης της Γιουνάιτεντ που είχε σκοράρει σε τρία σερί ντέρμπι στο πρωτάθλημα ήταν ο Καντονά, που το έκανε σε πέντε διαδοχικούς αγώνες μεταξύ Μαρτίου του 1993 και Απριλίου του 1996.

Από το ντεμπούτο του τον Φλεβάρη στην Premier με τη Γιουνάιτεντ ο Μπρούνο Φερνάντες έχει συμμετοχή σε περισσότερα γκολ στη διοργάνωση από κάθε άλλον με 15 γκολ και 11 ασίστ σε μόλις 24 αγώνες.

Ο Στέρλινγκ δεν έχει σκοράρει ποτέ σε 16 ματς στην Premier League με αντίπαλο τη Γιουνάιτεντ. Είναι 10 τουλάχιστον παραπάνω ματς από κάθε άλλον αντίπαλο στον θεσμό που δεν έχει βρει γκολ. Ο Στέρλινγκ είχε 29 προσπάθειες σε αυτά τα ματς και 13 στον στόχο. Ο τελευταίος Άγγλος που είχε σκοράρει σε ντέρμπι του Μάντσεστερ στο πρωτάθλημα ήταν ο Μίλνερ τον Απρίλιο του 2013.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Ατελείωτο στοίχημα στην Premier League με 200+ ειδικά! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X