Μάντσεστερ Σίτι - Μαρσέιγ: «Καίγονται» οι Μασσαλοί, για τα... ρεκόρ οι «Πολίτες»

Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ: «Καίγονται» οι Μασσαλοί, για τα… ρεκόρ οι «Πολίτες»

Με το μυαλό στο ντέρμπι του Μάντσεστερ η Σίτι!

Χωρίς να… ιδρώσει και με τους Στέρλινγκ και Ντε Μπρόινε να κάνουν τα πάντα, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-0 της Φούλαμ στο Etihad και παρέμεινε κοντά στην κορυφή. Μάλιστα, ο Γκουαρδιόλα δεν έκανε ούτε μια αλλαγή, παρά τα όσα είχε τονίσει για τις πέντε αλλαγές. «Θα συμπληρώσω άλλα 700 παιχνίδια και μετά θα αποσυρθώ. Δεν το περίμενα ποτέ. Είναι καλό να έχεις 700 ματς με λίγες ήττες, για όσους παίκτες και μέλη των τεχνικών τιμ είχαμε σε Μπαρτσελόνα Β, Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι» πρόσθεσε ο 50χρονος Γκουαρδιόλα. Στο Οπόρτο η Σίτι αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0, εξασφάλισε την πρωτιά, αλλά ο Καταλανός έχει πολλά παράπονα από το σκληρό παιχνίδι των Πορτογάλων. Ηταν το πρώτο 0-0 που είδε ο Πεπ Γκουαρδιόλα από δική του ομάδα από το 2015 και μετά στη διοργάνωση!

Το αμέσως προηγούμενο τέτοιο αποτέλεσμα που είχε ο Καταλανός τεχνικός στ’ αστέρια ήταν τον Φεβρουάριο του 2015 σε ματς της Μπάγερν Μονάχου με την Σαχτάρ Ντόνετσκ, πριν από 59 ματς! O Γκουαρδιόλα αναμένεται να προβεί σε αρκετές αλλαγές, αφού ακολουθεί το μεγάλο ντέρμπι του Μάντσεστερ! «Θα παίξουμε για να πάρουμε το ματς. Έτσι είναι ο σωστός τρόπος για να προετοιμαστούμε. Στο ματς με την Μαρσέιγ, θα έχουμε στην αποστολή μας και 4-5 παίκτες από την Κ-23. Δε μου αρέσει να χρησιμοποιώ 11 παίκτες και να έχω 8-9 που δεν θα παίζουν» τόνισε ο Πεπ Γκουαρδιόλα.

Ολα για όλα η Μαρσέιγ!

H Μαρσέιγ χωρίς να εντυπωσιάσει, επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού και μπήκε δυνατά στη μάχη για την έξοδο στο Europa League. Oι Μασσαλοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ, ωστόσο εκμεταλλεύθηκαν τα λάθη του αντιπάλου και δυο φορές από την άσπρη βούλα βρήκαν δίχτυα. Ετσι, έσπασαν το τραγικό σερί των 13 διαδοχικών ηττών στη διοργάνωση, ενώ πέτυχαν για πρώτη φορά γκολ στον όμιλο. Ωστόσο, για να βρεθούν στην επόμενη φάση του Europa League καλούνται να πάρουν…. καλύτερο αποτέλεσμα από τους Πειραιώτες. Η εβδομάδα… όνειρο για την Μαρσέιγ ολοκληρώθηκε. Μετά τις νίκες επί της Ναντ στο πρωτάθλημα (3-1) και του Ολυμπιακού στο Champions League (2-1), η ομάδα του Αντρέ Βίλας – Μπόας νίκησε και στην έδρα της Νιμ (2-0) και, για πρώτη φορά την φετινή περίοδο, συμπλήρωσε τρεις διαδοχικές νίκες.

Μάντσεστερ Σίτι – Μαρσέιγ, οι αριθμοί του ματς

Η Μαρσέιγ έχει κερδίσει μόνο ένα από τα προηγούμενα 12 εκτός έδρας παιχνίδια της κόντρα σε αγγλικές ομάδες σε ευρωπαϊκή διοργάνωση (τέσσερις ισοπαλίες, επτά ήττες), με τη μοναδική νίκη να έρχεται εναντίον της Λίβερπουλ στο Champions League τον Οκτώβριο του 2007.

Από τότε που ο Πεπ Γκουαρδιόλα ανέλαβε την Μάντσεστερ Σίτι, το ένα τρίτο των ήττων του στο Champions League ήρθε από γαλλικές ομάδες.

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ στο Champions League αυτή τη σεζόν. Η τελευταία ομάδα που δέχθηκε μόλις ένα στο τέλος των ομίλων ήταν η Μπαρτσελόνα το 2017-18 (ένα γκολ), ενώ η τελευταία αγγλική ομάδα ήταν η Γιουνάιτεντ το 2010-11 (επίσης ένα τέρμα).

Αν η Μάντσεστερ Σίτι νικήσει τη Μαρσέιγ, θα έχει συγκεντρώσει 16 πόντους στους ομίλους του Champions League αυτή τη σεζόν και θα μπει στο κλειστό κλαμπ των αγγλικών ομάδων Αρσεναλ (2055-06 φιναλίστ), Γιουνάιτεντ (2007-08 νικήτρια) και Τότεναμ (2017-18)

Οι 13 διαδοχικές ήττες της Μαρσέιγ ήταν το χειρότερο σερί στη διοργάνωση και μπήκε τέλος με τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Την τελευταία φορά που έκανε διαδοχικές νίκες ήταν τη σεζόν 2011-12 κόντρα σε Ντόρτμουντ και Ίντερ.

Νόμιμο στοίχημα ποδόσφαιρο στο Champions League με μεγάλες προσφορές* και ανταγωνιστικές αποδόσεις! |21+ Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Build A Bet μόνο με ένα κλικ!| 21+ Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X