Οι «μυθικές» επιθετικές τριπλέτες της Μπαρτσελόνα! (Poll)

Οι «μυθικές» επιθετικές τριπλέτες της Μπαρτσελόνα! (Poll)

Παίκτες ηγέτες, φονικά δίδυμα και τριπλέτες σκέτη μαγεία! Το ποδόσφαιρο μας έμαθε πως η συνεργασία κάνει θαύματα και όταν τρεις παίκτες αποφασίζουν να το πάρουν πάνω τους, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό. Η Μπαρτσελόνα μετά τη μαγική τριάδα των ’90s (Στόιτσκοφ – Ρομάριο – Λάουντρουπ), κατάφερε από το 2000 κι έπειτα να στηριχθεί σε τριπλέτες που… τρομοκρατούσαν τις αντίπαλες άμυνες. Αυτές, απέδειξαν πως μπορούν να κρίνουν τη μοίρα μιας ομάδας.

Στόιτσκοφ – Ρομάριο – Λάουντρουπ | 1993 – 1994

Με τον Γιόχαν Κρόιφ στον πάγκο η Μπαρτσελόνα, δημιούργησε μια πολύ μεγάλη ομάδα. Μεγαλύτερη της στιγμή, η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην ιστορία της ομάδας κόντρα στην Σαμπντόρια το 1992.  Η σεζόν 1993-94 ήταν μαγική, η Μπαρτσελόνα έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ευρώπη, μέχρι και τον… τελικό του Πρωταθλητριών, όταν κι έπαθε μπλακ άουτ κόντρα στη Μίλαν. Η τριπλέτα Στόιτσκοφ, Ρομάριο, Λάουντρουπ ήταν αυτή που έφερε και την εκτόξευση. Η συλλογική τους ιδιοφυΐα βοήθησε τα μέγιστα σε αυτή τη θρυλική πορεία. Μπορεί στο μυαλό όλων να κυριαρχεί ο Μέσι, ο Νεϊμάρ, ο Σουάρες, ωστόσο πρέπει να λάβουμε υπόψη πως οι Ρομάριο, Στόιτσκοφ και Λάουντρουπ εμφανίστηκαν στα δύσκολα. Οι Μπλαουγκράνα είχαν αντέξει μια παρατεταμένη περίοδο αγρανάπαυσης που τους είχε δει να στέφονται πρωταθλητές στη LaLiga μόνο δύο φορές από το 1961.

bwin – Build A Bet* στην LaLiga!

Αυτή η ομάδα δεν ήταν συνηθισμένη να κερδίζει πρωταθλήματα, είτε σε εγχώριο είτε σε ευρωπαϊκό μέτωπο. Σταρ αυτής της τριάδα ο Βούλγαρος επιθετικός. Ήταν ακανόνιστος, μερικές φορές ασυνεπής, συχνά οξύθυμος, αλλά πάνω από όλα ήταν ταλαντούχος. Οι αναλυτές τόνιζαν «Είναι ο καλύτερος επιθετικός στον κόσμο. Μπορεί να τρέξει όπως ο Καρλ Λιούις, να πασάρει όπως ο Κούμαν και να τελειώσει τη φάση καλύτερα από τον Γκάρι Λίνεκερ». Οσο για τον τελικό με τους Ροσονέρι, ο Δανός έμεινε εκτός, με τον Φάμπιο Καπέλο να τονίζει μετά την απίθανη τεσσάρα «Ο Λάουντρουπ ήταν ο παίκτης που φοβόμουν όσο τίποτα άλλο. Ο Κρόιφ τον άφησε εκτός, ήταν λάθος του».  Αυτή η τριπλέτα άντεξε μόλις ένα χρόνο, ωστόσο έδειξε τον δρόμο για τη νέα γενιά!

Μέσι – Ροναλντίνιο – Ετό | 2004 – 2008

Μέσι, Ροναλντίνιο και Σαμουέλ Ετό, τρεις μεγάλοι σταρ, τρεις παίκτες που έδωσαν τεράστια λάμψη στην Μπαρτσελόνα. Η κοινή τους παρουσία την τετραετία 2004 – 2008, άφησε μια ανατριχίλα στους αντιπάλους τους. Ο Ροναλντίνιο πήρε τον Αργεντινό κάτω από τα φτερά του και τον βοήθησε να κερδίσει το βραβείο «Golden Boy» το 2005, ενώ κέρδισε ο ίδιος τη Χρυσή Μπάλα εκείνη τη χρονιά. Ο Ετό τελείωσε τη σεζόν 2005-06 ως ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 26 γκολ, ενώ ο Ροναλντίνιο σημείωσε επίσης 17 γκολ. Ο νεαρός Αργεντινός μάθαινε ακόμα περισσότερα από τον Βραζιλιάνο και τον Καμερουνέζο. Μετά την επιτυχία τους στο Supercopa το 2006, η τριάδα απέτυχε να κερδίσει ένα τρόπαιο μαζί, ο Ροναλντίνιο έφυγε για την Μίλαν το 2008, αλλά ο Μέσι έχτισε τον μύθο του. Μπορεί να μην κατέκτησαν πολλά, αλλά ο κόσμος θα θυμάται πως αυτοί οι δυο τεράστιοι ποδοσφαιριστές συνυπήρξαν στο ίδιο γήπεδο.

Μέσι – Ετό – Ανρί | 2007 – 2009

Η Μπαρτσελόνα έχει δει μερικά από τα μεγαλύτερα ταλέντα και θανατηφόρα δίδυμα του ποδοσφαίρου, όμως Μέσι, Ετό και Ανρί έκαναν θρυλικά πράγματα. Η τριάδα καθόρισε την εποχή του τρεμπλ στην πρώτη σεζόν του Πεπ Γκουαρδιόλα ως επικεφαλής. Ο Λιονέλ Μέσι μόλις άρχιζε να εμφανίζεται στην ποδοσφαιρική σκηνή ως σταρ, καθώς ήταν 21 ετών το 2008. Συνεργαζόμενος με τον Γάλλο σούπερ σταρ Τιερί Ανρί και τον Σαμουέλ Ετό, ο Μέσι τελειοποίησε το παιχνίδι του. Αυτή η φονική επιθετική τριάδα βοήθησε την Μπαρτσελόνα να επιστρέψει στην κορυφή της Ευρώπης, εκεί που άνηκε. Ηταν άλλωστε αυτοί που βοήθησαν τη Μπάρτσα να κερδίσει το τρεμπλ το 2008.

Μέσι – Ιμπραΐμοβιτς – Πέδρο | 2009 – 2010

Η τριάδα των Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Μέσι και Πέδρο έπαιξαν μαζί μόνο για μία σεζόν. Ο Τιερί Ανρί ήταν επίσης στην ομάδα για τη σεζόν 2009-10, αλλά οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Πέδρο περιόρισε τις ευκαιρίες για τον Γάλλο. Στα χαρτιά, ήταν μια σπουδαία τριπλέτα, με τον Ιμπραΐμοβιτς να ξεκινάει στο Νο. 9 και να πλαισιώνεται από τους δύο συμπαίκτες του. Αν και αυτή η τριπλέτα κέρδισε τη La Liga, το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων της σεζόν, ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Μέσι δεν τα βρήκαν ποτέ… Συνδυάστηκαν για τα 62 από τα 98 γκολ της Μπαρτσελόνα στη La Liga εκείνη τη σεζόν, όμως ποτέ δεν έδεσαν. «”Ο Μέσι δεν είχε καταφέρει να λάμψει σε μερικά παιχνίδια και ο Ιμπραΐμοβιτς έπαιζε καλά. Ξαφνικά, υπήρχαν επιπλοκές για τον Αργεντινό» τονίζεται στο βιβλίο “Το μυστήριο του Μέσι”.

bwin – Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Ο Γκουαρντιόλα μετακίνησε εν τέλει τον Μέσι από τα πλάγια για να παίξει στο κέντρο, με τον Ζλάταν να πρέπει να παίξει αντί αυτού στα πλάγια, και έτσι ο Αργεντινός έφτασε να σημειώσει 47 γκολ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Αντίθετα, ο Ιμπραΐμοβιτς σημείωσε 21 γκολ σε 45 εμφανίσεις με τους Καταλανούς γίγαντες πριν επιστρέψει στο Μιλάνο. Με τον ίδιο τον Σουηδό αργότερα να υποστηρίζει πως αδικήθηκε από τον Πεπ.

Μέσι – Βίγια – Πέδρο | 2010 – 2013

Μέσι, Βίγια, Πέδρο αποτέλεσαν μια από τις ποιοτικότερες τριπλέτες που έχουμε δει στα ευρωπαϊκά γήπεδα. Μπορούσαν να ανταλλάσσουν εύκολα θέσεις και να βοηθούν ο ένας τον άλλον σε δύσκολες καταστάσεις, όποτε αυτό χρειαζόταν. Κάθε φορά που ο Πέδρο ή ο Βίγια έπαιζαν στις γραμμές, ο Μέσι συχνά παρέσυρε τους αντιπάλους για να δημιουργήσει χώρους. Με γρήγορες πάσες και κινήσεις μεταξύ των τριών, η Μπαρτσελόνα έκανε υπέροχα πράγματα στον αγωνιστικό χώρο. Οι αριθμοί ήταν επίσης εντυπωσιακοί. Η τριπλέτα μαζί πέτυχε συνολικά 100 γκολ. Ο «Πεδρίτο» και ο «El Guaje» σημείωσαν 22 και 23 γκολ ο καθένας, αντίστοιχα, και ο Μέσι εκτοξεύθηκε στα 55. Το εξαιρετικό ήταν ότι μοίρασαν μεταξύ τους συνολικά 36 ασίστ.

bwin – Οι αγώνες της LaLiga παίζουν Live Steaming*!

Ο Μέσι, ο Βίγια και ο Πέδρο ήταν εντυπωσιακοί τη σεζόν 2010/11. Και οι εμφανίσεις τους απογειώθηκαν στον τελικό του Champions League κόντρα στη Γιουνάιτεντ (3-1), όπου πέτυχαν από ένα γκολ ο καθένας. Η συνεργασία ήταν βραχύβια, αφού ο Βίγια είχε διαδοχικούς τραυματισμούς και η έλευση του Σάντσες έφερε και τη… διάλυση της τριπλέτας. Ωστόσο, θα μείνει στις μνήμες ως μία από τις πιο… θανατηφόρες επιθετικές τριπλέτες στην Μπαρτσελόνα, ίσως ακόμη και στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Μέσι – Σουάρες – Νεϊμάρ | 2014 – 2017

Η τρομερή επιθετική τριάδα της Μπαρτσελόνα, Λέο Μέσι, Λουίς Σουάρες και Νεϊμάρ, είναι επίσης γνωστή ως «MSN» και ήταν αναμφισβήτητα η καλύτερη ποδοσφαιρική τριπλέτα της εποχής τους. Μπορεί να έχουν «σπάσει» τώρα, αλλά ο θρύλος της συνεργασίας τους θα ζήσει για πάντα. Οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ και Λουίς Σουάρες σκόραραν 122 γκολ σε μία μόνο σεζόν και σχημάτισαν μια από τις πιο θανατηφόρες συνεργασίες στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Την επόμενη σεζόν, η τριάδα του «MSN» κατέρριψε το δικό της ρεκόρ όταν σημείωσε 131 γκολ και βοήθησε την Μπαρτσελόνα να κερδίσει άλλον έναν τίτλο στη La Liga. Με το «MSΝ» η Μπαρτσελόνα κατέκτησε το Champions League, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και τη La Liga (δύο φορές), ενώ «διέλυσε» οποιαδήποτε άμυνα βρήκε μπροστά της.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X