Μέσι: Θα γυρίσει στην Μπαρτσελόνα ο GOAT; (Poll)

Μέσι: Θα γυρίσει στην Μπαρτσελόνα ο GOAT; (Poll)

Η αντίστροφή μέτρηση άρχισε και ο Λιονέλ Μέσι είναι έτοιμος για τη τελευταία μεγάλη ποδοσφαιρική του απόφαση. Θα επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα;

Σε κάθε μεγάλο ματς της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νόου, ανάμεσα στα προϊόντα της ομάδας στους δεκάδες πάγκους θα βρεις κασκόλ με την εικόνα του Μέσι, φανέλες με το «Messi» στην πλάτη. Ο Αργεντινός μπορεί να έφυγε, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες θαυμαστές που φορούν κάθε είδους ρούχα με το όνομά του. Ο «Pulga» ήταν… υπεύθυνος για το 90% των πωλήσεων όσο έπαιζε στη Μπάρτσα, ενώ όσο ήταν ο σταρ της, οι χώροι της ιστορικής έδρας της ομάδας είχαν περάσει σε επισκεψιμότητα το μουσείο του Πικάσο. Βέβαια, μέχρι και το 2021, το 80% αυτών που αγόραζαν φανέλα της ομάδας, τοποθετούσαν το όνομα του Μέσι. Δεν έπεσε πάντως αρκετά το ποσοστό την επόμενη διετία.

Κάθε γκολ στη Ligue 1 και τη LaLiga σε Ζωντανή Μετάδοση*!

Όλοι στη Βαρκελώνη περιμένουν τη μεγάλη επιστροφή, οι τουρίστες, οι πλανόδιοι πωλητές, τα επίσημα καταστήματα της ομάδας, μα περισσότερο οι φίλοι των «μπλαουγκράνα». Άλλωστε, η μετά-εποχή Μέσι στον σύλλογο είχε οργή, δράμα, κατήφεια, απογοήτευση και μόλις φέτος υπάρχουν σημάδια ανάκαμψης. Ούτε ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής, ούτε η Μπαρτσελόνα επιθυμούσαν το διαζύγιο πριν από σχεδόν δύο χρόνια. Ήταν τόσο δύσκολη η κατάσταση, που κυριολεκτικά η ομάδα δεν μπορούσε να σηκώσει αυτό το συμβόλαιο. Η διοίκηση των Καταλανών θέλει να διορθώσει ένα τεράστιο λάθος. Αυτό είναι η επιστροφή του Αργεντινού στο σπίτι του.

Ποιες είναι οι επιλογές του;

1η επιλογή: Μπορεί να υπογράψει για έναν ακόμη χρόνο, ίσως δύο, εγκλωβισμένος σε αυτό που φαίνεται να είναι ένας χωρίς αγάπη, αλλά προσοδοφόρος… γάμος ευκαιρίας με την Παρί Σεν Ζερμέν. Το μειονέκτημα είναι ότι πρέπει να υπομείνει τις αποδοκιμασίες των οπαδών. Το θετικό είναι, η ευκαιρία να προσπαθεί να κερδίσει το Champions League.

2η επιλογή: Θα μπορούσε να πάρει την εύκολη διαδρομή, το μονοπάτι που οδηγεί κατευθείαν στα εκατομμύρια. Η Αλ Χιλάλ θα ήθελε πολύ να του δώσει ένα εκπληκτικό χρηματικό ποσό για να παίξει στη Σαουδική Αραβία. Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα: Θα έπρεπε να αποχαιρετήσει το Champions League. Τα πλεονεκτήματα; 400 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο.

3η επιλογή: Το MLS  και πιο συγκεκριμένα, η Ίντερ Μαϊάμι. Δεν θα κέρδιζε σχεδόν τόσα πολλά χρήματα. Θα εξακολουθούσε να απουσιάζει από το Champions League, το τουρνουά που αγαπά περισσότερο. Θα έπρεπε να έχει προπονητή τον Φιλ Νέβιλ. Το δέλεαρ των Ηνωμένων Πολιτειών και η προοπτική του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026 είναι ελκυστικά, αλλά όχι τόσα για να τον κάνουν ευτυχισμένο.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στη Ligue 1!

Τι λέει η καρδιά του Μέσι; Μπαρτσελόνα! Ο Μέσι είχε περάσει την καριέρα του αποφασίζοντας μόνος του για τη μοίρα του, άρα, μπορεί να αποφασίσει και για το ποδοσφαιρικό του φινάλε.

Η αίσθηση της ημιτελούς δουλειάς είναι αμοιβαία. «Έχω ένα αγκάθι στο πλευρό μου ότι ο Λέο δεν μπορούσε να μείνει στο σύλλογό μας», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Ράφα Γιούστε. Ευχήθηκε, ότι «όλες οι προϋποθέσεις μπορούσαν να συνδυαστούν ώστε αυτή η κοινή ιστορία αγάπης να τελειώσει με τον Μέσι στη Μπάρτσα. Όταν είσαι ερωτευμένος και χωρίζεις από κάποιον, θέλεις πάντα να μείνεις ερωτευμένος».

Όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό, θα ήταν τρελό να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια του Γιούσε. Η Μπαρτσελόνα σχεδόν σίγουρα βλέπει κάποιο είδος αθλητικής λογικής στην επιστροφή του Μέσι. Σωστά ή όχι, ο σύλλογος πιστεύει ειλικρινά ότι η επιτυχία είναι πιο πιθανή μαζί του παρά χωρίς: τόσο άμεσα, ως αποτέλεσμα των επιδόσεων του, όσο και έμμεσα, χάρη στην ώθηση στο εμπορικό σήμα που θα παρείχε η παρουσία του.

Πόσο εύκολο είναι να επιστρέψει στη μεγάλη του αγάπη;

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η ρομαντική παρόρμηση δεν είναι γνήσια. Η Μπαρτσελόνα δεν μπόρεσε να δώσει στον Μέσι το αντίο που ήθελε ή του άξιζε. Νιώθει καθήκον να διορθώσει το λάθος.

Θα ήταν αφελές, ωστόσο, να πιστέψουμε ότι αυτό είναι το μόνο κίνητρο. Η προφανής προσήλωση της Μπαρτσελόνα για την επιστροφή του «βασιλιά» της τροφοδοτείται από νοσταλγία για το τι αντιπροσωπεύει ο Αργεντινός σταρ.

Σε αυτή τη Μπαρτσελόνα έχει γίνει εμμονή η επιστροφή στο παρελθόν. Οι Καταλανοί προσέλαβαν τον Τσάβι, έβαλαν υποθήκη το μέλλον τους για άμεση… δόξα και τώρα θέλουν ξανά τον Μέσι! Ο Λαπόρτα, ο σημερινός πρόεδρος του συλλόγου, θα πρέπει σύντομα να αναζητήσει άλλη μια εντολή από τα 143.000 μέλη της ομάδας.

Build A Bet* στους αγώνες της LaLiga!

Επί του παρόντος, θα πρέπει να είναι υποψήφιος για επανεκλογή ως ο πρόεδρος που έχασε τον Αργεντίνο σταρ. Θα προτιμούσε πολύ, θα σκεφτόταν κανείς, να μπορέσει να ισχυριστεί ότι είναι ο άνθρωπος που τον επέστρεψε εκεί που ανήκε. Ο Μέσι αντιπροσωπεύει την αίγλη και την ελκυστικότητα. Θα ήταν ένα σημάδι ότι οι αδύνατες μέρες είχαν φτάσει στο τέλος της και πως η Μπαρτσελόνα επιστρέφει δυναμικά. Η αγάπη των «μπλαουγκράνα» για τον Μέσι είναι βαθιά και είναι ειλικρινής. Αλλά μεγαλύτερη είναι η ανάγκη να τον παρουσιάσει ως σύμβολο δύναμης, ως υπενθύμιση αυτού που ήταν κάποτε.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σχολιάστε

X