Ποια είναι η κορυφαία μεταγραφή «αεροδρομίου» στην ιστορία του Παναθηναϊκού; (Poll)

Ποια είναι η κορυφαία μεταγραφή «αεροδρομίου» στην ιστορία του Παναθηναϊκού; (Poll)

Κάθε μεγάλο απόκτημα στην Ισπανία παρουσιάζεται στο γήπεδο, ο κόσμος είναι στις εξέδρες και περιμένει… ποδαράκια για να τον αποθεώσει. Στην Ελλάδα είμαστε ανυπόμονοι, δεν περιμένουμε να δούμε τον σταρ με τη μπάλα στα πόδια, αλλά τρέχουμε στα αεροδρόμια ή στα γραφεία της ομάδας για να φωνάξουμε το όνομά του. Οπως και οι οπαδοί του Ολυμπιακού, έτσι και αυτοί του Παναθηναϊκού έχουν βρεθεί αρκετές φορές στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, έχουν πάει Σπάτα για να κάνουν… χαμό. Οπως συνηθίζεται να λέμε «Βούλιαξε» το αεροδρόμιο! Από τον Πάουλο Σόουζα και τον Μιχάλη Κωνσταντίνου στον Τζιμπρίλ Σισέ, μεταγραφές που «τρέλαναν» τους φίλους του «Τριφυλλιού». Το bwin News μπαίνει στο χρονοντούλαπο και θυμάται οκτώ απίθανες υποδοχές. Στο 10.00 προσφέρεται να πάρει τον τίτλο ο Παναθηναϊκός.

 

  • 1991: Χουάν Χοσέ Μπορέλι

Χουάν Χοσέ Μπορέλι, η ακριβότερη μεταγραφή της διοίκησης του Γιώργου Βαρδινογιάννη, κόστισε 500.000.000 δραχμές το χειμώνα του 1991. Ο κόσμος… τρελάθηκε με τη επιλογή του Χότα – Χότα και περισσότεροι από 1.500 οπαδοί βρέθηκαν στο αεροδρόμιο του «Ελληνικού» για να τον αποθεώσουν. Αρωμα… Αργεντινής, με τον Μπορέλι να υπόσχεται επιτυχίες. Χρειάστηκε να περάσουν περίπου τρία χρόνια για να τον απολαύσουν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και να εκφράσουν την ικανοποίηση γι αυτή τη μεταγραφή. Με τον Ρότσα στον πάγκο, ο Χότα Χότα ξεδίπλωσε το ταλέντο του πλησιάζοντας τον τελικό του Champions League.

 

  •  2000: Πάουλο Σόουζα

Ένα μεγάλο deal, μια πολύ μεγάλη μεταγραφή και φυσικά… πρασίνισε το αεροδρόμιο από 3.000 φίλους του Παναθηναϊκού. Ο Πορτογάλος σταρ τα είδε όλα! Μέσα από καπνογόνα, αγκαλιές, και… αστυνομικούς πέρασε ο Σόουζα για να καταφέρει να φτάσει στο αυτοκίνητο και να πάει στο ξενοδοχείο του. Εκεί τον περίμενε  δεύτερος γύρος αποθέωσης. Ο Σόουζα πήγε στους «πράσινους» με πολλά όνειρα και προσδοκίες, αλλά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Ο Παναθηναϊκός έδωσε το ποσό των 500 εκατ. δραχμών στην Ιντερ, ενώ είχε συμβόλαιο με τον Πορτογάλο σταρ έναντι 1,1 δισ. δραχμών τον χρόνο (περίπου 3,7 εκατ. ευρώ!).

Οι αποδόσεις που έψαχνες, βρίσκονται εδώ | 21+

Το γκολ στη Γιουβέντους ήταν ίσως ό,τι καλύτερο επιφύλαξε στους φίλους του Παναθηναϊκού. Τα προβλήματα τραυματισμών που τον ταλαιπωρούσαν, καθώς και η κόντρα του με τον Άγγελο Αναστασιάδη, τον οδήγησαν στην έξοδο. «Δεν μπορεί το παλικάρι!» είχε πει ο κόουτς του Παναθηναϊκού. Η υποδοχή του πάντως είχε γράψει ιστορία…

  • 2000: Mιχάλης Κωνσταντίνου

Ένα τρελό deal, ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία του ελληνικού ποδoσφαίρου. Ένα χρόνο μετά την έλευση του Αγγελου Φιλιππίδη και ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε μια μεταγραφή που τάραξε τα νερά του ελληνικού πρωταθλήματος. Στις 27/6/2001 η διοίκηση του «Τριφυλλιού» συμφώνησε με αυτή του Ηρακλή για την απόκτηση του Μιχάλη Κωνσταντίνου, έναντι του ποσού των 11.3 εκ. ευρώ! Αλλωστε, ο Κύπριος προερχόταν από τρομερή σεζόν, έχοντας 34 γκολ σε 43 ματς.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

Μπορεί χαμός να μην έγινε στο αεροδρόμιο, μιας και οι οπαδοί δεν ήξεραν πολλά, ωστόσο στην παρουσίασή του… έπεσε η Λεωφόρος. Περισσότεροι από 17.000 οπαδοί φώναζαν το γνωστό «Μιχαλάκη είσαι τρέλα με την πράσινη φανέλα». Η ιστορία έδειξε στη συνέχεια πως ο Κωνσταντίνου δεν δικαιολόγησε ποτέ τα χρήματα που δαπανήθηκαν, αν και δεν ξεχνά κανείς τα 6 γκολ σε μια σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά και το νταμπλ το 2004. Το 2005 αποχώρησε ως ελεύθερος για τον Ολυμπιακό.

  • 2000: Γκόραν Βλάοβιτς

«Είχα προτάσεις από την Ισπανία και την Ιταλία, αλλά οι οικονομικοί όροι ήταν πολύ καλύτεροι στον Παναθηναϊκό. Εκείνη την εποχή δεν ήξερα πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τον Παναθηναϊκό τον ήξερα περισσότερο γιατί εκεί είχαν παίξει ο Ζάετς και ο Ασάνοβιτς. Με κάλεσαν από την Ελλάδα και όταν ήρθα στην Αθήνα συνάντησα τον κύριο Βαρδινογιάννη στο γραφείο του. Από τις συζητήσεις που κάναμε κατάλαβα πόσο πολύ με ήθελαν στον Παναθηναϊκό. Πως δεν θα είμαι ένα απλός παίκτης για την ομάδα. Έτσι πείστηκα να υπογράψω». Η μεταγραφή του Γκόραν Βλάοβιτς ήχησε δυνατά στα αυτιά των αντιπάλων, μα περισσότερο στους οπαδούς του Παναθηναϊκού, οι οποίοι και λατρεύουν κάθε παίκτη από την Κροατία.

H υποδοχή στο «Ελληνικό» εντυπωσιακή, περισσότεροι από 1.500 οπαδοί του «Τριφυλλιού» συνάντησαν τον παίκτη που…. πάγωσε το Καμπ Νόου, αλλά δεν είδε ποτέ τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Με 116 συμμετοχές και 40 γκολ, στα 32 του, ο Κροάτης αποχώρησε από τη δράση έχοντας στεφθεί πρωταθλητής και κυπελλούχος με τον Παναθηναϊκό. Αν είχε πετύχει και τη γκολάρα κόντρα στη Μπαρτσελόνα…

  • 2004: Εκι Γκονζάλες

O Παναθηναϊκός αναζητούσε έναν παίκτη – ηγέτη που θα έκανε τη διαφορά. Τον βρήκε στο πρόσωπο του Εκι Γκονζάλες και ο μεσοεπιθετικός της Ροζάριο συστήθηκε ως το μεγάλο ταλέντο, ικανό για μεγάλες παραστάσεις. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πίστεψε σε αυτή τη μεταγραφή κι αυτό αποτυπώθηκε στην υποδοχή του Αργεντινού. Περισσότεροι από 1.500 φίλαθλοι του Παναθηναϊκού πήγαν στο αεροδρόμιο κι έντυσαν στα πράσινα τον Εκι, ο οποίος δεν έκρυβε τη χαρά του γι αυτά που έβλεπε!

Η τεράστια διαφορά σε σχέση με άλλες υποδοχές ήταν οι καιρικές συνθήκες. Στην καρδιά του χειμώνα και με το θερμόμετρο να αγγίζει το μηδέν, η ατμόσφαιρα για τους φίλους του «τριφυλλιού» ζεστάθηκε με τα συνθήματα για τον Έκι. Στον Παναθηναϊκό έμεινε μια τετραετία κι έβαλε τη σφραγίδα του στην κατάκτηση του νταμπλ το 2004.

 

  • 2008: Ζιλμπέρτο Σίλβα

Το «αόρατο τείχος» στην Ελλάδα; Ναι, δεν ήταν ψέματα. Ο τεράστιος Βραζιλιάνος μέσος ερχόταν στον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά! Ναι, μέχρι και στο αυτοκίνητο του Ζιλμπέρτο Σίλβα  κατάφεραν να… τρυπώσουν οπαδοί του «Τριφυλλιού» για να τον αγκαλιάσουν. Οι 4.000 φίλαθλοι αποθέωσαν το σπουδαίο μεταγραφικό απόκτημα, ήθελαν να δουν από κοντά  τον μοναδικό εν ενεργεία αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας που πήρε μεταγραφή σε ελληνική ομάδα. Επειτα από έξι χρόνια στην Αρσεναλ φόρεσε το τριφύλλι στο στήθος, τρελάθηκε με την υποδοχή και το «αόρατο τείχος» φρόντισε να το δείξει με πράξεις. Αλλωστε, έκανε τα πάντα για το απίθανο νταμπλ του 2010. Έμεινε τρία χρόνια κι έγραψε τη δική του ιστορία στον σύλλογο.

  • 2009: Τζιμπρίλ Σισέ

Μια πολύ μεγάλη μεταγραφή, ένας μεγάλος σκόρερ συμφώνησε να ντυθεί στα πράσινα. Ο Γάλλος έφτανε στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» του ετοίμαζαν κάτι τρομερό! Περίπου 5.000 οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί αρκετές ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα άφιξης του Τζιμπρίλ Σισέ  και τον αποθέωσαν από την πρώτη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στην πόρτα του αεροπλάνου.

«Είμαι εντυπωσιασμένος. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή», ήταν τα πρώτα λόγια του 28χρονου επιθετικού. Μέχρι και ειδικά γερανοφόρα οχήματα επιστρατεύτηκαν από τα τηλεοπτικά κανάλια για να καλύψουν την υποδοχή. Ο Γάλλος έβαλε τη σφραγίδα του στο νταμπλ του 2010 και λατρεύτηκε όσο λίγοι ξένοι που φόρεσαν τα πράσινα. Στη διετία έπαιξε σε 61 ματς με τον Παναθηναϊκό και πέτυχε 55 γκολ, κάτι που έφερε και τη μεγάλη μεταγραφή στη Λάτσιο. Μιας και λέμε για υποδοχές, τον Γάλλο σταρ υποδέχθηκαν στη Ρώμη περίπου 400 Ιταλοί και τα ΜΜΕ της χώρας μιλούσαν για κάτι εντυπωσιακό.

 

  • 2015: Μίκαελ Εσιέν

Από τη Μίλαν στον Παναθηναϊκό! Ο σπουδαίος Μίκαελ Εσιέν άφηνε τη Serie A για το ελληνικό πρωτάθλημα, με στόχο να εκτοξεύσει ξανά τις ποδοσφαιρικές του μετοχές. Ο πρωταθλητής Ευρώπης με την Τσέλσι είχε πάρει το… οκ από τον Σισέ και στις 2 Ιουνίου πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα. Αυτό που αντίκρισε ήταν μοναδικό, περισσότεροι από 2.500 οπαδοί τον αποθέωσαν, με τον ίδιο να είναι σαστισμένος. Δεκάδες καπνογόνα, ενώ το αυτοκίνητο στο οποίο επιβιβάστηκε έμεινε ακινητοποιημένο για περίπου δέκα λεπτά μέχρι να κοπάσουν οι εκδηλώσεις των οπαδών. Οσο για την προσφορά του στον Παναθηναϊκό; Σκέτη θλίψη, με 13 συμμετοχές κι ένα γκολ.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X