Πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο; (Poll)

Πού θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κριστιάνο Ρονάλντο; (Poll)

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του Κριστιάνο Ρονάλντο να ζητήσει μεταγραφή και οι Αγγλοι μίλησαν για έναν… ταλαιπωρημένο γάμο που πρέπει να διαλυθεί. Οι τελευταίοι έξι μήνες έδειχναν πως οι δυο πλευρές είχαν μια προβληματική σχέση. Το ήξερε καλά ο Κριστιάνο, το γνώριζε καλά και η ομάδα, ωστόσο κανείς δεν έπαιρνε την απόφαση να αφήσει τον άλλον. Πέρσι, είχαν τις στιγμές τους, αλλά στην πορεία βρέθηκαν να ξεθωριάζουν ο ένας στην παρέα του άλλου. Ο Ρονάλντο επιθυμεί να αποχωρήσει αν έρθει η κατάλληλη πρόταση, όμως η Γιουνάιτεντ αρνείται να τον αφήσει. Δεν είναι η απόγνωση να διατηρήσει τον Πορτογάλο, αλλά η έλλειψη εναλλακτικών επιθετικών λύσεων.

Κι όμως, ο Έρικ Τεν Χαγκ τόνιζε πως ο Ρονάλντο αποτελεί τον παίκτη – ηγέτη της ομάδας και πως την επόμενη χρονιά θα είναι αυτός που θα πάρει πάνω του την επίθεση της Γιουνάιτεντ. Ο Ολλανδός δεν αποδείχθηκε αρκετός για να πείσει τον Κριστιάνο. Βέβαια, δε θέλησε να δώσει κι άλλες μάχες, δεν επιθυμούσε να αναλωθεί σε αυτή την προσπάθεια. Στο 29.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Premier League.

Ο Ρονάλντο προσπάθησε να βρει μια διπλωματική λύση, αλλά στο τέλος αποφάσισε πως στόχος του είναι να αποχωρήσει από τη Μάντσεστερ, μόλις ένα χρόνο μετά την επιστροφή του. Όπως έχει γίνει σαφές, η Γιουνάιτεντ δεν είναι πια γι’ αυτόν. Ηταν αυτή η 6η θέση, η συμμετοχή στο Εuropa League που του άλλαξε το μυαλό. Υπάρχουν αυτοί που τονίζουν πως η Μάντσεστερ χωρίς τα 24 γκολ του θα ήταν σε χειρότερη θέση. Όλα αυτά,  σε έναν κόσμο άυλων στοιχείων, ωστόσο, είναι αδύνατο να αφήσουμε τις σκέψεις μας ότι μπορεί να ήταν και καλύτερα τα πράγματα χωρίς τον Ιβηρα σταρ. Μαζί με τον Βαράν και τον Σάντσο ήταν οι πολύτιμες προσθήκες που θα εκτόξευαν την ομάδα.

Ολοι ήλπιζαν πως με τον Πορτογάλο, παίκτες όπως ο Ράσφορντ και ο Σάντσο θα εκτοξευόντουσαν. Μάταια… Ο Κριστιάνο δεν μπορεί σε αυτό το τελευταίο στάδιο της καριέρας του να βοηθήσει. Υπάρχει ακόμα πιθανότητα ο Ρονάλντο να παραμείνει στο Ολντ Τράφορντ και όλα αυτά να ξεχαστούν μόλις αρχίσει η νέα σεζόν, ωστόσο αυτή η ξεκάθαρη προθυμία του να φύγει δείχνει πως ο Πορτογάλος σταρ έχει φιλοδοξίες που δεν ταιριάζουν με την τωρινή κατάσταση της ομάδας.

Γιατί ο Κριστιάνο θέλει να φύγει από τη Γιουνάιτεντ;

Ο Κριστιάνο διαθέτει έναν ισχυρό συναισθηματικό δεσμό με τη Γιουνάιτεντ, ωστόσο αν παραμείνει, τότε για πρώτη φορά δεν θα παίξει στο Champions League. Είναι ένα σοβαρό ζήτημα, για έναν παίκτη, ο οποίος στα 37 του μετρά πέντε κατακτήσεις! Παράλληλα, η περσινή Μάντσεστερ δεν είχε κανένα πλάνο και ουσιαστικά δεν μπόρεσε να φανεί ανταγωνιστική σε καμία διοργάνωση. Ο Πορτογάλος είναι 37 και οι ευκαιρίες να πάρει ακόμα μια κούπα λιγοστεύουν, άλλωστε, ο ίδιος θέλει απεγνωσμένα να κερδίζει τίτλους. Ο ίδιος φέρεται να πίεσε τον σύλλογο να ενισχυθεί αρκετά, ωστόσο, η κινητικότητα δεν είναι έντονη.

Θέλει η Γιουνάιτεντ να παραχωρήσει τον Ρονάλντο;

Σε καμία περίπτωση. Μπορεί οι σχέσεις να είναι… παγωμένες, ωστόσο η Μάντσεστερ θέλει να κρατήσει τον ηγέτη στην ομάδα. Ο Τεν Χαγκ στάθηκε στην παραμονή του και ο σύλλογος δεν είναι διατεθειμένος να μπει σε παζάρια. Αλλωστε, έχει συμβόλαιο ακόμα ένα έτος. Ο Ολλανδός μίλησε θερμά για τη συνεργασία με τον Ρονάλντο, ενώ ο Πορτογάλος είπε πως είναι «ευτυχισμένος και ενθουσιασμένος» για την πρόσληψη του πρώτου. «Ξέρω ότι ο Τεν Χαγκ έκανε φανταστική δουλειά στον Άγιαξ και ότι είναι έμπειρος προπονητής, αλλά πρέπει να του δώσουμε χρόνο και τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν όπως θέλει». Στο 2.30 προσφέρεται να τερματίσει η Μάντσεστερ Γ. στην 4αδα της Premier League.

Ποιες ομάδες ενδιαφέρονται για τον Κριστιάνο;

Μπορεί να μην είναι ο σταρ των προηγούμενων ετών, αλλά το όνομά του παραμένει βαρύ σαν ιστορία. Ναι, δεν καταπίνει τόσα πολλά χιλιόμετρα, αλλά παραμένει ένας μεγάλος σκόρερ. Ήταν ο πρώτος σκόρερ της Γιουνάιτεντ την περασμένη σεζόν με 24 γκολ σε 38 αγώνες. Ακόμη και στα 37 του, ήταν ο τρίτος σκόρερ της Premier League με 18 γκολ στη διοργάνωση. Δεν υπήρξε πτώση στα στατιστικά του στα γκολ τις τελευταίες σεζόν. Είχε 28, 37 και 36 με τη Γιουβέντους στις τρεις χρονιές του εκεί. Η τρομερή φυσική κατάσταση τον κρατά και μακριά από τραυματισμούς, μιας και την τελευταία διετία έχει χάσει ελάχιστα ματς.

Ο συνιδιοκτήτης της Τσέλσι, Τοντ Μπόελι, συναντήθηκε με τον Μέντες, τον περασμένο μήνα. Η ιδέα να πάει ο Ρονάλντο στην Τσέλσι ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Δεν είναι σαφές σε αυτή τη φάση εάν η Τσέλσι θέλει να κυνηγήσει την υπόθεση. Η ευκαιρία για την απόκτηση του Ρονάλντο έχει συζητηθεί και με την πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν, η οποία θα μπορούσε να καλύψει το κενό του Λεβαντόφσκι.Η Νάπολι και η Ρόμα ενφιαφέρονται για τον Πορτογάλο, όπως και ομάδες από το MLS. Στο 1.62 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Premier League.

Η αποχώρησή του θα ήταν πρόβλημα για τη Γιουνάιτεντ;

Φυσικά. Ο Τεν Χαγκ προετοιμάστηκε για την παρουσία του Ρονάλντο στην ομάδα του και τόνισε πως είναι έτοιμος να χτίσει πάνω του. Έτσι, η επιθυμία του Κριστιάνο να φύγει δημιουργεί αναταράξεις, μιας και η ομάδα δεν έχει ακόμη αποκτήσει κανέναν από τους πρωταρχικούς της μεταγραφικούς στόχους. Ο ίδιος ανησυχει πολύ, μιας και η Σίτι έχει αποκτήσει ήδη Χάαλαντ, Τζούλιαν Αλβάρες και Στέφαν Ορτέγκα, ενώ η Λίβερπουλ ανανέωσε με τον Σαλάχ και δαπάνησε πολλά για τον Νούνιες.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X