Ολυμπιακός: Τα καλοκαίρια που… γκρέμισε τα αεροδρόμια! (Poll)

Ολυμπιακός: Τα καλοκαίρια που… γκρέμισε τα αεροδρόμια! (Poll)

Ολυμπιακός και αεροδρόμιο, μια σχέση στοργής. Από τον Λάγιος Ντέταρι στον Αλμπερτ Ριέρα, σε πάρτι που έγραψαν ιστορία. Χιλιάδες «ερυθρόλευκοι» περίμεναν καρτερικά κάθε καλοκαίρι ένα μεγάλο μπαμ, ένα όνομα που θα έκανε τη διαφορά! Κι όταν αυτό πατούσε το πόδι του στο «Ελληνικό» ή στο «Ελ. Βενιζέλος» φρόντιζαν να κάνουν… χαμό! Πολλά τα καυτά ονόματα που φόρεσαν τα «ερυθρόλευκα», ωστόσο υπάρχουν εννέα παίκτες που «αναστάτωσαν» το ελληνικό ποδόσφαιρο με την έλευσή τους. Στον Πειραιά υποδέχθηκαν τον Ντέταρι μερικές δεκάδες χιλιάδες, για τον Ζάχοβιτς και τον Ζιοβάνι έκαναν πανικό, όπως και για τον Ριβάλντο και τον Καμπιάσο. Οι περισσότεροι από αυτούς κατέκτησαν τίτλους κι έκαναν τη διαφορά, άλλοι πάλεψαν, όμως ήταν μόνοι, ενώ κάποιοι έμειναν στον… πανικό της υποδοχής. Ποια ομάδα θα κατακτήσει τη φετινή Super League;

 

1988: Λάγιος Ντέταρι

Αυτή κι αν ήταν μαγική παρουσίαση. Μπορεί στο αεροδρόμιο να υπήρξε συνωστισμός, αλλά στην παρουσίαση έγινε… πανικός. Οταν ο Λάγιος Ντέταρι στο Δημαρχείο του Πειραιά βρέθηκε απέναντι στους οπαδούς, το σκηνικό θύμισε εκλογικές εκστρατείες, τότε που… λαοθάλασσες παραληρούσαν! Οι Πειραιώτες έβλεπαν στο πρόσωπο του Μαγυάρου σταρ τον παίκτη που θα έφερνε την ομάδα ξανά στην κορυφή.

Οι αποδόσεις που έψαχνες, βρίσκονται εδώ | 21+

Ενα σούπερ deal και 50.000 εκστασιασμένοι «ερυθρόλευκοι» αποθέωναν τον αποσβολωμένο με τα όσα έβλεπε, Λάγιος Ντέταρι. Ποτέ ξανά δε συνέβη κάτι ανάλογο! Ο Ούγγρος βρέθηκε στην Ελλάδα με το ποσό της μετεγγραφής του από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης να αγγίζει τα 3.000.000.000 δραχμές (8.700.000 ευρώ ) μέσα από τα χέρια της Γιουβέντους! Ο Ντέταρι έμεινε για δύο σεζόν, σκοράροντας 35 τέρματα σε 51 ματς, πρωτάθλημα δεν πήρε, αλλά η υποδοχή του θα μείνει για πάντα στην ιστορία!

Όταν γεμίζαμε τα... αεροδρόμια! Ντέταρι, Σισέ, Ζιοβάνι, Τσίριτς και ιστορίες «τρέλας»!

1990: Ολεγκ Προτάσοφ

«Εγώ αυτό που ξέρω, είναι ότι σήμερα στις 4 το απόγευμα, θα βρίσκονται στην Αθήνα ο Μπλαχίν, με τον Προτάσοφ» τόνιζε ο Αργύρης Σαλιαρέλης. Δεν ήταν ψέμα, ο Ολεγκ Προτάσοφ στον Ολυμπιακό. Ένας εκ των κορυφαίων Σοβιετικών ερχόταν στην Ελλάδα για να φορέσει τα ερυθρόλευκα.

To «Ουκρανικό Μινγκ» είχε συμφωνήσει σε όλα με τους Πειραιώτες, όμως κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την είδηση. Στις 2 Ιουλίου του 1990 χρειάστηκε να συγκεντρωθούν 4.000 οπαδοί στο Ελληνικό και ακόμα περισσότεροι στο Δημαρχείο Πειραιά για να δουν από κοντά τον Προτάσοφ και να σιγουρευτούν πως θα αγωνίζεται στα ελληνικά γήπεδα. Ο ίδιος έπαθε σοκ και την επόμενη τετραετία μπορεί να τα έδωσε όλα, αλλά κατέκτησε μόνο ένα Κύπελλο κι ένα Σούπερ Καπ. Οσο για το κόστος; Οι πληροφορίες μιλούσαν για… 650 εκατομμύρια δραχμές!

 

1999: Ζλάτκο Ζάχοβιτς

Το κορυφαίο μεταγραφικό 3μερο ελληνικής ομάδας. Σκέτη… κόλαση για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, αφού έκαναν «σπίτι» τους το αεροδρόμιο! Στις 16 Ιουλίου οι «ερυθρόλευκοι» πυροδοτούσαν την πρώτη βόμβα, αφού έφερναν στην Ελλάδα τον Ζλάτκο Ζάχοβιτς, τον Σλοβένο σούπερ σταρ που ήταν στη λίστα πολλών μεγάλων ομάδων. Για την συγκεκριμένη μετακίνηση δαπανήθηκαν 13,5 εκατομμύρια (περίπου 5 δις δρχ), αποτελώντας την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου.

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί με καπνογόνα, φωτοβολίδες αποθέωσαν τον Ζάχοβιτς, ο οποίος τρελάθηκε με την υποδοχή! Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν ήταν το επιθυμητό και ο παίκτης που… γκρέμισε το αεροδρόμιο, έπαιξε μόλις 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας επτά γκολ. Μερικούς μήνες μετά το χαμό έφυγε για τη Βαλένθια.

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

1999: Ζιοβάνι

Στις 19 Ιουλίου πυροδοτήθηκε και η δεύτερη βόμβα! Ο μάγος Ζιοβάνι ντύθηκε στα ερυθρόλευκα και τρέλανε τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Περισσότεροι από 3.000 ήταν στο αεροδρόμιο και δημιούργησαν ξανά καυτή υποδοχή. Τα αυτοκίνητα προσπάθησαν να περάσουν ανάμεσα από τον κόσμο, αλλά στάθηκε αδύνατον. Πολλοί προσπάθησαν να σηκώσουν το αυτοκίνητο που μετέφερε τον Ζιοβάνι.

Οι άνδρες της ασφάλειας έδωσαν εντολή να επιστρέψουν τα αυτοκίνητα στην πίστα, ενώ ο Γιάννης Μώραλης, υπεύθυνος για τους Συνδέσμους, προσπαθούσε να ηρεμήσει τα πνεύματα. Αντίθετα, με τον Ζάχοβιτς, ο Βραζιλιάνος έκανε τα πάντα στον Πειραιά, αγωνίστηκε σε 207 παιχνίδια, έχοντας 97 γκολ και 29 ασίστ, ενώ κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο! Στο 1.40 να κατακτήσει τη φετινή Super League o Ολυμπιακός!

Υποδοχές παικτών που 'βούλιαξαν' τα αεροδρόμια

 2001: Κριστιάν Καρεμπέ

Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί υποδέχθηκαν τον Κριστιάν Καρεμπέ έξω από τα γραφεία του Ολυμπιακού. Ο Γάλλος σταρ τα… είδε όλα, δυσκολεύτηκε να περάσει μέσα από το πλήθος για να φτάσει στην είσοδο των γραφείων. Οι οπαδοί των πειραιωτών ανυπομονούσαν να δουν απο κοντά έναν Πρωταθλητή Ευρώπης. Το αυτοκίνητο που τον μετέφερε είχε ένα σπασμένο καθρέφτη κι ένα ραγισμένο παρμπρίζ από το πάθος των οπαδών να τον αγγίξουν. Ο Καρεμπέ φρόντισε να ανταποδώσει την αγάπη με μεγάλες εμφανίσεις και δυο τίτλους!

2004: Ριβάλντο

Τρελή αποθέωση γι ακόμα έναν τεράστιο Βραζιλιάνο. Ενας… μάγος που φόρεσε τα ερυθρόλευκα! Αυτή η υποδοχή ήταν καυτή, 4.000 οπαδοί στο αεροδρόμιο, ανάλογο σκηνικό έξω από τα γραφεία του Ολυμπιακού όταν πήγε να υπογράψει το συμβόλαιό του, αποθέωση κι έξω από το ξενοδοχείο του. Παντού οπαδοί του Ολυμπιακού για να πλησιάσουν έναν σταρ, έναν εκ των κορυφαίων παικτών που πάτησαν τα ελληνικά γήπεδα.

«Ο κόσμος είναι εξαιρετικός, ειλικρινά δεν το περίμενα. Μπορώ να τον συγκρίνω με τους φιλάθλους στην πατρίδα μου» τόνιζε ο Ρίμπο.  Με τον Ολυμπιακό ο Ριβάλντο κατέκτησε τρία πρωταθλήματα και δύο Κύπελλα Ελλάδας. Οσο για το θέαμα που παρουσίαζε η ομάδα στο γήπεδο μαζί με Ζιοβάνι και Καστίγιο;Εκπληκτικό. Με τα «ερυθρόλευκα» πέτυχε 36 γκολ σε 70 αγώνες

2010: Άλμπερτ Ριέρα

Η πρώτη μεγάλη κίνηση της μετά-Κόκκαλη εποχής στον Ολυμπιακό! Ενα τεράστιο deal, μια πολλά υποσχόμενη μεταγραφή. Μόλις 28 χρονών και μάλιστα από την Λίβερπουλ (και με αρκετές συμμετοχές εκεί), το μεγάλο δώρο που έκανε ο Βαγγέλης Μαρινάκης στους οπαδούς των Πειραιωτών. Καπνογόνα, φωτοβολίδες, συνθήματα και 3.000 παθιασμένοι οπαδοί συνέθεσαν την εικόνα της άφιξης του Ισπανού μεσοεπιθετικού στη χώρα μας που δεν είχε αντικρίσει στο παρελθόν κάτι ανάλογο.

«Είμαι ενθουσιασμένος από την υποδοχή που μου έκανε ο κόσμος και θα τους ανταποδώσω στο γήπεδο» τόνισε ο Ισπανός, όμως δεν έφτασε ποτέ την πήχη των απαιτήσεων. Ένα χρόνο μετά έφυγε χωρίς να δικαιώσει στο παραμικρό τις προσδοκίες των «Ερυθρόλευκων».

2013: Χαβιέ Σαβιόλα

Μπορεί στο αεροδρόμιο να πέρασε… απαρατήρητος, μιας και οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να χαλάσουν την έκπληξη, ωστόσο στα γραφεία της ομάδας έγινε… πανικός! Περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Ολυμπιακού μετέτρεψαν τα γραφεία της ΠΑΕ σε… Μονουμεντάλ και ο Σαβιόλα δεν ξέχασε ποτέ αυτή την υποδοχή.

«Μια από τις πιο ξεχωριστές στιγμές που έζησα ήταν η υποδοχή των οπαδών. Ηταν μια τεράστια έκπληξη που δε θα ξεχάσω ποτέ» τόνισε ο Σαβιόλα. Στον Πειραιά έμεινε μόλις ένα χρόνο και πρόλαβε να αγωνιστεί σε συνολικά 35 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, σκοράροντας 15 φορές, βοηθώντας παράλληλα στην κατάκτηση του τίτλου. Μπορεί να μην έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό, όμως η μεταγραφή του εκπλήρωσε «απωθημένο» πολλών ετών.

υποδοχη και αφιξη σαβιολα saviola olympiakos - YouTube

2015 Εστεμπάν Καμπιάσο

«Μίλησα με τον «Κούτσου», ο οποίος ήταν στην Ιταλία. Του είπα “έλα εδώ στην Ελλάδα, θα είσαι καλά όπως κι η οικογένειά σου” κι όντως έτσι κύλησαν τα πράγματα. Ήρθε στον Ολυμπιακό και έμεινε εδώ δύο χρόνια» είχε τονίσει ο Λουτσιάνο Γκαλέτι, ο οποίος κατάφερε να πείσει τον Καμπιάσο να παίξει στην Ελλάδα!

Μια τεράστια μεταγραφή, μια σούπερ προσωπικότητα που σκόρπισε θύελλα ενθουσιασμού στους Πειραιώτες. Το ραντεβού… αποθέωσης κλείστηκε στα γραφεία της ΠΑΕ, κι εκεί ο Αργεντινός σταρ πήρε άρωμα πατρίδας. Χιλιάδες «τρελαμένοι» οπαδοί του Ολυμπιακού τον έβαλαν αμέσως στο κλίμα! Ο Καμπιάσο έμεινε μια διετία στο Λιμάνι, όπου κατέκτησε ισάριθμους τίτλους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X