Premier League: Οι σέντερ φορ που «έκαψαν» τα αντίπαλα δίχτυα! (Poll)

Premier League: Οι σέντερ φορ που «έκαψαν» τα αντίπαλα δίχτυα! (Poll)

Θα είναι η χρονιά των μεγάλων φορ στην Premier League; Ερλινγκ Χάαλαντ και Ντάργουιν Νούνιες κάνουν το Νησί πιο λαμπερό! H παραμονή του Μο Σαλάχ, η παρουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο, του Χάρι Κέιν, η αλλαγή σελίδας στην καριέρα των Ραχίμ Στέρλινγκ και Γκαμπριέλ Ζεσούς δίνουν ακόμα περισσότερα κίνητρα στους παραπάνω σταρ και η σεζόν προμηνύεται καυτή επιθετικά! Το bwin News δεν έχασε την ευκαιρία και σας παρουσιάζει δέκα φορ που… έκαψαν τα αντίπαλα δίχτυα στην Premier League.

Οι αποδόσεις της Premier League είναι στην bwin! | 21+

 

Τιερί Ανρί (Άρσεναλ 1999-2007, 2012 | 175 γκολ)

Ποιος να συγκριθεί μαζί του… «Μου αρέσει να κάνω κάτι όμορφο στο γήπεδο, μου αρέσει να παίζω για τον κόσμο» τονίζει ο Γάλλος σταρ. Τιερί Ανρί, ένας μεγάλος φορ, ένας σούπερ σκόρερ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το απίθανο γκολ του απέναντι στον Φαμπιάν Μπαρτέζ μέσα στο Highbury. Μπορεί να μην πέτυχε όσα γκολ ο Σίρερ, όμως έπαιξε σε λιγότερα ματς (258) απ’ όσα ο Αγγλος διεθνής (441). Το δικό του ποσοστό σκοραρίσματος είναι καλύτερο και ο Ανρί έχει περάσει στην ιστορία της διοργάνωσης, ως ένας από τους πιο ντελικάτους και αποτελεσματικούς φορ. Παίκτης – είδωλο για την Άρσεναλ, πρότυπο για την Premier League έκανε τα αδύνατα να μοιάζουν δυνατά.

Ο Γάλλος σκόραρε 24 φορές το 2001-02 βοηθώντας του Gunners να κατακτήσουν το πρωτάθλημα και στις επόμενες τέσσερις σεζόν συνέχισε με 24, 30, 25 και 27 αντίστοιχα. Πέτυχε 20+ γκολ σε πέντε διαδοχικές σεζόν, όλες αυτές ήταν ο πρώτος σκόρερ της Premier League, ενώ πήρε δύο φορές το βραβείο από τους παίκτες (2003, 2004) και τρεις από τους συντάκτες (2003, 2004, 2006). Τι άλλο να πετύχει…

Αλαν Σίρερ (Μπλάκμπερν 1992-96, Νιουκάστλ 1996-2006 | 260 γκολ)

Αυτός κι αν ήταν… killer, αυτός κι αν έγραψε ιστορία! Ο Άλαν Σίρερ ήξερε όσο λίγοι να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα και να τρομοκρατεί τις αντίπαλες άμυνες. Στα 30 χρόνια της Premier League κανένας δεν έχει πετύχει περισσότερα γκολ. Σημείωσε 31 τέρματα σε 40 αγώνες το 1993-94, 34 σε 42 το 1994-95, μετά 31 σε 35 το 1995-96 παίρνοντας τον τίτλο του κορυφαίου από τους συντάκτες το 1994 και το 1995 το βραβείο των παικτών στον δρόμο προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος των Ρόβερς, Τζακ Γουόκερ, επιθυμούσε διακαώς να κρατήσει τον Σίρερ για πάντα στην ομάδα, προτείνοντάς του τον ρόλο παίκτη – προπονητή το 1996 όταν βρισκόταν ακόμα στα 25 του.

Σούπερ αποδόσεις στην Premier League! | 21+

Ο Αγγλος φορ ήθελε τίτλους και υπέγραψε στην Νιούκαστλ για το ποσό ρεκόρ των 15 εκατ. λιρών. Εγινε πρώτος σκόρερ στην Premier League για τρίτη διαδοχική σεζόν. Οταν κρέμασε τα παπούτσια του το 2006, ο Σίρερ δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα, είχε όμως καταφέρει να πετύχει 148 γκολ με τους Magpies και συνολικά 260. Εχει το ρεκόρ με τα χατ-τρικ (11) και τα περισσότερα σε μία χρονιά (5, το 1995-96). Είναι η μεγαλύτερη μηχανή γκολ που πέρασε από τα γήπεδα της Premier League.

Σέρχιο Αγουέρο (Μαν. Σίτι 2011-2021 | 184 γκολ)

«Αγουέροοοοοοο γκοολλλ! Ορκίζομαι ότι δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο στη ζωή σας. Και είναι πιθανό να μη δείτε ποτέ ξανά»! Ο Μάρτιν Τάιλερ ξεσπούσε στη μετάδοσή του αγώνα με την ΚΠΡ, με το ρολόι να έχει σταματήσει στο 93’:20’’. Ο Αργεντινός με το απίθανο τέρμα είχε μόλις καταφέρει να περάσει στην αιωνιότητα! Είναι το διασημότερο τέρμα της Premier League και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει. Μπορεί ο Ντένις Μπέργκαμπ να έχει πετύχει το πιο ωραίο επί εποχής Premier League, όπως ψηφίστηκε από τους οπαδούς, όμως ο Αγουέρο έχει σημειώσει το πιο αξιομνημόνευτο.

Ο Αργεντινός δεν είχε τη λάμψη του Κριστιάνο, το αποτύπωμα του Καντονά, το πάθος του Σουάρες, είχε όμως το ένστικτο του γκολ. Είναι ο πρώτος ξένος γκολτζής στο κορυφαίο πρωτάθλημα (184) έχοντας ξεπεράσει τον Τιερί Ανρί, ο κορυφαίος όλων για την Μάντσεστερ Σίτι (260 γκολ σε 390 ματς, 16 χατ-τρικ) και φυσικά ο πρώτος και στο Champions League για τους «πολίτες». Επιπλέον, είναι ο κορυφαίος στο κομμάτι της επίτευξης γκολ ανά λεπτά συμμετοχής στην Premier, έχοντας ένα τέρμα ανά 107,9 λεπτά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο. Οι αριθμοί μιλούν και κάνουν τον Αγουέρο να χαμογελά για τα απίθανα που πέτυχε στο Νησί.  Στο 1.62 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Premier League.

Γουέιν Ρούνεϊ (Εβερτον 2002-04, 2017-18, Μαν. Γιουνάιτεντ 2004-2017 | 208 γκολ)

Ενας από τους αποτελεσματικότερους φορ που πέρασαν από τα γήπεδα της Premier League. Το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε με την Εβερτον κόντρα στην Αρσεναλ τον Οκτώβριο του 2002 σε ηλικία 16 ετών ήταν το πρώτο από τα 208 στην Premier League! Με το συγκεκριμένο τέρμα συστήθηκε στους φίλους της Premier League, όμως αυτό που τον κράτησε για πάντα ψηλά στη συνείδηση του κόσμου ήταν εκείνη η απίθανη ψαλιδάρα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι. Εχει κατακτήσει 5 φορές τον τίτλο με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και μία το βραβείο του παίκτη της χρονιάς (2010). Τεράστιος killer, απίθανος πασέρ! Ο Ρούνεϊ έχει δώσει και περισσότερες από 100 ασίστ (103 ασίστ), με τους Ράιν Γκιγκς, Σεσκ Φάμπρεγας και Φρανκ Λάμπαρντ να είναι οι μοναδικοί που βρίσκονται από πάνω στη σχετική λίστα.  Στο 29.00 προσφέρεται να κατακτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Premier League.

Ρουντ Φαν Νίστελροϊ (Μαν. Γιουνάιτεντ 2006-2010 | 95 γκολ)

Tι να του πουν οι σοβαροί τραυματισμοί… Ποιος μπορεί να κάνει την καριέρα του έχοντας έναν σοβαρότατο τραυματισμό στους χιαστούς; Ο Φαν Νίστελροϊ τα κατάφερε περίφημα. «Ο τραυματισμός μου έδωσε μια πνευματική δύναμη που δεν είχα προηγουμένως», έχει τονίσει ο ίδιος. Στην πρώτη του χρονιά στο Old Trafford ο Ρουντ αναδείχθηκε PFA Players’ Player of the Year και ένα χρόνο αργότερα πρώτος σκόρερ, πετυχαίνοντας 25 γκολ στο πρωτάθλημα και 44 σε όλες τις διοργανώσεις. Οι επιδόσεις του στο σκοράρισμα ήταν εντυπωσιακές, αν και κατέκτησε μόλις ένα πρωτάθλημα με τη Γιουνάιτεντ, από την οποία έφυγε το 2006.

Οι σχέσεις του με τον Σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τον Κριστιάνο Ρονάλντο έφτασαν στο… κόκκινο και αποτέλεσε την αιτία για ένα πικρό διαζύγιο. Απίθανος φορ, εξαιρετικός μέσα στο «κουτί», είχε όλο το πακέτο των κινήσεων για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 2.30 προσφέρεται να τερματίσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. στην 4αδα της Premier League.

Ιαν Ράιτ (Άρσεναλ 1991-98, Γουέστ Χαμ 1998-99 | 113 γκολ)

Εβαλε το λιθαράκι για την εκτόξευση της Premier League και την εδραίωσή της ως ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα στον κόσμο. Ηγέτης της Αρσεναλ, πέτυχε 179 τέρματα (σε όλες τις διοργανώσεις) σπάζοντας και το ρεκόρ του Κλιφ Μπάστιν για το κλαμπ. Ο Ράιτ έγινε θρύλος για τους Gunners στα πρώτα χρόνια της Premier League και στην τελευταία του παράσταση ως Λονδρέζος ήταν η κατάκτηση του τίτλου, πριν πάει στη Γουέστ Χαμ. Στα «Σφυριά» δεν είχε την ίδια απόδοση, η καρδιά και το μυαλό του είχαν μείνει στο Highbury. Όπως και να χει, ο Ράιτ έμεινε στην ιστορία της Premier League για την εκτελεστική του δεινότητα!

Ρόμπιν Φαν Πέρσι (Άρσεναλ 2004-12, Μαν. Γιουνάιτεντ 2012-15 | 144 γκολ)

Ενας ιπτάμενος Ολλανδός που μάγεψε τα γήπεδα της Premier League. Στα οκτώ του χρόνια στην Αρσεναλ έδειξε εντυπωσιακά στοιχεία, ωστόσο διαδοχικοί τραυματισμοί του στέρησαν την ευκαιρία να κάνει το κάτι παραπάνω και φυσικά να κατακτήσει τον τίτλο. Ο αριστεροπόδαρος σταρ, από εξτρέμ μετατράπηκε σε επιθετικό, είδε την καριέρα του να εκτοξεύεται και στην τελευταία του σεζόν στο Emirates, πέτυχε 30 γκολ.

Με φόρα πήγε στο Old Trafford, πέτυχε 26 τέρμα στην πρώτη του χρονιά και χάρισε στον Φέργκιουσον το 13ο του πρωτάθλημα. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ το απίθανο μονοκόμματο στην κίνηση και έξω από την περιοχή κόντρα στην Άστον Βίλα.

Οι πρώτοι σκόρερ της Premier League

Παίκτης Χώρα Γκολ
Αλαν Σίρερ Αγγλία 260
Γουέιν Ρούνεϊ Αγγλία 208
Αντι Κόουλ Αγγλία 187
Σέρχιο Αγουέρο Αργεντινή 184
Χάρι Κέιν Αγγλία 183
Φρανκ Λάμπαρντ Αγγλία 177
Τιερί Ανρί Γαλλία 175
Ρόμπι Φάουλερ Αγγλία 163
Ζερμέν Ντεφόε Αγγλία 162
Μάικλ Όουεν Αγγλία 150

Νέα ειδικά στοιχήματα κάθε μέρα | 21+

Mo Σαλάχ (Τσέλσι 2014-15/Λίβερπουλ, 2017 –μέχρι σήμερα, 120 γκολ)

Ολα συμβαίνουν τόσο φυσικά τα τελευταία χρόνια για τον Μο Σαλάχ. Πριν επτά περίπου χρόνια, η κατάστασή του στην Αγγλία ήταν εντελώς διαφορετική. Τα 40 λεπτά στη νίκη με 2-1 σε βάρος της Σριούσμπερι στο League Cup σφράγιζαν την παρουσία του Αιγύπτιου στην Τσέλσι. Σε αυτό το ματς ο «Φαραώ» επιχείρησε ένα σουτ συγκλίνοντας από δεξιά στο αγαπημένο του αριστερό. Η μπάλα έφυγε πλάγιο άουτ. Ο Μουρίνιο δεν τον πίστεψε ποτέ. Το 2022 ο Μο Σαλάχ θεωρείται ο κορυφαίος παίκτης, ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να αλλάξει τη μοίρα ενός αγώνα, μιας ομάδας. Αντίθετα με τον Special One, o Κλοπ τον πίστεψε, τον έπλασε, τον εκτόξευσε, γι αυτό και ο Αιγύπτιος δε λείπει από τη λίστα με τους κορυφαίους φορ της Premier League.

Ενας ικανότατος φορ που σε εκπλήσσει κάθε φορά με αυτά που βγάζει στο γήπεδο. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά και μιλούν από μόνα τους για τα όσα προσφέρει ο Αιγύπτιος σταρ. Ειδικά η πρώτη του χρονιά (2017-’18) ήταν κάτι παραπάνω από μαγική. Εκεί ήταν που κατέγραψε μοναδικά ρεκόρ. Αρχικά με τα 32 γκολ του έγινε ο κορυφαίος σκόρερ σε μία αγωνιστική περίοδο, ξεπερνώντας τα 31 γκολ των Λουίς Σουάρες (2013-’14), Κριστιάνο Ρονάλντο (2007-’08), Αλαν Σίρερ (1995-’96). Την ίδια στιγμή είχε βρει δίχτυα σε 24 διαφορετικά ματς, κάτι που δεν είχε πετύχει ποτέ, κανείς, όπως και κανένας εξτρέμ δεν πήρε για δύο σερί χρονιές το «χρυσό παπούτσι» του πρωταθλήματος. Σε 193 ματς στην Premier League μετρά ήδη 120 τέρματα και 52 γκολ!

Nτουάιτ Γιορκ (Aστον Βίλα, Μαν. Γιουν., Μπλάκμπερν | 123 γκολ) και Αντι Κόουλ (Nιουκάστλ, Μαν. Γιουν., Μπλάκμπερν | 187 γκολ)

Ισως το κορυφαίο δίδυμο που έχουν δει τα μάτια μας στα γήπεδα της Premier League. Ντουάιτ Γιορκ και Αντι Κόουλ έβαλαν τη σφραγίδα του στην κυριαρχία της Μάντσεστερ. Χαρακτηριστική είναι η ατάκα του Κόουλ στο Four Four Two «Οταν εγώ και ο ”Γιόρκι” αρχίσαμε να παίζουμε μαζί, ήταν σαν να γνωρίζεις μια εκπληκτική γυναίκα και να την ερωτεύεσαι». O Αλεξ Φέργκιουσον… έβλεπε μπροστά, δαπάνησε 12.6 εκατ. λίρες στην Αστον Βίλα για να πάρει τον άσο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Τη σεζόν 1998-99 εμπιστεύθηκε τους Γιορκ και Κόουλ και οι δύο έβαλαν 19 γκολ σε ένα μήνα, τον Οκτώβριο.

Το «φονικό» δίδυμο έπαιξε τεράστιο ρόλο στην κατάκτηση του treble και στα δύο τους πρώτα χρόνια σημείωσαν μαζί 98 τέρματα. Η άφιξη του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ έσπασε το δίδυμο το 2001, με τον Κόουλ να μετακομίζει στην Μπλάκμπερν και τον Γιορκ να τον ακολουθεί έξι μήνες μετά.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

Σχολιάστε

X