Εμφανίσεις που έμειναν στην ιστορία! (Poll)

Εμφανίσεις που έμειναν στην ιστορία! (Poll)

Φανέλα και ποδοσφαιριστής είναι αχώριστοι και μια μεγάλη ενέργεια θα αποτυπώσει στο μυαλό σου και τη φανέλα που φορούσε. Από τη Μπόκα του Ντιέγκο στη Ρεάλ του Κριστιάνο και τη Μπαρτσελόνα του Μέσι, εμφανίσεις που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ…

Μπόκα Τζούνιορς (1981-82): Το ξεκίνημα της αυτοκρατορίας του έγινε με μια… συλλεκτική φανέλα. Ο λόγος για τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Τo 1981 o Αργεντινός θρύλος έκανε πράγματα και θαύματα στην τελευταία σεζόν στην πατρίδα του με τη φανέλα της αγαπημένης του Μπόκα Τζούνιορς, πριν πάρει μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, στα πρώτα του βήματα στην Ευρώπη. Εκείνη τη χρονιά οι Γενοβέζοι είχαν μια iconic κιτρινομπλέ εμφάνιση με τρεις ρίγες σε μανίκι και σορτσάκι ως υπογραφή κορυφαίας εταιρείας ένδυσης.

Νάπολι (1989-90): Τη σεζόν 1989-90 ο Ντιέγκο Μαραντόνα ηγήθηκε στην πορεία της Νάπολι προς το δεύτερο και μέχρι στιγμής τελευταίο της πρωτάθλημα. Ο ιταλικός Νότος ζούσε σε ρυθμούς… τανγκό ελέω Ντιεγκίτο και την επόμενη χρονιά οι «παρτενοπέι» είχαν την καλύτερη εμφάνιση της ιστορίας τους. Η φιγούρα του «Pibe de Oro» να κάνει τα μαγικά του με την μπλε εμφάνιση με τη λευκή γραμμή κάτω από το στήθος και το μεγάλο λογότυπο της χορηγού εταιρείας είναι μια που δεν μπορεί να ξεχάσει κανείς φίλος του «retro» ιταλικού ποδοσφαίρου.

Σαμπντόρια (1991-92): H Σαμπντόρια έχει… ιστορία στις εντυπωσιακές φανέλες και το να ξεχωρίσει μόνο μία είναι άδικο, όμως αυτή της σεζόν 1991-92 είναι ένα «κλικ» καλύτερη από τις άλλες. Εκτός από πιο όμορφη είναι και η πιο ξεχωριστή για τους φίλους της ομάδας, καθώς είναι… πρωταθληματική. Εκείνη τη σεζόν οι Γενοβέζοι απόλαυσαν τους Τζανλούκα Βιάλι και Ρομπέρτο Μαντσίνι να «διαλύουν» τις αντίπαλες άμυνες, έχοντας μια ιταλική φινέτσα.

Λίβερπουλ (1993-95): Η φανέλα της Λίβερπουλ τη διετία 1993-95 είναι ιστορικής σημασίας και την φόρεσαν δυο από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες, που ντύθηκαν ποτέ στα κόκκινα. Ο λόγος για τον Ίαν Ρας και τον Ρόμπι Φάουλερ. Εκείνες τις χρονιές η Λίβερπουλ τερμάτισε 8η υπό τον Γκρέιαμ Σούνες και 4η με τον Ρόι Έβανς στην άκρη του πάγκου αλλά αυτή η εμφάνιση έχει μείνει στις μνήμες των «reds». Tα σήματα μεγάλης εταιρείας ένδυσης και του κλαμπ ήταν στο κέντρο, η χορηγός εταιρεία δέσποζε μπροστά-μπροστά, είχε ωραίες άσπρες γραμμές στα πλάγια της φανέλας και πράσινη λεπτομέρεια στον γιακά.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2003-04): Η Μάντσεστερ είναι ομάδα που μας έχει «καλομάθει» στις ωραίες φανέλες, με την εντός έδρας εμφάνιση που φορούσαν οι «κόκκινοι διάβολοι» τις σεζόν 2002/03 και 2003/04 να είναι η πλέον θρυλική. Η Γιουνάιτεντ έκλεισε συμφωνία 100 εκατομμυρίων λιρών με κορυφαία εταιρεία ένδυσης και οι Αμερικανοί δημιούργησαν μια φανέλα με υπέροχη αρμονία του κόκκινου, του μαύρου και του λευκού. Το 2003 η ομαδάρα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον σήκωσε το 15ο πρωτάθλημα της ιστορίας της. Μεταξύ των παικταράδων που φόρεσαν αυτή τη φανέλα είναι οι Μπέκαμ, Κιν,  Σκόουλς, Γκιγκς και Φαν Νίστελροϊ.

Άρσεναλ (2005-06): Η Άρσεναλ είναι ίσως η ομάδα με την πιο όμορφη εντός έδρας φανέλα στην ιστορία της Premier League. Η φανταστική εμφάνιση που έφτιαξε κορυφαία εταιρεία ένδυσης για τους «κανονιέρηδες» τη σεζόν 2005-06 ήταν «επαναστατική», καθώς ξέφυγε από τα συνηθισμένα με το μπορντό χρώμα, αντί του κόκκινου, τον γιακά, αλλά και το σήμα της ομάδας στο κέντρο της μπλούζας και όχι στη καρδιά. Ηταν και η τελευταία χρονιά που οι Λονδρέζοι έπαιξαν στο  θρυλικό «Highbury». Τη σεζόν εκείνη η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έφτασε μέχρι τον τελικό του Champions League, όπου ηττήθηκε από την Μπαρτσελόνα, ενώ στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Αυτή τη φανέλα την τίμησαν παικταράδες όπως οι Ανρί, Μπέργκαμπ, Πιρές, Τουρέ, Φάμπρεγκας, Κάμπελ και Βιεϊρά.

Ρεάλ Μαδρίτης (2010-2011): Αν πρέπει να ξεχωρίσουμε μια από τις φανέλες της Ρεάλ Μαδρίτης των τελευταίων ετών τότε θα πρέπει να πάμε με την πρώτη εμφάνιση της σεζόν 2011-12, η οποία ξεχώριζε για τις χρυσές λεπτομέρειες της. Το λογότυπο της bwin, είναι εμφανές, αλλά και διακριτικό, ενώ η προσθήκη των τριών ριγών στο μανίκι της φανέλας και στο παντελόνι είναι ένα κομψό χαρακτηριστικό. Εκείνη τη χρονιά η «βασίλισσα» με αυτή την εμφάνιση στέφθηκε πρωταθλήτρια Ισπανίας. Το «Calma» του Κριστιάνο μέσα στο «Καμπ Νόου» στις 21 Απριλίου του 2012 αποτυπώθηκε για πάντα στη μνήμη του ποδοσφαιρικού πλανήτη!

Μπαρτσελόνα (2010-11): Η Μπαρτσελόνα δεν έχει ξεφύγει ποτέ από τα «Μπλαουγκράνα» αλλά η φανέλα της σεζόν 2010-11 ξεχωρίζει για τον χρυσό γιακά της. Αυτή είναι η φανέλα των επιτυχιών για τους Καταλανούς, καθώς εκείνη τη σεζόν η ομαδάρα του Πεπ Γκουαρδιόλα με λαμπρό αστέρι τον Λιονέλ Μέσι και ηγέτες όπως οι Τσάβι, Ινιέστα και Πουγιόλ σήκωσε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Champions League. Η εν λόγω φανέλα συνδυάστηκε και με ένα ωραίο κόκκινο σορτς.

Σχολιάστε

X