Μεταγραφές 2021: Η Ευρώπη... αναστατώθηκε από τις μετακινήσεις των κορυφαίων!

Μεταγραφές 2021: Η Ευρώπη… αναστατώθηκε από τις μετακινήσεις των κορυφαίων!

Οι μετακινήσεις των Μέσι, Λουκάκου και Κριστιάνο Ρονάλντο προκάλεσαν μεταγραφικό.. σεισμό στην Ευρώπη και μπαίνουν φυσικά στο top-11 του καλοκαιριού στην Ευρώπη! Ενα χρόνο έπειτα το πιο.. φτωχό μεταγραφικό παζάρι, η Ευρώπη… αναστατώθηκε από τις μεταγραφές των κορυφαίων! Τα εκατομμύρια πολλά, πάρα πολλά και το 2021  περνά στην ιστορία ως το έτος με τις κορυφαίες μετακινήσεις ποδοσφαιριστών!

Λιονέλ Μέσι (Από Μπαρτσελόνα σε Παρί Σεν Ζερμέν): Στα 34 του χρόνια ο Αργεντίνος σούπερ σταρ άφησε τη Βαρκελώνη και τη Μπαρτσελόνα – από την οποία θα μπορούσε να είχε φύγει από πέρυσι – και έκλεισε στην Παρί Σεν Ζερμέν ως ελεύθερος. Με ένα διετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 35 εκατ. ευρώ και ενώ βίωσε την απόλυτη αποθέωση στη Γαλλία. Έπειτα από 17 χρόνια όπου έκανε τα πάντα και λατρεύτηκε όσο λίγοι, ο Μέσι φόρεσε τη φανέλα της Παρί. Ο απόλυτος σταρ κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα 35 τίτλους. Πήρε 10 πρωταθλήματα Ισπανίας, 7 κύπελλα, οκτώ Ισπανικά Super Cup, τέσσερα Champions League, τρία ευρωπαϊκά Super Cup και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Κριστιάνο Ρονάλντο (Από Γιουβέντους σε Μαν. Γιουνάιτεντ): Η μεγάλη επιστροφή 12 χρόνια μετά. Ο Ρονάλντο πλησίασε στη Σίτι, ωστόσο η Γιουνάιτεντ έκανε το κόλπο γκρόσο και με τη συμβολή των Σερ Άλεξ Φέργκιουσον και Ρίο Φέρντιναντ έκανε το deal με τον επιθετικό της Γιουβέντους και άλλοτε σταρ της Γιουνάιτεντ. Το deal «έκλεισε» στα 15 εκατομμύρια ευρώ συν 8 σε μπόνους και ο Πορτογάλος υπέγραψε για δύο χρόνια με απολαβές 653.508 ευρώ την εβδομάδα και το πιο ακριβό συμβόλαιο στην Premier. Για μια εξαετία, ο Πορτογάλος «μάγεψε» το Νησί κι έγραψε ιστορία στον σύλλογο, με τα κατορθώματά του να προκαλούν δέος ως και σήμερα. Κατέκτησε ένα Champions League, τρία πρωταθλήματα, ενα FA Cup, δύο League Cup, δύο Community Shield, ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Σέρχιο Ράμος (Από Ρεάλ Μαδρίτης σε Παρί): Οι Γάλλοι έκαναν φοβερά deals φέτος το καλοκαίρι. Πριν από τον Λίο Μέσι οι Παριζιάνοι άρπαξαν την ευκαιρία και έκλεισαν τον εμβληματικό άλλοτε αρχηγό της Ρεάλ Μαδρίτης, Σέρχιο Ράμος και μάλιστα το έκαναν ενώ είχε μείνει ελεύθερος. «Ο Νεϊμάρ με έπεισε πριν υπογράψω στην Παρί» τόνισε ο Ισπανός, ο οποίος θα βρεθεί στην ίδια ομάδα με τον Λιονέλ Μέσι. Όσα όμως, λόγια κι αν ειπωθούν για να τον ξεπροβοδίσουν στην έξοδό του, τίποτα δεν μπορεί να ισοφαρίσει τις «χρυσές» σελίδες που έγραψε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο από το 2005, όταν πέρασε το κατώφλι του «Βαλντεμπέμπας» και του «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Μέσα σε 16 χρόνια, κατέκτησε κάθε τίτλο που διεκδίκησε. Πέντε πρωταθλήματα, δύο Copa Del Rey, τέσσερα Supercopa. Τέσσερα Champions League, η πιο σπουδαία συλλογή. Ισάριθμα Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων, ένα λιγότερο ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Νο4 Ρομέλου Λουκάκου (Από Ίντερ σε Τσέλσι): Ο θηριώδης διεθνής Βέλγος επιθετικός άφησε την Ίντερ που την οδήγησε στο ιταλικό πρωτάθλημα προκειμένου να κλείσει στην Τσέλσι και να γυρίσει έτσι στην Premier και τους «Μπλε» του Λονδίνου. Το κόστος της μετακίνησης ανήλθε στα 115 εκατομμύρια ευρώ. Πριν από 10 χρόνια ως πιτσιρικάς που μόλις είχε φτάσει στην Τσέλσι έλεγε ότι ήταν τεράστια τιμή για εκείνον να τον συγκρίνουν με τον Ντρογκμπά. Ο Ρομέλου Λουκάκου, εν έτει 2021, είναι το ίδιο… τρομακτικός για τις αντίπαλες άμυνες, όπως ήταν ο Ιβοριανός θρύλος των «μπλε». «Δεν είμαι εδώ για να διαδεχθώ τον Ντρογκμπά, είμαι εδώ για να γίνω καλύτερος. Άλλωστε, τον ακούω κάθε φορά που μου μιλάει και προσπαθώ κάθε στιγμή που περνάω μαζί του στο γήπεδο να την εκμεταλλεύομαι για να μαθαίνω» έλεγε το 2011 στην πρώτη του παρουσίαση ως παίκτης των «μπλε». Το ξεκίνημα δυναμικό και οι Μπλε στηρίζουν πάνω του τα όνειρά τους για επιστροφή στην κορυφή της Premier League. 

Tζακ Γκρίλις (Από Άστον Βίλα σε Μάντσεστερ Σίτι): Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε την υπέρβαση για την απόκτηση του 25χρονου διεθνούς Άγγλου μεσοεπιθετικού, Τζακ Γκρίλις, από την Άστον Βίλα έναντι του ποσού 120 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται για την πιο ακριβή μεταγραφή Άγγλου ποδοσφαιριστή στην ιστορία που έκλεισε στη Σίτι με συμβόλαιο έξι ετών. Ο ίδιος έβαλε τα κλάματα όταν αποχώρησε από την Άστον Βίλα, ωστόσο είναι έτοιμος να… σηκώσει στο πόδι το Ετιχαντ και να αποθεωθεί από τους οπαδούς της Σίτι, όπως συνέβη και το καλοκαίρι στα γήπεδα του EURO! Οι συνολικές του οικονομικές απολαβές ανέρχονται στις 115 εκατομμύρια λίρες. Αυτό με μερικές διαιρέσεις, σημαίνει ότι κάθε βδομάδα που περνά θα εισπράττει 369.231 εκατ. λίρες.

Τζίτζιο Ντοναρούμα (Από Μίλαν σε Παρί Σεν Ζερμέν) : Μετά από ένα φοβερό Euro που έκανε τα… πάντα για να στέψει την Ιταλία πρωταθλήτρια ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα έκλεισε στην Παρί με συμβόλαιο έως το 2026, αφήνοντας τη Μίλαν και την Ιταλία. Έτσι μαζί με την κατάκτηση του Euro με την πατρίδα του, ο Ντοναρούμα πανηγύρισε κι ένα πολύτιμο βραβείο. Με αυτόν τον τίτλο έγραψε ιστορία καθώς έγινε μόλις ο δεύτερος τερματοφύλακας που καταφέρνει κάτι ανάλογο. Επειτα από 251 εμφανίσεις και 88 clean sheet με την πρώτη ομάδα της Μίλαν, έπρεπε οι δρόμοι του Ντοναρούμα με τους Μιλανέζους να χωρίσουν. Η Μίλαν πριν από μερικούς μήνες προσέφερε στον 22χρονο τερματοφύλακα νέο συμβόλαιο αξίας 7 εκατ. ευρώ ετησίως, αλλά ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, έπαιξε ρόλο στις εξελίξεις «παγώνοντας» τη συμφωνία. Ο σύλλογος του Νάσερ Αλ-Κελάιφι, του πρόσφερε πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές 10 εκατομμύρια ευρώ.

Νο7 Τζέιντον Σάντσο (Από Ντόρτμουντ στη Γιουνάιτεντ): Σήριαλ… διετίας με happy end και για τις δυο πλευρές. Βέβαια, μικρό deal δεν το λες. Ο Τζέιντον Σάντσο που ανδρώθηκε στην Σίτι για να κάνει μετά καριέρα στη Bundesliga και την Μπορούσια Ντόρτμουντ, γύρισε στο Μάντσεστερ, όμως στην κόκκινη πλευρά της πόλης. Η Γιουνάιτεντ για να τον κάνει δικό της έδωσε 85 εκατ. ευρώ! Το 5ετές συμβόλαιο για το οποίο φέρεται να έχει ήδη συμφωνήσει εκείνος με τους «κόκκινους διαβόλους», όπως αναφέρει ο βρετανικός Τύπος, είναι το 2ο καλύτερο συμφωνητικό που υπάρχει στο κλαμπ, ξεπερνώντας ακόμα και τον Πολ Πογκμπά! Βέβαια, έγινε… τρίτο, μιας και ακολούθησε ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Σάντσο θα λαμβάνει 350.000 λίρες κάθε εβδομάδα, έναντι των 290.000 έναντι των οποίων έχει συμφωνήσει με το κλαμπ ο Γάλλος χαφ!

Μάρτιν Όντεγκααρντ (Από Ρεάλ Μαδρίτης σε Άρσεναλ): Ξανά στο Λονδίνο! Η Άρσεναλ δαπάνησε ούτε λίγο ούτε πολύ 40 εκατ. ευρώ για την επιστροφή του 22χρονου Νορβηγού. Και αυτό για να πάρει το ΟΚ από τη Ρεάλ για τη μεταγραφή του Μάρτιν Όντεγκααρντ τον οποίο είχε ως δανεικό. Ο 22χρονος τώρα έχει στο μυαλό του μονάχα την Άρσεναλ. Εκεί θέλει να καθιερωθεί και να διαπρέψει. Ο Μίκελ Αρτέτα, ο προπονητής της Άρσεναλ με την ανακοίνωση του παίκτη από τον λονδρέζικο σύλλογο προχώρησε σε αποθεωτικές δηλώσεις. Ο Ισπανός δεν έκρυψε στιγμή τη χαρά του για αυτή την εξέλιξη. «Ο Όντεγκααρντ φέρνει στην ομάδα πράγματα που έλειψαν και που πρόσφερε τη προηγούμενη σεζόν. Μας έκανε καλύτερους. Έφερε περισσότερες λύσεις και επιλογές ειδικά στο κομμάτι της δημιουργίας».

Νο9 Τάμι Εϊμπραχαμ (Από Τσέλσι σε Ρόμα): Δυνατό deal με… Special υπογραφή. Ο Φρανκ Λάμπαρντ προσλήφθηκε το καλοκαίρι του 2019 για να αναδομήσει την Τσέλσι με το νεανικό του project. Μεταξύ των αποκαλύψεων που μας παρήγαγε, είναι ο Τάμι Έιμπραχαμ, ο οποίος στα 23 του χρόνια εξελίσσεται σε υπολογίσιμο στράικερ των αγγλικών και όχι μόνο γηπέδων.Ο Άγγλος επιθετικός που αγωνιζόταν από μικρός στην Τσέλσι συνεχίζει την καριέρα του στην ιταλική Serie A. Οι Ρωμαίοι πλήρωσαν 40 εκατομμύρια ευρώ για τον παίκτη κι εκείνος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών. Ο 23χρονος δεν υπολογιζόταν, μετά την άφιξη του Τόμας Τούχελ στη Τσέλσι και το μέλλον του στην πρώτη ομάδα με τους πρωταθλητές Ευρώπης φάνηκε ακόμη πιο ζοφερό όταν ο Ρόμελου Λουκάκου, επέστρεψε στο Stamford Bridge. Ο Έιμπραχαμ έγινε στόχος αρκετών ομάδων το καλοκαίρι και επέλεξε να μετακομίσει στην ιταλική πρωτεύουσα για χάρη του Ζοσέ Μουρίνιο.

Εντουάρντο Καμαβινγκά (Από Ρεν σε Ρεάλ Μαδρίτης): Ναι μπορεί να μην έχει τη… λάμψη των άλλων αστέρων είναι όμως μία κίνηση που μπορεί να κάνει διαφορά για τη Ρεάλ. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε μία καλή επένδυση με την απόκτηση του wonderkid της Ρεν, Εντουάρντο Καμαβινγκά. Η Βασίλισσα ανακοίνωσε τον 18χρονο μέσο για τα επόμενα έξι χρόνια με… τιμή στα 31 εκατομμύρια ευρώ + 9 σε μπόνους. Ο Καμαβινγκά αποτελεί προϊόν του τμήματος υποδομών της Ρεν. Με την πρώτη ομάδα αγωνίστηκε απ’ το 2019 πραγματοποιώντας εντυπωσιακές εμφανίσεις. Ο 18χρονος μέσος μετράει 88 εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα της Ρεν, σκοράροντας δύο γκολ και μοιράζοντας πέντε ασίστ. Μάλιστα, μετράει και τρεις συμμετοχές μ’ ένα γκολ φορώντας τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας.

Αντουάν Γκριεζμάν (Από Μπαρτσελόνα σε Ατλέτικο Μαδρίτης): Το μεγάλο «μπαμ» στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου είναι γεγονός. Ο Αντουάν Γκριεζμάν επιστρέφει στην Ατλέτικο Μαδρίτης, δύο χρόνια μετά την αποχώρησή για τη Μπαρτσελόνα, με τους Μπλαουγκράνα να βρίσκουν τη χρυσή τομή για την παραχώρησή του ως δανεικό μέχρι το τέλος της σεζόν και με οψιόν αγοράς στα 40 εκατομμύρια ευρώ. Ναι, πριν δυο καλοκαίρια η Μπαρτσελόνα είχε δαπανήσει 120 εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της, αλλά ο Γάλλος δεν έκανε ποτέ την υπέρβαση «Μπορώ να κάτσω στο ίδιο τραπέζι με τον Μέσι και τον Κριστιάνο» είχε τονίσει, αλλά δεν τα κατάφερε ούτε να τους… πλησιάσει. Σε 102 συμμετοχές με τα Μπλαουγκράνα, ο «Γκρίζι» πέτυχε 35 γκολ και μοίρασε 17 ασίστ και πλέον επιστρέφει εκεί όπου αγαπήθηκε περισσότερο από οπουδήποτε αλλού, με 133 γκολ και 50 ασίστ σε μια πενταετία στην ισπανική πρωτεύουσα.

Σχολιάστε

X