EuroLeague: Αχλάτσωτα made in Greece! (Poll)

EuroLeague: Αχλάτσωτα made in Greece! (Poll)

Ένα καλάθι, μια νίκη, μια πρόκριση, ίσως και το μεγάλο τρόπαιο της EuroLeague! Mεγάλα σουτ που έγραψαν ιστορία στη EuroLeague! Αχλάτσωτα που έδωσαν νίκες, προκρίσεις, τρόπαια και όλα αυτά από τα χέρια Ελλήνων παικτών! Καλάθια που προκάλεσαν ντελίριο ενθουσιασμού και θα μνημονεύονται για πάντα! Το bwin News δεν ξεχνά απίθανα σουτ της διοργάνωσης.

bwin – Κορυφαίο live στους αγώνες της EuroLeague!

Θοδωρής Παπαλουκάς | ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ταού Κεράμικα 84-82 | 01/04/2004

ΤΣΣΚΑ και Ταού Κεράμικα έδιναν μάχη στον ίδιο όμιλο του Top 16 για ένα εισιτήριο για το «Final 4». Με μία νίκη να χωρίζει τις δύο ομάδες (ΤΣΣΚΑ 4-0, Ταού 3-1), το παιχνίδι στη Μόσχα είχε τη δική του μεγάλη σημασία. Οι Βάσκοι χρειάζονταν νίκη με τουλάχιστον 3 πόντους κι ένα λεπτό πριν το τέλος, ο Ματσιγιάουσκας τους έδωσε προβάδισμα με 82-77. Ωστόσο, ο Παπαλουκάς με δικό του κάρφωμα έκανε το 84-82 κι έστειλε την ομάδα του στο «Final 4».

Νίκος Ζήσης | ΑΕΚ – Εφές 70-69 | 03/03/2005

Μια αλησμόνητη στιγμή, ένα μεγάλο σουτ που δεν ξεχαστεί. Ο Νίκος Ζήσης κόντρα στην Εφές στις 3 Μαρτίου του 2005 πέτυχε ένα απίθανο σουτ. Το δικό του «The shot» σηματοδότησε την απογείωσή του, ενώ ήταν η τελευταία αναλαμπή μίας εξαιρετικής ομάδας σε επίπεδο EuroLeague. Με το σκορ στο 67-69 υπέρ των φιλοξενουμένων και με 5,7’’ για το τέλος, ο Ζήσης άφησε στην άκρη τον τραυματισμό και πήρε την πρωτοβουλία. Στην προσπάθειά του να αποφύγει τους αντιπάλους του έχασε για λίγο την ισορροπία του, ωστόσο συγκράτησε την μπάλα και με ένα turnaround τρίποντο από τις 45 μοίρες την έστειλε στο καλάθι μέσα σε αποθέωση.

bwin – Αμέτρητα ειδικάστοιχήματαστη EuroLeague!

Δημήτρης Διαμαντίδης | Μάλαγα – Παναθηναϊκός 76-77 | 24/11/2011

Δεν ήταν ημιτελικός, ούτε αγώνας της νοκ άουτ φάσης, αλλά αυτό το ματς είναι για πάντα στις μνήμες των φίλων του Παναθηναϊκού. Στις 24 Νοεμβρίου 2011 οι «Πράσινοι» έπαιζαν με τη Μάλαγα στην Ισπανία. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στη μεγαλύτερη διάρκειά του και στο τέλος εξελίχθηκε σε… θρίλερ. Ο Παναθηναϊκός ήταν πίσω στο σκορ 76-74 κι απέμεναν λίγα δευτερόλεπτα για το τέλος. Ο Διαμαντίδης πήρε την μπάλα από πάσα του Νικ Καλάθη, έκανε ντρίπλα, ένα βηματάκι πίσω και με τρομερή ψυχραιμία ευστόχησε σε ένα μεγάλο τρίποντο που έμελλε να δώσει τη νίκη στην ομάδα του με 76-77! Ο τέλειος επίλογος μίας εντυπωσιακής εμφάνισης για τον Διαμαντίδη (23 πόντοι με 7/11 τρίποντα, 2/2 βολές, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κόψιμο)!

Γιώργος Πρίντεζης | Ολυμπιακός – ΤΣΣΚΑ 62-61 | 13/05/2012

Ένα από τα μεγαλύτερα καλάθια στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το καλάθι που πέρασε στην… αθανασία. Το «πεταχτάρι» έδωσε ένα ευρωπαϊκό κύπελλο και ο Γιώργος Πρίντεζης θα έχει πάντα περίοπτη θέση στη «Βίβλο» της EuroLeague. O Σισκάουσκας αστόχησε στις βολές, ο Σπανούλης κατέβασε, μοίρασε και ο «Πριντ» στα 0,7’’ έγραψε ιστορία με το απίθανο floater βάζοντας… φωτιά στο «Σινάν Ερντέμ» της Κωνσταντινούπολης, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τα 30 λεπτά απόλυτης κυριαρχίας των Ρώσων διαγράφηκαν από την τρομερή προσπάθεια του Ολυμπιακού και φυσικά το απίθανο τελείωμα του Πρίντεζη.

bwin – Κάθε καλάθι της EuroLeague παίζει σε Ζωντανή Μετάδοση!

Βασίλης Σπανούλης | Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 100-88 |12/5/2013

Στις 12/5/2013, ο Ολυμπιακός ανέβαινε και πάλι στη κορυφή της Ευρωλίγκας, μετά και το 100-88 επί της Ρεάλ Μαδρίτης στο Final Four του Λονδίνου! Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά από ένα κάκιστο α’ μέρος, μπήκε… καυτός στο γήπεδο μετά το 20′ και αποτελείωσε τους Μαδριλένους με 5/5 από τα 6,75μ.! Τα δυο τρίποντα από τη κορυφή και εκείνο από τα… 8+ μέτρα μετέτρεψαν τον τελικό σε θρίαμβο. Το φινάλε βρήκε τον Ολυμπιακό και πάλι πρωταθλητή, τον Σπανούλη MVP του Final Four.

Γιώργος Πρίντεζης | Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 70-67 | 23/04/2015

Είχε προηγηθεί ο αποκλεισμός του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ Μαδρίτης στα Play – offs. Την επόμενη σεζόν ακόμα μια… ισπανική πρόκληση μπροστά του, αυτή την φορά της Μπαρτσελόνα. Το πλεονέκτημα έδρας είχε χαθεί, αλλά ένα μεγάλο διπλό στη Βαρκελώνη είχε φέρει τη σειρά των Play – offs στα ίσα. Στο κατάμεστο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός έδινε τον δικό του τελικό για την παρουσία στο «Final 4». Ένα συναρπαστικό ματς, το οποίο πήγαινε πόντο – πόντο. Το φινάλε είχε την υπογραφή του ανθρώπου που ήξερε όσο λίγοι να σκοράρει μεγάλα καλάθια. Ο Ναβάρο έχασε τη μία βολή σκορπίζοντας ανακούφιση στο Φαληρικό γήπεδο. Το ματς ήταν στο 68 – 68 με 5.2 δευτερόλεπτα να μένουν για το τέλος. Ο V-Span κλείστηκε, μοίρασε στον Σλούκα και εκείνος βρήκε τον Πρίντεζη μόνο του για να γράψει το τελικό 71 – 68 με τρίποντο at the buzzer. Πανζουρλισμός για μια απίθανη πρόκριση…

Βασίλης Σπανούλης | ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ολυμπιακός 68-70 | 15/05/2015

Ο Ολυμπιακός έστειλε… σπίτι της ξανά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, μιας και στον ημιτελικό του «Final 4» της EuroLeague, ο Βασίλης Σπανούλης έκανε ό,τι ήθελε τους Μοσχοβίτες. Κι όμως στο 34′ οι Πειραιώτες ήταν πίσω με εννέα πόντους. Κάπου εκεί ο Ολυμπιακός αντέδρασε, ο Λαρισαίος γκαρντ πήρε μπρος και με διαδοχικά τρίποντα άλλαξε τη μοίρα του ματς. Στο 63-63 και με 1.29” να απομένει, ο V-Span πήρε τη μπάλα, αψήφησε τα σηκωμένα χέρια του Βοροντσέβιτς και με απίθανο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα νίκης! Ο Σπανούλης 9.9” για την λήξη έκανε το 66-69 με νέα τρίποντη «βόμβα» και διέλυσε τα όνειρα των Ρώσων.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X