MLS 2024: Το «πρέπει» του Μέσι, το... μπλαουγκράνα reunion και η μπάλα στη σέντρα! (Poll)

MLS 2024: Το «πρέπει» του Μέσι, το… μπλαουγκράνα reunion και η μπάλα στη σέντρα! (Poll)

Η παρουσία του Λιονέλ Μέσι στρέφει τα βλέμματα όλων στο ΜLS, εκεί όπου οι μπλαουγκράνα έκαναν reunion και θέλουν τίτλο με την Ίντερ.

Build A Bet* στο MLS: Συνδυασμός ακόμα περισσότερων αγορών από τον ίδιο αγώνα!

Η σεζόν του 2024 ξεκινά με την Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι εναντίον της Ρεάλ Σολτ Λέικ. Αυτή θα είναι η 29η χρονιά της, όμως ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοια προσμονή πριν από τον πρώτο αγώνα.

Η Ίντερ Μαϊάμι θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Σολτ Λέικ στο «DRV PNK Stadium», σηματοδοτώντας την έναρξη της πρώτης πλήρους σεζόν του Λιονέλ Μέσι στις ΗΠΑ. Κάθε οπαδός θα θέλει να δει από κοντά τον Αργεντινό σούπερ σταρ.

Η έλευση των μεγαλύτερων ονομάτων του ποδοσφαίρου για το Πρωτάθλημα είχε και συνέχεια με τον Λουίς Σουάρες. Μαζί με τα άλλοτε αστέρια της Μπαρτσελόνα στο MLS θα είναι και ο πρώην τερματοφύλακας της Τότεναμ, Ούγκο Γιορίς, που έφυγε από την Τότεναμ και το Λονδίνο μετά από 11,5 χρόνια, για να «μετακομίσει» στις ΗΠΑ για λογαριασμό των Λος Άντζελες.

Μετά τον αγώνα της Ίντερ Μαϊάμι το MLS έχει προγραμματίσει τους επόμενους 11 εναρκτήριους αγώνες του για τις 24 Φεβρουαρίου, με άλλους τρεις την αμέσως επόμενη μέρα και την προσπάθεια του Βανκούβερ να ξεκινά στις 2 Μαρτίου. Η Ρεάλ Σολτ Λέικ θα έχει δύο μέρες κενό πριν παίξει μετά στο Σεντ Λούις στις 24 Φλεβάρη.

MLS με Ενισχυμένες Αποδόσεις!

Τα νέα αστέρια του ΜLS δίπλα στον Μέσι

Το MLS έχει γίνει ένα άκρως ελκυστικό Πρωτάθλημα. Η… πόρτα του ανοίγει και πλέον οι περισσότεροι κορυφαίοι παίκτες καλοβλέπουν αυτή την ευκαιρία. Ο Μέσι έχει αποδειχθεί πόλος έλξης και είναι χαρακτηριστικό πώς στην Ίντερ Μαϊάμι θα έχει μαζί του, τους Μπουσκέτς και Άλμπα. Ποια είναι όμως τα νέα μεγάλα ονόματα της Λίγκας;

Λουίς Σουάρες: Ο Ουρουγουανός φορ πήρε μεταγραφή στην Ίντερ Μαϊάμι τον Ιανουάριο του 2024 αφού είχε 26 γκολ και 17 ασίστ σε 53 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις για τη βραζιλιάνικη Γκρέμιο.

Χουάν Ερνάντες: Ο Κολομβιανός επιθετικός παίζει τη δεύτερη πλήρη σεζόν του στο MLS, όπου έχει ήδη κερδίσει το βραβείο πολυτιμότερου παίκτη στη διοργάνωση του MLS Cup 2023. Επίσης έγινε Πρωταθλητής με την Κολόμπους Κρου.

Έμιλ Φόρσμπεργκ: Οι Red Bulls της Νέας Υόρκης ανακοίνωσαν την απόκτηση του Σουηδού μέσου, ο οποίος εντάχθηκε στον σύλλογο αφού είχε 71 γκολ και 68 ασίστ σε 324 αγώνες για τη Λειψία.

Σούπερ αποδόσεις στους αγώνες του MLS!

Ούγκο Γιορίς: Μετά από 447 αγώνες και 151 ματς χωρίς να δεχθεί γκολ με την Τότεναμ, ο βετεράνος πλέον Γάλλος τερματοφύλακας φτάνει ως ολοκαίνουρια προσθήκη στην ομάδα της Λος Άντζελες FC.

Πέδρο Ντε Λα Βέγκα: Ο 22χρονος Αργεντινός μέσος είναι ο νέος παίκτης των Σιάτλ Sounders. Έρχεται από την αργεντίνικη Λανούς, όπου σημείωσε 17 γκολ και είχε 30 ασίστ σε 126 παιχνίδια εκτός από το ότι έπαιξε σε επίπεδο Νέων για την Αργεντινή.

Γκάμπριελ Πεκ: Επίσης, 22 ετών, ο Βραζιλιάνος εντάχθηκε στους LA Galaxy. Ήταν στη Βάσκο Ντα Γκάμα, έχοντας 26 γκολ και 14 ασίστ σε 178 αγώνες.

Φακούντο Τόρες: Ο Ουρουγουανός ελπίζει να ξεπεράσει την εντυπωσιακή του σεζόν από πέρυσι. Από αυτήν του δόθηκε νέο συμβόλαιο αφού καθιερώθηκε ως ένας τοπ παίκτης για την Orlando City.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στο MLS!

Τα βραβεία MLS

Στο τέλος της σεζόν, οι παίκτες και οι σύλλογοι βραβεύονται για τα επιτεύγματά τους κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ξεκινώντας με τον πρώτο σκόρερ του τουρνουά που κερδίζει το Χρυσό Παπούτσι του MLS, το βραβείο MVP Landon Donovan και το πιο πολυπόθητο τρόπαιο του Κυπέλλου του MLS.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, διαφορετικοί σύλλογοι και παίκτες έχουν κερδίσει αυτά τα ατομικά βραβεία και τρόπαια στο τέλος της χρονιάς. Ανάμεσά τους, παίκτες της Λατινικής Αμερικής που υπήρξαν καθοριστικοί για τους συλλόγους τους. Το Χρυσό Παπούτσι της περασμένης σεζόν πήρε ο Γκαμπονέζος επιθετικός της LAFC, Ντένις Μπουάνγκα, ο οποίος έβαλε 20 γκολ για να εξασφαλίσει το βραβείο.

Ανάπτυξη στο MLS

Το MLS και οι σύλλογοι του συνεχίζουν να αναπτύσσονται δημιουργώντας γήπεδα και προπονητικές εγκαταστάσεις παγκοσμίου επιπέδου. Με το να έχουν επενδύσει περισσότερα από 9 δισεκατομμύρια δολάρια και βάζοντας την εμπειρία των φιλάθλων σε πρώτο πλάνο. Το 2023, το MLS πέτυχε να έχει κατά μέσο όρο παρακολούθηση 22.111 φιλάθλων ανά αγώνα και συνολική παρακολούθηση από 10.900.804 οπαδούς.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Major League Soccer (@mls)

Στον δρόμο για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025

Από τον Φεβρουάριο, 10 σύλλογοι του MLS θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους για μια θέση στη μεγαλύτερη διοργάνωση συλλόγων στον κόσμο, το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων FIFA 2025 που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να είναι πρωταθλητές του Concacaf Champions Cup 2024, ενός διεθνούς τουρνουά 27 τοπ συλλόγων από τη Συνομοσπονδία του Concacaf.

Ώρα για MLS! Ποιος θα είναι ο πρώτος σκόρερ;

Οκτώ σύλλογοι του MLS, οι FC Σινσινάτι, Χιούστον Νταινάμο FC, Νάσβιλ, Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον, Orlando City SC, Φιλαδέλφεια Γιούνιον, Σεντ Λούις και Vancouver Whitecaps FC θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους προς στο Concacaf Champions Cup 2024 παίζοντας στον πρώτο γύρο. Μετά από δύο ματς εντός και εκτός έδρας τον Φεβρουάριο, ο νικητής της συνολικής βαθμολογίας κάθε αγώνα του πρώτου γύρου προκρίνεται στη φάση των «16». Η Κολόμπους Κρου ως νικήτρια του MLS Cup 2023, και η Ίντερ Μαϊάμι ως πρωταθλήτρια του εναρκτηρίου League Cup 2023, έχουν περάσει απευθείας στην επόμενη φάση, η οποία θα ξεκινήσει στις αρχές Μαρτίου.

Είναι φαβορί η Ίντερ του Μέσι;

Η ομάδα του Μαϊάμι έκανε ένα tour σε Ασία και Κεντρική Αμερική. Υπάρχουν όμως τα αγωνιστικά προβλήματα. Ο εξτρέμ Φαρίας υπέστη ρήξη χιαστού, ενώ ο Κρεμάσκι θα λείψει τρεις μήνες. Τραυματισμούς είχαν και οι Μέσι και Μπουσκέτς αν και εκτιμάται πώς θα είναι ΟΚ να ξεκινήσουν τη σεζόν.

Η Ίντερ Μαϊάμι από την πλευρά της συνέχισε την προσπάθειά της να ενώσει όλη την παλιά καλή Μπαρτσελόνα μαζί κλείνοντας τον Σουάρες και έτσι να φέρει ξανά μαζί Μέσι, Μπουσκέτς, Αλμπα και Σουάρες. Υπήρξε και η κίνηση με τον Γκρέσελ που βοήθησε την Κολόμπους να πάρει το MLS Cup. Ο Φρέιρε, άλλοτε στόπερ του Ολυμπιακού, αποκτήθηκε μετά την απώλεια του Μίλερ, που έκλεισε στο Πόρτλαντ. Ο μέσος Γκρεγκόρε από την άλλη ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στη Μποταφόγκο κάτι το οποίο λειτούργησε ως ένα όφελος στο οικονομικό σκέλος για την ομάδα της Ίντερ Μαϊάμι. Το 2024 θα είναι επιτυχημένο αν ο Μέσι παραμείνει υγιής. Εάν ο Αργεντινός σταρ μπορέσει να διατηρήσει τη φυσική του κατάσταση τότε η Ίντερ Μαϊάμι θα κρατήσει τη φοβερή της φήμη.

MLS: Ποια ομάδα θα κατακτήσει την κούπα;

Εάν όχι, τότε το ρεκόρ της ομάδας του Μαϊάμι χωρίς τον Μέσι πέρυσι στην κανονική περίοδο ήταν μόλις 1-2-3. Οι «Ερωδιοί» δείχουν πώς θα έχουν μεγαλύτερο βάθος από πέρυσι και αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στον κόουτς Μαρτίνο να έχει μία ομάδα με μεγαλύτερη συνοχή. Η αποχώρηση των Μίλερ βέβαια και Γκρεγκόρε ίσως δημιουργούν ορισμένα ερωτηματικά για τις αμυντικές ικανότητες της ομάδας.

Μπορεί το Μαϊάμι να αντιμετωπίσει αυτά τα ζητήματα; Θα χρειαστεί να το κάνει εάν θέλει ανταποκριθεί στις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν ο Μέσι θα κερδίσει 12 εκατομμύρια δολάρια ενώ θα αγωνίζεται για την Ίντερ Μαϊάμι αυτή τη σεζόν. Αυτή είναι μια τεράστια μείωση μισθού σε σχέση με τα 70 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα χρήματα που έπαιρνε στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ωστόσο και πάλι ο μισθός του Μέσι παραμένει μεγαλύτερος απ’ όλη τη μισθοδοσία των συλλόγων στην κατηγορία εκτός από πέντε.

Ο Γκόμεζ θα κοντράρει τον Μέσι για τον τίτλο του MVP του MLS το 2024. Οι προσδοκίες δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες για το Μαϊάμι και υπάρχει η προοπτική ώστε να γίνει η καλύτερη ομάδα που έχει δει ποτέ το MLS. Μία βαθύτερη ανάλυση δείχνει ότι αυτό πάντως δεν θα είναι εύκολο να συμβεί.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X