Που θα πάει ο Τσάμπι Αλόνσο; Λίβερπουλ, Μόναχο ή Λεβερκούζεν; (Poll)

Που θα πάει ο Τσάμπι Αλόνσο; Λίβερπουλ, Μόναχο ή Λεβερκούζεν; (Poll)

Ο Τσάμπι Αλόνσο επιλέγει στοιχεία από διάφορα φιλοσοφικά ρεύματα και παραδίδει στην Bundesliga πλάνο έτοιμο για κούπα! Ο Ισπανός είναι το νέο hot όνομα στην Ευρώπη και η Λίβερπουλ είναι έτοιμη να τον κάνει αντι-Κλοπ.

Έχουν περάσει μόλις τρεις εβδομάδες από τότε που ο Γιούργκεν Κλοπ σόκαρε τη Λίβερπουλ και τον ευρύτερο ποδοσφαιρικό κόσμο με την ανακοίνωσή του ότι θα φύγει από το «Άνφιλντ» στο τέλος της σεζόν. Από τότε, ένας ξεκάθαρος υποψήφιος έχει αναδειχθεί ως το φαβορί για να διαδεχθεί τον Γερμανό: ο Τσάμπι Αλόνσο, ο πρώην μέσος της Λίβερπουλ που τώρα οδηγεί την Μπάγερ Λεβερκούζεν προς τον πρώτο της τίτλο στην Bundesliga. Ποιος είναι ο Ισπανός; Μπορεί να μετακομίσει στο Μόναχο; Θα έχει μια ακόμα χρονιά στο Λεβερκούζεν;

Από τότε που φορούσε ακόμα τα ποδοσφαιρικά φρόντιζε να σημειώνει νοητά τις οδηγίες του Γκουαρδιόλα στην Μπάγερν και να τις μπλέκει με όσα είχε μάθει νωρίτερα από τους Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι. Ίσως μάλιστα αυτό να αποτελεί και το μεγάλο ατού σε σχέση με τους άλλους τεχνικούς της γενιάς του.

Κάθε γκολ της Bundesliga σε Ζωντανή Μετάδοση*!

Άλλωστε, δεν διδάχθηκε μόνο τη φιλοσοφία του Κρόιφ, καθώς στην πλούσια καριέρα του υπηρέτησε δασκάλους της προπονητικής με διαφορετικές τακτικές, επιλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία τους. Και η παρουσία του πάνω στη Λεβερκούζεν αποδεικνύει πως έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τον δικό του ξεχωριστό δρόμο.

«Πάντα θα βρίσκουμε χώρο» είναι το κύριο συστατικό και η οδηγία που διατηρεί από τις διδαχές του Γκουαρδιόλα, όμως την ίδια στιγμή στο γήπεδο παρουσιάζει μια ομάδα που θα κέρδιζε περισσότερο το χειροκρότημα των Μουρίνιο και Αντσελότι. Η κατοχή άλλωστε ουδέποτε τον απασχόλησε, με τη Λεβερκούζεν να αποτελεί πρακτικά μια επιθετική μηχανή που αντεπιτίθεται με συντονισμό και αμεσότητα προς τον αντίπαλο. Αυτό αντίκρισαν όλοι και στο τελευταίο ντέρμπι της με την Μπάγερν.

Bundesliga με Ενισχυμένες Αποδόσεις!

Η δουλειά του πάντα θα εξασφαλίζεται μέσα από τις νίκες κι όχι από τη φιλοσοφία που θα επιλέξει να ακολουθήσει, γι΄ αυτό λοιπόν και ο Ισπανός είναι στη λίστα της Λίβερπουλ, της Μπάγερν και άλλων μεγάλων ομάδων. Οι «ασπιρίνες» διανύουν μια πρωταθληματική πορεία γεμάτη γκολ και ρεκόρ. Είναι στην κορυφή της βαθμολογίας στο +5 από την Μπάγερν. Οι Βαυαροί πλέον μοιάζουν να στηρίζονται στο παρελθόν και τη νοοτροπία, γι αυτό και ρίχνουν ματιές στο μέλλον και τον… Αλόνσο.

Γιατί είναι το φαβορί για τη Λίβερπουλ;

Με ορισμένους παίκτες, υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι ο κόσμος ήθελε να επιστρέψουν στη Λίβερπουλ, αλλά ο Τσάμπι Αλόνσο ήταν ένας από αυτούς που δεν μπορούσαν ποτέ να ονειρευτούν  πραγματικά πως θα γυρνούσε. Ήταν στη Ρεάλ Μαδρίτης και μετά στην Μπάγερν Μονάχου. Αλλά τώρα θα μπορούσε να επιστρέψει ως προπονητής, κάτι που θα ήταν τεράστιο για τον σύλλογο. Δημιούργησε μια ομάδα σχεδόν από το τίποτα μέσα σε διάστημα 18 μηνών και πλέον βρίσκεται στα πρόθυρα της κατάκτησης της Bundesliga απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου που έχει ξοδέψει πολλά σε έμπειρους παίκτες.

Φυσικά, ο κόσμος θα μιλήσει για την πίστη του στη Λίβερπουλ, κάτι που βοηθάει, αλλά πάνω από όλα, έχει να κάνει με το πόσο γρήγορα δημιούργησε μια πραγματικά κορυφαία ομάδα και το στυλ ποδοσφαίρου που έχει, όπως και η αμυντική εικόνα που προσφέρει τεράστια ασφάλεια.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και κορυφαίο live στην Bundesliga!

Είναι αδύνατο να αντικαταστήσεις τον Κλοπ όσον αφορά το χάρισμα που έχει να δένει έναν σύλλογο. Αυτή η προσωπικότητα είναι μοναδική στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Αυτό που πρέπει να κάνουν οι Reds είναι να βρουν κάποιον που εμπνέει σεβασμό. Ως παίκτης, ο Τσάμπι Αλόνσο σίγουρα το έκανε αυτό.

Και αυτό που έχει κάνει στη Λεβερκούζεν θα ενθουσιάσει τους παίκτες και τους φιλάθλους. Η ρήξη του με τον Ράφα Μπενίτεθ στην ομάδα ανάγκασε πολλούς οπαδούς να πάρουν τότε το μέρος του Ισπανού κόουτς, ωστόσο ο νυν τεχνικός του γερμανικού συλλόγου είναι μια δυνατή προσωπικότητα που δεν αφήνει τα «θέλω» του χωρίς τα υπερασπιστεί.

Αισθάνεται ότι είναι κάποιος που θα διοικούσε αθόρυβα τα αποδυτήρια λόγω του χαρακτήρα και του τι έχει πετύχει ως παίκτης, αλλά και του τι έχει κάνει για να γίνει προπονητής. Μπορεί να μην παρουσιάζει ποδόσφαιρο heavy metal, αλλά η Λίβερπουλ θα μπορούσε να διατηρήσει τη θέση της στο Rock and Roll Hall of Fame.

Μπάγερν ή παραμονή στη Λεβερκούζεν;

Παραμένει η δυσαρέσκεια στην Μπάγερν Μονάχου για τον Τόμας Τούχελ και μετά την εκτός έδρας συντριβή από την Λεβερκούζεν τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Bild» ο Τούχελ είναι σε δύσκολη θέση και δεν αποκλείεται ο Ζοσέ Μουρίνιο να είναι ο αντικαταστάτης του! Βέβαια, ψηλά στη λίστα είναι ο Τσάμπι Αλόνσο, ωστόσο θεωρείται δύσκολο ο Ισπανός να πάρει τα ηνία. Ο ίδιος επιθυμεί να αναλάβει ένα πιο φρέσκο πρότζεκτ, ένα πλάνο για το οποίο γνωρίζει αρκετά και θα έχει ευχέρεια κινήσεων.

Βέβαια, υπάρχει και το σενάριο της παραμονής στη Λεβερκούζεν. Ο ίδιος λατρεύεται στο σύλλογο και αν έρθει ο πρώτος τίτλος στην ιστορία, τότε, η διοίκηση θα ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχη. Aλλωστε θα ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο Champions League με ένα ποιοτικότερο ρόστερ και αν τα πάει καλά οι μετοχές του θα ανέβουν ακόμα πιο ψηλά. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε, ο Τσάμπι Αλόνσο είναι πλέον στα μεγάλα ονόματα και όλοι περιμένουν την απόφασή του.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X