Τα μεγαλύτερα «κανόνια» που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα! (Poll)

Τα μεγαλύτερα «κανόνια» που είδαμε στα ελληνικά γήπεδα! (Poll)

Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου είναι τα γκολ! To μαγικό συναίσθημα όταν η μπάλα περνά τη γραμμή και καταλήγει στα δίχτυα. Παίκτες που είχαν το ένστικτο, που ήξεραν να βρίσκονται στη σωστή θέση, τη σωστή στιγμή και ξεσήκωναν τα πλήθη. Τα τελευταία 30 χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο έζησε μεγάλες στιγμές με ποδοσφαιριστές που έκαναν το όνομα τους… συνώνυμο του γκολ!

Κριστόφ Βαζέχα | 1989 – 2004 | Παναθηναϊκός

Τον Δεκέμβριο του 1989 ο Παναθηναϊκός έφερε στην Ελλάδα τον Κριστόφ Βαζέχα και τα υπόλοιπα είναι ιστορία… Μπορεί το πρώτο του ματς, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, να έληξε ισόπαλο χωρίς τέρματα, ωστόσο οι ικανότητές του είχαν αποτυπωθεί στο χορτάρι, κάτι που είχε τονίσει και ο Στέλιος Μανωλάς. Ο Πολωνός επιθετικός αγωνίστηκε 15 διαδοχικά χρόνια στον Παναθηναϊκό κι έγινε… θρύλος! Είναι ο πρώτος ξένος σκόρερ στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος με 244 γκολ, ενώ συνολικά, μόνο ο Θωμάς Μαύρος είναι πιο πάνω. Τρεις φορές πρώτος σκόρερ, κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ισάριθμα Κύπελλα και βοήθησε τα μέγιστα τον σύλλογό του να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 1996. Είχε 25 γκολ σε 63 ευρωπαϊκές συμμετοχές και κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει το απίθανο πλασέ του στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ.

Build A Bet* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Αλέκος Αλεξανδρής | 1991 – 2003 | ΑΕΚ, Ολυμπιακός

Ένας… killer των ελληνικών γηπέδων! Ο Αλέκος Αλεξανδρής έβαζε γκολ με κάθε τρόπο. Αεροπλανικά βολέ, κεφαλιές – ψαράκι, ψαλιδάκια και εναέριες προβολές. Είχε την ικανότητα να κινηθεί περιφερειακά ή ακόμα και στα πλάγια, ενώ μπορούσε να πάρει τη μπάλα πιο πίσω και να συνδυαστεί με τους μεσοεπιθετικούς. Κατέκτησε τρία πρωταθλήματα με την ΑΕΚ (1992, 1993, 1994), αφού το δίδυμο με τον Δημητριάδη ήταν… τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες. Στον Ολυμπιακό εκτοξεύθηκε, αφού πήρε ακόμα επτά (1997, 1998, 1999, 2000, 2001, 2002, 2003) και έφτασε τα δέκα συνολικά. Επίσης κατέκτησε και ένα Κύπελλο (1999). Τέσσερις φορές στην Α’ Εθνική (1994, 1997, 2001 και 2002) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ, ενώ το 2001 ψηφίστηκε κορυφαίος Έλληνας. Είναι ο τρίτος σκόρερ στην ιστορία του Ολυμπιακού στην Ελλάδα με 127 τέρματα.

Ζιοβάνι | 1999 – 2005 | Ολυμπιακός

«Αυτά τα κάνει τώρα ο Zιοβάνι και πριν από 30 χρόνια ο Πελέ», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα στη μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Γαλατασαράι, όταν ο Βραζιλιάνος έκανε την απίθανη λόμπα στον Μοντραγκόν. Ο Ζιοβάνι ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 1999, με τους «ερυθρόλευκους» να βγάζουν από τα ταμεία τους 4 δισεκατομμύρια δραχμές (περίπου 12 εκατ. ευρώ) και να τον κάνουν δικό τους από την Μπαρτσελόνα. Το αποτέλεσμα; Μαγικό! Σε μια εξαετία λατρεύτηκε από τους οπαδούς όσο λίγοι. Με τη φανέλα του Ολυμπιακού αγωνίστηκε σε 207 παιχνίδια, έχοντας 97 γκολ και 29 ασίστ. Με τα «ερυθρόλευκα» κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, ενώ τη σεζόν 2003/2004 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στην Α’ Εθνική με 21 γκολ.

Ενισχυμένες Αποδόσεις κάθε μέρα!

Κώστας Μήτρογλου | 2005 – 2022 | Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος, Άρης

Ο… πιστολέρο του Ολυμπιακού, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ της εποχής του. Με τους Πειραιώτες κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα, ισάριθμα κύπελλα και ξεσήκωσε όσο λίγοι το «Καραϊσκάκης». Σε 186 συμμετοχές με τα «ερυθρόλευκα» σε όλες τις διοργανώσεις πέτυχε 82 τέρματα, γράφοντας έτσι τη δική του ιστορία. Τα γκολ του ήταν το… διαβατήριο για την Premier League, με τη Φούλαμ να δαπανά ποσό – ρεκόρ για να τον αποκτήσει (15 εκατ., ευρώ). Εξαιρετικός μέσα στο κουτί, δυνατός στο ψηλό παιχνίδι, με πολύ καλή τεχνική κατάρτιση. Έκανε τη διαφορά ως δανεικός σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, μάλιστα με τους Περιστεριώτες πέτυχε 17 γκολ σε μια σεζόν.

Ντάρκο Κοβάσεβιτς | 2005 – 2007 | Ολυμπιακός

Ένας μεγάλος φορ, ένας παίκτης που γέμισε το κουτί κι έδωσε στον Ολυμπιακό, δύναμη και γκολ! Ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς πέτυχε 17 τέρματα στο ελληνικό πρωτάθλημα και σύνολο 31 σε 61 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις. Από τα εγχώρια γκολ, αλησμόνητα μένουν εκείνα κόντρα στον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό (4-0). Υπήρξε ανίκητος στον αέρα, ήξερε να ανοίγει χώρους, να μοιράζει και φυσικά να σκοράρει. Θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερα, αλλά το πρόβλημα υγείας έβαλε τέλος σε μια μεγάλη καριέρα.

Ραφίκ Τζιμπούρ | 2006 – 2017 | Ατρόμητος, Πανιώνιος, ΑΕΚ, Ολυμπιακός, Άρης

Τον Ιανουάριο του 2006, μεταγράφηκε στον Ατρόμητο από τον Εθνικό ΑΣτέρα και τον Ιανουάριο του 2007, στον Πανιώνιο, του οποίου αποτέλεσε βασικό επιθετικό ατού και ήταν πρώτος σκόρερ με επτά γκολ στους πρώτους οκτώ αγώνες του πρωταθλήματος 2007-08. Τα δείγματα ήταν αρκετά, ώστε η ΑΕΚ το 2008 να δαπανήσει αρκετά και να τον κάνει δικό της. Παρέμεινε για τρεις σεζόν, κάνοντας 58 συμμετοχές και σκοράροντας 22 γκολ. Στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο του 2011 ο Ολυμπιακός εκμεταλλεύτηκε τη ρήξη των σχέσεων του Ραφίκ Τζιμπούρ με την Ένωση και τον έκανε δικό του ως ελεύθερο. Ο Αλγερινός φορ φόρεσε τα «ερυθρόλευκα» κι έγινε φόβος και… τρόμος για τις αντίπαλες άμυνες. Πέτυχε 45 τέρματα σε 81 εμφανίσεις, πανηγύρισε το πρωτάθλημα του 2011, όπως και τα νταμπλ των δύο επόμενων χρόνων, ενώ ήταν ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος τη σεζόν 2012-13 με 20 γκολ σε 25 ματς.

Αξεπέραστο live στοίχημα στους αγώνες του Ελληνικού Πρωταθλήματος!

Ίσμαελ Μπλάνκο | 2007 – 2011 | ΑΕΚ

Το 2007 η ΑΕΚ του Σέρα Φερέρ αποκτά από την Κολόν Σάντα Φε τον Ισμαέλ Μπλάνκο και σε μια χρονιά ο Αργεντινός κάνει τους Ενωσίτες να τον λατρέψουν. Ναι, στην πρώτη του σεζόν πέτυχε 19 τέρματα, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος και φυσικά η ΑΕΚ δεν μπορούσε από το να ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς για να τον κάνει κι επίσημα δικό της. Εξαιρετικός φορ, είχε το ένστικτο του… killer, ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις κι έκανε τη διαφορά. Είχε τον τρόπο να σκοράρει με εντυπωσιακή ευκολία. Πέτυχε 73 γκολ σε 171 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ μοίρασε και 25 ασίστ. Πανηγύρισε τα πρώτα του γκολ φορώντας μια μαύρη μάσκα και χάρη σε αυτή κέρδισε το παρατσούκλι «Ζορό».

Τζιμπρίλ Σισέ | 2009 – 2011 | Παναθηναϊκός

Ένα τεράστιο όνομα έφτασε το καλοκαίρι του 2009 στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό και οι «πράσινοι» του ετοίμαζαν κάτι τρομερό! Περίπου 5.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού τον αποθέωσαν στο αεροδρόμιο. «Είμαι εντυπωσιασμένος. Δεν περίμενα τέτοια υποδοχή», ήταν τα πρώτα λόγια του 28χρονου επιθετικού. Ο Γάλλος σταρ έβαλε τη σφραγίδα του στο νταμπλ του 2010 και λατρεύτηκε όσο λίγοι ξένοι που φόρεσαν τα «πράσινα». Για μια διετία ήταν ο ηγέτης της ομάδας, έχοντας 61 ματς και 47 γκολ, οδηγώντας τους «πράσινους» στην κατάκτηση του νταμπλ το 2010 (για χάρη του οποίου έκανε ένα ακόμα… τατουάζ), αλλά και στην εντυπωσιακή πρόκριση επί της Ρόμα. Υπήρξε τρομερός φορ, ειδικά στην κίνηση στον… χώρο, έκανε τη διαφορά στην αντίπαλη περιοχή, με χαρακτηριστικό το δυνατό σουτ και ξεσήκωνε το κοινό, λόγω και της «σύνδεσης» του με τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Μάρκους Μπεργκ | 2013 – 2017 | Παναθηναϊκός

Ο Μάρκους Μπεργκ αποτελεί έναν από τους σέντερ φορ «σημεία αναφοράς» της τελευταίας 15ετίας στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, ενώ με διαφορά είναι ο πιο παραγωγικός Σκανδιναβός που έχει αγωνιστεί στη χώρα μας. Ο Σουηδός υπέγραψε το καλοκαίρι του 2013 τετραετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό και έσπασε όλα τα… κοντέρ! Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις με highlight το χατ-τρικ στον τελικό Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, με το «τριφύλλι» να νικά 4-1 τον ΠΑΟΚ και να κατακτά τον τίτλο. Παράλληλα ισοφάρισε το ρεκόρ των Βαζέχα και Βλάοβιτς στο ελληνικό πρωτάθλημα με πέντε γκολ εναντίον του Πανθρακικού, εκείνο του Αντωνιάδη σε ευρωπαϊκό ματς, σημειώνοντας τέσσερα γκολ εναντίον της Μίντιλαντ και την τελευταία του σεζόν (2016/17) αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ελληνικού Πρωταθλήματος με 22 τέρματα, όντας ο δεύτερος Σκανδιναβός που πετυχαίνει κάτι ανάλογο μετά τον Χένρικ Νίλσεν της ΑΕΚ το 1987/88. Φορ με εξαιρετικό παιχνίδι εντός κι εκτός περιοχής που ήξερε να αξιοποιεί και τους συμπαίκτες του.

Χερόνιμο Μπαράλες | 2013 – 2023 | Αστέρας Τρίπολης, Λαμία

Ένας Αργεντινός που έγραψε τη δική του ιστορία στη χώρα μας και δέθηκε τόσο πολύ με μια ομάδα. Το 2013, ο Χερόνιμο Μπαράλες πήρε το αεροπλάνο για να έρθει στη χώρα μας και να φορέσει για πρώτη φορά τη φανέλα του Αστέρα Τρίπολης. Μια γεμάτη καριέρα με αποχωρήσεις και επιστροφές, με μεγάλες στιγμές και πολλά γκολ. Πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Αρκάδων στις επαγγελματικές κατηγορίες, με 59 γκολ. Ηταν ο παίκτης που έκανε τα μέγιστα, ώστε ο Αστέρας να μπει στη φάση των ομίλων του Europa League. Κορυφαίος σκόρερ του πρωταθλήματος με 17 τη σεζόν 2014-15 πήρε μεταγραφή για τη Σίβασπορ. Επέστρεψε στην Ελλάδα για τη Λαμία, συνέχισε να σκοράρει και η μεταγραφή στον Αστέρα ήταν θέμα χρόνου. Από το 2019 έως το 2021 σκόραρε 22 τέρματα σε 56 αγώνες που αγωνίστηκε, κρατώντας την ομάδα όρθια σε αρκετές περιπτώσεις.

Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς | 2017 – 2019 | ΠΑΟΚ

Τον Ιανουάριο του 2017 ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε μια από τις πιο κομβικές μεταγραφές επί εποχής Ιβάν Σαββίδη, αφού απέκτησε από τη Λέγκια Βαρσοβίας τον «killer», Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Ο υψηλόσωμος Σέρβος σέντερ φορ είναι δεδομένα ο Νο. 1 γκολτζής που έχει περάσει από την Τούμπα τα τελευταία χρόνια και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους, καθώς σε 86 ματς σκόραρε 55 γκολ και μοίρασε 8 ασίστ. Με τα «ασπρόμαυρα» κατέκτησε δύο διαδοχικές χρονιές το Κύπελλο και ήταν πρωταγωνιστής στο πρώτο μισό της σεζόν του νταμπλ (2018-19) πριν πουληθεί στην Αλ Ιτιχάντ έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Γιουσέφ Ελ Αραμπί | 2019 – σήμερα | Ολυμπιακός

Συστήθηκε ως φορ… ολκής και φρόντισε να επιβεβαιώσει τον τίτλο του! Λατρεύεται όσο λίγοι ξένοι από τους Πειραιώτες. Κάθε του κίνηση στην αντίπαλη περιοχή και μια απειλή, κάθε άγγιγμα του είναι κίνδυνος για τον αντίπαλο. Στα 34 του χρόνια ο Μαροκινός επιθετικός έγραψε ιστορία στον Ολυμπιακό καθώς αναδείχθηκε πρώτος του σκόρερ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μάλιστα το επίτευγμά του είναι ακόμη πιο ξεχωριστό, αφού χρειάστηκε μόλις 33 παιχνίδια για να το πετύχει. Τις σεζόν 2019-20 και 2020-21 πέτυχε 20 και 22 γκολ αντίστοιχα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα και κέρδισε το βραβείο του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος. Μετρά τρία πρωταθλήματα κι ένα κύπελλο και συνεχίζει να σκοράρει με τη φανέλα των Πειραιωτών (87 σε 192 συμμετοχές συνολικά)

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X