Τα Playoffs ξεκινούν κι εσύ μαθαίνεις τον ευρωπαϊκό χάρτη των ελληνικών ομάδων! (Poll)

Τα Playoffs ξεκινούν κι εσύ μαθαίνεις τον ευρωπαϊκό χάρτη των ελληνικών ομάδων! (Poll)

Η κανονική διάρκεια του Ελληνικού πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε και πλέον άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατάκτηση της κορυφής. Ο ΠΑΟΚ προσπέρασε την ΑΕΚ στην τελευταία στροφή, ενώ στην 3η θέση βρέθηκε ο Ολυμπιακός, αφήνοντας πίσω του τον Παναθηναϊκό. Ποιος θα πάρει τα εισιτήρια που οδηγούν στη νέα εποχή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων; Δέκα στροφές στα Play-offs και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο Big-4!

Build A Bet* στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

O νέος «χάρτης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης

Η Ελλάδα διαθέτει τέσσερα εισιτήρια για την επόμενη χρονιά. Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στο Champions League ξεκινώντας από τον δεύτερο προκριματικό γύρο. Πώς θα είναι η διοργάνωση από το 2024-2025 κι έπειτα;

Ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν θα αυξηθεί από 32 σε 36. Άρα, θα γίνονται 189 ματς από τα 125 που διεξάγονται τώρα. Η φάση των ομίλων θα αντικατασταθεί από τη φάση Λίγκας.

Κάθε ομάδα θα έχει εξασφαλισμένα οκτώ παιχνίδια στη φάση της Λίγκας, δύο λιγότερα από τα αρχικά προτεινόμενα 10 τον αριθμό σε συζητήσεις που έγιναν στη Βιέννη. Τα μισά ματς θα είναι εκτός έδρας και τα άλλα μισά εντός.

Οι κορυφαίες οκτώ ομάδες στη φάση αυτή θα προκρίνεται αυτομάτως στα νοκ άουτ. Όσοι τερμάτισαν στις θέσεις από 9-24 θα παίξουν σε play-offs δύο αγώνων για να κριθεί ποιος θα περάσει τη φάση των ’16’.

Αμέτρητα ειδικά στοιχήματα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Δύο από τις έξτρα τέσσερις θέσεις στον θεσμό θα δίνονται ως επιβράβευση στη χώρα που έχει την πιο καλή απόδοση σε επίπεδο βαθμών στην προηγούμενη σεζόν. Για να γίνεται αυτό ξεκάθαρο το σύνολο των κερδισμένων βαθμών θα ορίζεται ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που μετέχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όλο αυτό το πλάνο δείχνει μία αλλαγή μετά τη σκληρή κριτική που είχε ασκηθεί για το υπάρχον μοντέλο αλλά και το τι ίσχυε τα τελευταία πέντε χρόνια.

Ευνοημένος ο… κυπελλούχος!

Τι γίνεται όμως με τις άλλες θέσεις της κατάταξης; O δευτεραθλητής θα είναι αυτός που θα βρεθεί στον  πρώτο προκριματικό γύρο του Europa League και θα έχει ένα… μαξιλαράκι ασφαλείας στον δρόμο για τους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Ο τρίτος της κατάταξης, αλλά και ο τέταρτος θα παίξουν στο Conference League ξεκινώντας από τον δεύτερο γύρο των προκριματικών της διοργάνωσης. Εκεί, ευκαιρίες δεν υπάρχουν και οι ελληνικές ομάδες θα πρέπει να δείξουν χαρακτήρα και προσήλωση για να συνεχίζουν και το Φθινόπωρο στην Ευρώπη.

Κορυφαίο live στοίχημα στο Ελληνικό Πρωτάθλημα!

Ωστόσο, τα εισιτήρια αυτά αναμένεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με το ποια ομάδα θα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος. Βλέπετε, ο νικητής του θεσμού θα πάρει το εισιτήριο του Europa League, δηλαδή της δεύτερης θέσης.

Πρωταθλητής2ος Προκριματικός Champions League3/3 Όμιλοι Champions League
2/3 Όμιλοι Europa League
1/3 Όμιλοι Conference League
2η Θέση1ος Προκριματικός Europa League4/4 Όμιλοι Europa League
3/3 Όμιλοι Conference League
3η Θέση2ος Προκριματικός Conference League3/3 Όμιλοι Conference League
4η Θέση2ος Προκριματικός Conference League3/3 Όμιλοι Conference League
Κυπελλούχος*Ο νικητής του θεσμού θα πάρει το εισιτήριο του Europa League,
δηλαδή της 2ης θέσης.
Έτσι, ο 2ος με τον 3ο θα βρεθούν στα προκρ. του Conference.
Aν ο Παναθηναϊκός είναι ο νικητής,
έχοντας πάρει παράλληλα την 1η ή τη 2η θέση,
τότε, το ευρωπαϊκό εισιτήριο πάει στην 4η ομάδα

Europa και Conference League στο ίδιο κάδρο

Το Champions League φυσικά δεν θα είναι η μοναδική διοργάνωση της UEFA που θα ακολουθήσει αυτήν την οδό. Η αλλαγή φορμάτ άλλωστε αφορά τόσο το Europa όσο και το Conference League, με 36 ομάδες να στελεχώνουν κάθε διοργάνωση στο league phase. Η μόνη διαφορά έγκειται στο γεγονός πως στο Conference League κάθε ομάδα θα δώσει έξι αγώνες (τρεις εντός έδρας, τρεις εκτός), σε αντίθεση με Champions και Europa League όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν οκτώ αγώνες στο league phase.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σχολιάστε

X