Premier League: Ποιος είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας; (Poll)

Premier League: Ποιος είναι ο κορυφαίος τερματοφύλακας; (Poll)

Premier League, το πρωτάθλημα των κορυφαίων, η Λίγκα των ισχυρών, της λάμψης! Μεγάλοι επιθετικοί, σούπερ χαφ, αμυντικοί – ηγέτες. Υπάρχουν όμως και τεράστιοι γκολκίπερ που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στη διοργάνωση. Από τον Ντέιβιντ Τζέιμς στον Πετρ Τσεχ, το bwin News θυμάται πέντε εντυπωσιακούς τερματοφύλακες που έβαλαν τη σφραγίδα τους.

Ντέιβιντ Τζέιμς | 1992-2010 | Λίβερπουλ, Γουέστ Χαμ, Άστον Βίλα, Μαν. Σίτι & Πόρτσμουθ

Ο Ντέιβιντ Τζέιμς θεωρείται ένας από τους καλύτερους Βρετανούς τερματοφύλακες όλων των εποχών. Είναι επίσης ο δεύτερος τερματοφύλακας με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Premier League. Ο Τζέιμς έπαιξε 572 φορές σε Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Σίτι, Γουότφορντ, Πόρτσμουθ και Μπόρνμουθ κατά τη διάρκεια των 2.5 δεκαετιών του στη διοργάνωση. Ο Βρετανός γκολκίπερ σημείωσε 169 clean sheets στην Premier League, τα περισσότερα από τα οποία τα πέτυχε με τους Reds. Γνωστός και ως «Calamity James», σχολιάστηκε αρκετά για τα κουρέματά του, αλλά δεν μπορούμε να παραβλέψουμε πως μόνο τρεις παίκτες στην ιστορία της Premier έχουν κάνει περισσότερες εμφανίσεις από αυτόν και μόνο ο Πετρ Τσεχ έχει περισσότερα καθαρά στην PL από τον Τζέιμς (169).

Χιλιάδες ειδικά στοιχήματα στην Premier League!

Ντέιβιντ Σίμαν | 1992 -2004 | Άρσεναλ & Μαν. Σίτι

Ενας εξαιρετικός γκολκίπερ, ένας τερματοφύλακας που έβαλε τη σφραγίδα του στην Premier League. O Ντέιβιντ Σίμαν κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Άρσεναλ 13 εκπληκτικές σεζόν, καθιστώντας τον έναν από τους πιο αναγνωρισμένους τερματοφύλακες όλων των εποχών. Καθοδήγησε τους Gunners στην κατάκτηση εννέα τίτλων, συμπεριλαμβανομένων δύο πρωταθλημάτων της PL. Κέρδισε το πρώτο του πρωτάθλημα τη σεζόν 1997-98 κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις, αλλά το 1998-99 ήταν η καλύτερη σεζόν του.

Άρχισε κάθε παιχνίδι πρωταθλήματος με την Άρσεναλ, η οποία τερμάτισε δεύτερη, έχοντας όμως παθητικό 17 τέρματα. Κανένας άλλος τερματοφύλακας δεν είχε κρατήσει περισσότερα clean sheets (141) από αυτόν στο τέλος της πρώτης δεκαετίας της Premier League. Τελικά, κανένας τερματοφύλακας στο απόγειό του δεν απέπνεε τόση ηρεμία όπως ο Σίμαν. Eξακολουθεί να είναι δεύτερος στη λίστα με συμμετοχές στην Άρσεναλ (325 συμ.) και φυσικά θρύλος!

Build A Bet* στους αγώνες της Premier League!

Πέτερ Σμάιχελ | 1992-2003 | Μαν. Γιουνάιτεντ, Αστον Βίλα & Μαν. Σίτι

Ενας εκ των κορυφαίων γκολκίπερ που είδαμε στα αγγλικά γήπεδα. Ο τεράστιος Δανός πορτιέρο αδικείται από το γεγονός, πως η Premier League το 1992 τον βρήκε σε ηλικία 29 ετών. Ακόμα κι έτσι όμως πέρασε επτά ακόμα σεζόν με την Μάντεστερ Γιουνάιτεντ και από μία με Αστον Βίλα, Μάντεστερ Σίτι. Πέντε πρωταθλήματα με τους «κόκκινους διαβόλους», κορυφαίος όλων των παικτών για το 1995-96, βραβείο του κορυφαίου της 20ετίας 1992-12 και με δική του την απόκρουση στην ιστορία της Premier (με Νιούκαστλ το 1997 σε κεφαλιά του Τζον Μπαρνς). Με 128 clean sheets, ο Δανός συγκαταλέγεται στους κορυφαίους τερματοφύλακες, ενώ κανείς δεν ξεχνά τα ρεφλέξ του, τις επεμβάσεις του, τις τοποθετήσεις του, την οργάνωση της άμυνάς του.

Πετρ Τσεχ | 2004-2020 | Τσέλσι & Άρσεναλ

Ο Πετρ Τσεχ θεωρείται ένας από τους κορυφαίους τερματοφύλακες στην ιστορία της Premier League και αδιαμφισβήτητα ο σπουδαιότερος που που έβγαλε ποτέ η Τσεχία. Ο Τσέχος αγωνίστηκε για 15 χρόνια στην Αγγλία, πρώτα στην Τσέλσι (2004-2015) και κατόπιν στην Άρσεναλ (2015-2019), όπου ολοκλήρωσε την καριέρα του. Με τους «blues» κατέκτησε τα πάντα: 4 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 3 Λιγκ Καπ, 1 Europa League και 1 Champions League, το πρώτο στην ιστορία των Λονδρέζων. Κατά την πορεία τους μέχρι την κατάκτηση της κούπας ο Τσεχ ίσως να αποτέλεσε τον μεγαλύτερο καταλύτη, χάρη στις εντυπωσιακές του εμφανίσεις στα ημιτελικά κόντρα στη Μπαρτσελόνα, αλλά και απέναντι στη Μπάγερν στον τελικό του Μονάχου το 2012.

Με τους «κανονιέρηδες» πρόσθεσε ένα ακόμα Κύπελλο στη συλλογή του, ενώ είναι ο μοναδικός τερματοφύλακας που έχει κερδίσει τα «Χρυσά Γάντια» με δυο διαφορετικές ομάδες. Κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων clean sheets στην ιστορία της Πρέμιερ (202), ενώ έχει ανακηρυχθεί τρεις φορές κορυφαίος γκολκίπερ του Champions League. Ψηλός (1.96μ.), αθλητικός, ευκίνητος, δυνατός, αποφασιστικός, ηγετικός και διακρίνονταν για τα ρεφλέξ του, τις επεμβάσεις του, τις τοποθετήσεις του, την οργάνωση της άμυνάς του και τη συγκέντρωσή του. Μπορεί να μην ήταν τόσο καλός με τη μπάλα στα πόδια, όμως είχε ένα δυνατό βολέ που συχνά έβγαζε τους συμπαίκτες του στην αντεπίθεση, ενώ ήταν καλός και στις αποκρούσεις των πέναλτι.

Κορυφαίο Live Στοίχημα στην Premier League!

Έντουιν Φαν ντερ Σαρ | 2001-2011 | Φούλαμ & Μαν. Γιουνάιτεντ

Ακόμα ένας γκολκίπερ που βρέθηκε σε ηλικία 31 ετών στην Premier League, ωστόσο έκανε τρομερή καριέρα στο Νησί. Ο Εντουιν Φαν ντερ Σαρ αγωνίστηκε τέσσερα χρόνια με τη Φούλαμ και στη συνέχεια απογειώθηκε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έως τα 41, καταφέρνοντας να μείνει στην ιστορία ως ένας εκ των κορυφαίων, καθώς τότε βίωσε το αποκορύφωμα της καριέρας του. Με 132 clean sheets σε 313 παιχνίδια πρόλαβε να πανηγυρίσει τέσσερις τίτλους και να βρεθεί στην καλύτερη 11άδα του Νησιού τρεις φορές. Ο Ολλανδός υπήρξε ο γηραιότερος τερματοφύλακας που πήρε πρωτάθλημα (40 ετών, 205 ημερών) και ο πρώτος πορτιέρο άνω των 40 που που έπαιξε γενικότερα στην Premier. Το 2008-’09 κράτησε ανέπαφη την εστία του για 1.311 λεπτά. Τρομερές αντιδράσεις, σπουδαίες επεμβάσεις, εξαιρετική αντίληψη, γκολκίπερ – φόβητρο για τους αντίπαλους επιθετικούς.

 

Σχολιάστε

X