Ο Σαλάχ θέλει να γίνει... Ρονάλντο! Θα μείνει στην Λίβερπουλ;

Ο Σαλάχ θέλει να γίνει… Ρονάλντο! Θα μείνει στην Λίβερπουλ;

Οι μάνατζερ το αποκαλούν «κρίσιμες συνομιλίες». Είναι το σημείο σε μια διαπραγμάτευση συμβολαίου όταν μια συμφωνία φαίνεται αρκετά κοντά, αλλά τίποτα δεν είναι αρκετά κοντά, καθώς το ρολόι συνεχίζει να χτυπά και τα δεδομένα έχουν αλλάξει δραματικά.

Ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε αισιόδοξος για τις συνομιλίες για το συμβόλαιο της Λίβερπουλ με τον Μοχάμεντ Σαλάχ. «Υπάρχουν, νομίζω, αρκετοί λόγοι για να είμαστε αρκετά αισιόδοξοι», είπε. «Οι συζητήσεις είναι σε καλό σημείο» — αυτό θα μπορούσα να πω. Αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο. Κανείς δεν πρέπει να ανησυχεί. Είναι απλώς η κατάσταση».

Αυτή η αναφορά στις «σε θετικές επαφές» είναι ενθαρρυντική. Δεν είναι όπως, για παράδειγμα, η κατάσταση μεταξύ του Πολ Πογκμπά και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όπου οι συζητήσεις για νέο συμβόλαιο έγιναν με φόντο τη δυσαρέσκεια που υπάρχει κι από τις δύο πλευρές. Δεν είναι όπως η κατάσταση που αντιμετώπισε ο Κλοπ στη Μπορούσια Ντόρτμουντ όταν οι σχέσεις με τους ατζέντηδες του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι κατέρρευσαν τον τελευταίο χρόνο της συμφωνίας του, καθώς κατέστη σαφές ότι επρόκειτο να μετακομίσει στη Μπάγερν Μονάχου.

Ρεάλ και Παρί θέλουν τον Σαλάχ!

Υπήρξαν μερικές κλιμακώσεις κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το συμβόλαιο του Σαλάχ με τη Λίβερπουλ, όπως η συνέντευξη του πρώτου σκόρερ των Reds, που ουσιαστικά πέταξε το μπαλάκι στους Reds «Είναι στα χέρια τους», «Ξέρουν τι θέλω» και «Δεν ζητάω τρελά πράγματα». Ο Κλοπ είπε στους οπαδούς του συλλόγου ότι δεν υπάρχει λόγος πανικού. Όλα αυτά είναι αρκετά καθησυχαστικά. Είναι;

Η δυσκολία για τη Λίβερπουλ είναι ότι πλησιάζει γρήγορα την ώρα της κρίσης. Το συμβόλαιο του Σαλάχ λήγει τον Ιούνιο του 2023. Εάν στο μεταξύ δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον σύλλογο του Merseyside, θα είναι σαφές ότι ο Αιγύπτιος θα διαπραγματευτεί με ξένους συλλόγους τον επόμενο Ιανουάριο με σκοπό να αποχωρήσει με ελεύθερη μεταγραφή στο τέλος της επόμενης σεζόν.

«Θετικές επαφές» ή όχι, υπάρχει ακόμα ένα σημαντικό χάσμα μεταξύ αυτού που έχει ζητήσει ο Σαλάχ με αυτό που του δίνει η Λίβερπουλ. Με κάθε εβδομάδα που περνά, το χέρι του παίκτη —ή του ατζέντη του— δυναμώνει. Ναι, θέλει να φτάσει τον Ντε Μπρόινε και να πλησιάσει τον Κριστιάνο, όμως οι 400.000 λίρες την εβδομάδα είναι ποσό που δύσκολα μπορούν να δώσουν οι Reds!

Από την άλλη, υπάρχει μια σχολή σκέψης, την οποία πιθανώς ακολουθούν κάποιοι στη διοίκηση της Λίβερπουλ, ότι η θέση του Σαλάχ είναι αδύναμη επειδή το οικονομικό τοπίο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου έχει καταστραφεί από την COVID-19.
Όμως, παρόλο που ο Αιγύπτιος επιθετικές θα απέχει… 31 εβδομάδες από τη λήξη αυτού του συμβολαίου, η ιδέα ότι η Ρεάλ ή η Παρί Σεν Ζερμέν θα… γελούσαν με μια ελεύθερη μεταγραφή γι’ αυτόν θα είναι σίγουρα κάτι δυσάρεστο για τους Κόκκινους.

Τίποτα από αυτά δεν σημαίνει ότι η Λίβερπουλ θα πρέπει να πανικοβληθεί και να υποχωρήσει σε ό,τι ζητήσει ο Αιγύπτιος. Όπως είπε ο Κλοπ, «αυτά τα πράγματα χρειάζονται χρόνο». Αλλά εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σύντομα, είναι πιθανό να γίνει δυσκολότερη η υπόθεση. Στο 1.30 προσφέρεται να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ της Premier League o Σαλάχ.

Η Λίβερπουλ βλέπει τι συμβαίνει με τον Μπαπέ!

Η Λίβερπουλ πρέπει να δει τι συμβαίνει με την Παρί και τον Μπαπέ! Ο Γάλλος σταρ βρίσκεται μια ανάσα από το να παίξει ως ελεύθερος στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η Παρί έκανε την τελευταία της προσπάθεια, αφού του προσέφερε ένα εξαιρετικά προσοδοφόρο βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο, ακόμα κι αν τελικά είναι μόνο για να της επιτρέψει να τον πουλήσει στη Ρεάλ αντί να τον χάσει με ελεύθερη μεταγραφή.

Η απάντηση του Μπαπέ θα είναι ενδιαφέρουσα. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι τελευταίες εξελίξεις φαίνεται να αντανακλούν την απελπισία της Παρί να αντλήσει δύναμη από μια θέση ασυνήθιστης αδυναμίας. Αν υπήρχε ένα σημείο στο οποίο η ισορροπία της ξέφυγε στις διαπραγματεύσεις για τον Μπαπέ, τότε εκ των υστέρων, αυτό συνέβη το πρώτο εξάμηνο του περασμένου έτους, όταν ο πρόεδρος της Ρεάλ, Φλορεντίνο Πέρεθ μιλούσε ήδη για τον Μπαπέ ως… galactico!

Στις περισσότερες προσφορές, ο κρίσιμος χρόνος έρχεται συχνά πολύ πριν από το τέλος του… παιχνιδιού. Κι ένας λόγος για αυτό είναι ότι δεν περιορίζεται η πρόταση μόνο σε αριθμούς. Συχνά, εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο ένας παίκτης και ο ατζέντης του αισθάνονται ότι οι διαπραγματεύσεις φτάνουν σε αδιέξοδο και οι «καλές συζητήσεις» γίνονται πολύ πιο τεταμένες. Οι εγωισμοί καταλήγουν σε πάγωμα και, πολύ συχνά, το ένα ή το άλλο μέρος αποφασίζει ότι ίσως είναι καιρός να εξερευνήσουν τι άλλο υπάρχει εκεί έξω, με κίνδυνο να προκαλέσουν περισσότερη ένταση.

Από τον ΜακΜάναμαν στον Βαϊνάλντουμ!

Η Λίβερπουλ το έχει βιώσει πολλές φορές στο παρελθόν. Τα είχε πάθει με τον Στιβ ΜακΜάναμαν, του οποίου η αποχώρηση για τη Ρεάλ το 1999 ήταν μια από τις πρώτες ελεύθερες μεταγραφές υψηλού προφίλ βάσει της απόφασης του Μποσμάν. Τα είχαν με τον Μάικλ Όουεν, ο οποίος, έχοντας επανειλημμένα τονίσει ότι ήταν «πολύ κοντά» στην υπογραφή νέου συμβολαίου στο Άνφιλντ, κατέληξε να μπει στο τελευταίο έτος του συμβολαίου του και να πουληθεί στη Ρεάλ έναντι μειωμένης τιμής το 2004.

Ενα χρόνο αργότερα λίγο έλειψε να συμβεί το ίδιο με τον Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος έμεινε τόσο εξοργισμένος από την έλλειψη προόδου στις διαπραγματεύσεις για το συμβόλαιο που υπέβαλε ένα αίτημα, πείθοντας για λίγο τον εαυτό του ότι θα έβρισκε περισσότερη εκτίμηση στην Τσέλσι. Φυσικά, κανείς δεν ξεχνά και τις περιπτώσεις των Τσαν, Βαϊνάλντουμ. Μαντέψτε; Και οι δυο παίκτες πήγαν με ελεύθερη μεταγραφή σε Γιουβέντους και Παρί αντίστοιχα.

Υπήρχε μια ελπίδα εντός του συλλόγου ότι οι Σαλάχ, Μανέ θα ακολουθούσαν το δρόμο των Αλισων, Αρνολντ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον και Fabinho και θα συμφωνούσαν σενέα μακροπρόθεσμα συμβόλαια το περασμένο καλοκαίρι, αλλά οι επιθυμίες δεν εκπληρώθηκαν.

Το να χάσουν τον Σαλάχ με ελεύθερη μεταγραφή το καλοκαίρι του 2023, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι έβγαλαν τα χρήματά τους έπειτα από έξι χρόνια εξαιρετικών υπηρεσιών, δεν είναι μια ελκυστική επιλογή. Το επίπεδο απόδοσης του Σαλάχ στην Πρέμιερ Λιγκ από τότε που εντάχθηκε στη Λίβερπουλ το 2017 ήταν αξιοσημείωτο και, ο παίκτης χρόνο με το χρόνο γίνεται ολοένα και καλύτερος.

O χρόνος κυλά και ο Σαλάχ γίνεται καλύτερος

Η Λίβερπουλ ανακοίνωσε ότι ο Σαλάχ κέρδισε το βραβείο του παίκτη του μήνα για τέταρτη φορά αυτή τη σεζόν. Τέσσερις φορές σε πέντε μήνες. Ναι, ο Αιγύπτιος γίνεται πιο ώριμος, πιο αποδοτικός. Ο Σαλάχ είπε ότι θέλει να μείνει στο Άνφιλντ. Θέλει να προσθέσει στον τίτλο του Champions League που κατέκτησε το 2019 και τον τίτλο της Premier League που κατέκτησε ένα χρόνο αργότερα. Στο 11.00 να κατακτήσει η Λίβερπουλ το πρωτάθλημα!

Δεν είναι πολύ δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι θα επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, μια νέα συμφωνία πριν από το τέλος της σεζόν και ο Κλοπ, όπως ο Σαλάχ, να χαμογελάει «Δεν σου είπα ότι δεν υπήρχε τίποτα να ανησυχείς;» θα του λέει χαμογελώντας ο Γερμανός.
Ωστόσο, εάν πρόκειται να συμβεί αυτό, η χρυσή τομή πρέπει να βρεθεί άμεσα.

Οι διαπραγματεύσεις για συμβόλαια αυτού του τύπου απαιτούν πάντα χρόνο, αλλά όσο περισσότερο συνεχίζονται, τόσο περισσότερο η δύναμη μετατοπίζεται προς τον παίκτη και τον ατζέντη του. Προς το παρόν, φαίνεται να υπάρχει αρκετή καλή θέληση και από τις δύο πλευρές, ώστε η συμφωνία να έρθει. Αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει πολύ γρήγορα… Είπαμε, οι συζητήσεις είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο!

Σχολιάστε

X